ASAYİŞ - 11 Eylül 2023 Pazartesi 16:00

Kars’ta uyuşturucu tacirleri dedektör köpek Termal’a takıldı

A
A
A
Kars’ta uyuşturucu tacirleri dedektör köpek Termal’a takıldı

Kars’ta jandarmanın narkotik dedektör köpeği "Termal"in desteğiyle düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 kilo 69 gram uyuşturucu ele geçirildi.


Kars İl Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ilde uyuşturucu ticareti yapanların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.


Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda merkeze bağlı Hacıhalil köyünde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Narkotik dedektör köpeği "Termal"in de destek verdiği operasyonda G.Y. ve B.Y. gözaltına alındı.


Narkotik dedektör köpeği "Termal" desteği ile 2 kişinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 2 kilo 69 gram kubar esrar, şüphelilere ait arazi ve kontrollerindeki metruk binalarda ise 82 kök kenevir bitkisi ele geçirilerek muhafaza altına alındı.


Ele geçirilen kenevir bitkileri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koordinesinde yakılarak imha edilirken, gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.


Adliyeye sevk edilen G.Y. ve B.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Belediye çalışanlarından örnek davranış: Çöp konteynerinde ölüme terk edilen kaplumbağayı kurtardılar Antalya’nın Alanya ilçesinde belediye temizlik işlerinde görevli iki personel, çöp konteyneri içerisinde buldukları kaplumbağayı kurtararak yeniden doğaya bıraktı. Belediye personeli Topal ’’Tüm vatandaşlarımıza söylüyorum kesinlikle canlılara zarar vermeyelim’’ dedi. Olay, saat 10.00 sıralarında Mahmutlar Mahallesi Keşbeleni Sokak’ta meydana geldi. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Kemal Topal ve çalışma arkadaşı, rutin çöp toplama çalışmaları sırasında sokakta bulunan çöp konteynerini kontrol etti. Konteyner içerisinde bir kaplumbağa olduğunu fark eden belediye çalışanları, hayvanın zarar görmemesi için hemen harekete geçti. İki arkadaş, kaplumbağayı dikkatlice çöp konteynerinden çıkararak güvenli bir alanda yeniden doğaya saldı. Sabah saatlerinde rutin temizlik çalışmalarını yaptıkları sırada olayla karşılaştıklarını belirten Kemal Topal, "Temizlik işlerine sabah 10.15’te başladığımızda buraya çöp almaya geldik. Çöp konteynerine baktığımızda kaplumbağayı gördük. Daha önce de bu durumu yaşadığımız için görüntüyü sosyal medyaya attık. Kaplumbağayı çöp konteynerinden çıkardık, doğaya bıraktık. Tüm vatandaşlarımıza söylüyorum kesinlikle canlılara zarar vermeyelim. Canlıları çöpe atmayalım" dedi.
Bolu Bolu’da bir haftada 184 şüpheli gözaltına alındı Bolu’da polis ve jandarma ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alınan 184 şüpheliden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 11-17 Mayıs tarihleri arasında geniş çaplı denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 6 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 30,40 gram bonzai, 3,73 gram metamfetamin, 1 gram kubar esrar, 52 lyrica, 75 gram reçine esrar ele geçirildi. Asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarda ise meydana gelen 289 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 121 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 31 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 11’i, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 6 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 23 bin 900 adet tütün dolu makaron, 12 bin 506 adet elektronik sigara ve 726 paket kaçak sigara ele geçirildi. 13 düzensiz göçmen yakalandı Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.
Afyon Polis, bıçaklı saldırganı kıskıvrak yakaladı Afyonkarahisar’da 3 kız çocuğu arasındaki kavgayı ayırmak isteyen yaşlı adama bıçakla saldırı girişiminde bulunan şahıs, polisin başarılı takibi sonrası olayda kullandığı bıçakla yakalanarak gözaltına aldı. Olay, kent merkezinde Yesilyol Caddesi üzerinde meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınan olayda, 18 yaşın altındaki 3 kız, sokak ortasında kavgaya tutuştu. Bu sırada çevredeki 2 vatandaş, kızları ayırmak için müdahale etti. Vatandaşların müdahalesiyle taraflar ayrılınca, kavgayı izleyen bir genç ise olayı ayıran vatandaşlara öfkelenerek belinde taşıdığı bıçağı çıkarıp vatandaşların üzerine yürüdü. Vatandaşlardan yaşlı olan, üzerine bıçakla gelen genci sakinleştirmeye çalıştı. Çevredekilerin "polis geliyor" demesinin ardından kavga eden taraflar hızla bölgeden uzaklaştı. Polis önce gözaltına aldı sonra para cezası kesti İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Görgü tanıklarının ifadeleri ile birlikte bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler. Saldırı girişiminde bulunan şahsın kimliğinin R.A. (21) olduğunu tespit etti. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi kent merkezinde olayda kullandığı bıçakla kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şahsa ayrıca taşıdığı bıçaktan dolayı kabahatler kanunu gereği para cezası da kesildiği belirtildi. Şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.