ÇEVRE - 13 Kasım 2025 Perşembe 11:15

Sarıkamış’ta ayılar kış uykusunu unuttu

A
A
A
Sarıkamış’ta ayılar kış uykusunu unuttu

Sarıkamış’ta kış uykusunu unutan bozayı mahallede yiyecek aradı. Boz ayının dikkatli hareketleri ise cep telefonu kamerasına yansıdı.


Mahalleye gelen boz ayı, önce etrafı gözetledi, daha sonra çöp konteynerini devirdi, etrafı tekrar kontrol ettikten sonra konteynerde yiyecek aradı, o anlar anbean kaydedildi.


Kars’ın Sarıkamış ilçesi, bu yıl alışılmadık bir manzaraya sahne oluyor. Normalde Kasım ve Aralık aylarında kış uykusuna yatması beklenen boz ayıları, hava şartlarının etkisiyle ya da yeterli beslenememe nedeniyle uyku düzenlerini bozarak ilçe merkezine iniyor.


Son günlerde mahalleye inen bir bozayı, çöp konteynerlerinde yiyecek ararken görüntülendi. Cep telefonuyla çekilen görüntü de, ‘boz ayının mahallede bulunan çöp konteynerini devirmesi ve yiyecek araması yer alıyor. Yağmur ve etraftaki vatandaşlara aldırış etmeden karnını doyuran ayı daha sonra ormanlık alana giderek gözlerden kayboldu. O anlar bir vatandaştan tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.



Sarıkamış’ta ayılar kış uykusunu unuttu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Avrupa Ligi: Nottingham Forest: 1 - Fenerbahçe: 2 (Maç sonucu) Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında deplasmanda İngiltere temsilcisi Nottingham Forest’i 2-1 mağlup etti. İlk maçı 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, Avrupa’ya veda etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 46. dakikada ceza sahası içinde Kerem Aktürkoğlu, Jair Cunha tarafından düşürülünce hakem Mariani penaltı noktasını gösterdi. 48. dakikada beyaz noktanın başına geçen Kerem Aktürkoğlu, topu ağlarla buluşturdu. 0-2 68. dakikada sağ kanattan Ola Aina’nın ortasında arka direkte Callum Hudson-Odoi’un vuruşunda top filelere gitti. 1-2 79. dakikada Igor Jesus’un kaleci Tarık ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Tarık gole izin vermedi. 89. dakikada Hutchinson’ın kaleci Tarık ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Tarık topu kurtardı. Stat: City Ground Hakemler: Maurizio Mariani, Daniele Bindoni, Alberto Tegoni Nottingham Forest: Ortega, Hutchinson, Jair Cunha, Murillo (Ola Aina dk. 46), Morata, Williams, Dominguez (Morgan Gibbs-White dk. 85), Yates (Ibrahim Sangare dk. 46), Anderson, McAtee (Callum Hudson-Odoi dk. 46), Lucca (Igor Jesus dk. 46) Yedekler: Angus Gunn, Keehan Willows, Nikola Milenkovic, Zach Abbott, Dan Ndoye, Dilane Bakwa Teknik Direktör: Vitor Pereira Fenerbahçe: Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Guendouzi, Archie Brown (Levent Mercan dk. 76), Oğuz Aydın (Asensio dk. 63), Kante, İsmail Yüksek, Mert Müldür, Nene (Semedo dk. 46), Kerem Aktürkoğlu, Cherif (Alaettin Ekici dk. 76) Yedekler: Engin Can Biterge, Hulusi Efe Ceylan, Kamil Efe Üregen Teknik Direktör: Domenico Tedesco Goller: Callum Hudson-Odoi (dk. 68) (Nottingham Forest), Kerem Aktürkoğlu (dk. 22 ve 48 pen.) (Fenerbahçe) Sarı kart: Lucca (Nottingham Forest)
Bitlis Ahlat’ta öğrenciler teravihte buluştu Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim veren Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu öğrencileri, "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen teravih buluşmasında bir araya gelerek Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadı. Ramazan ayının ruhunu öğrencilerle buluşturmak, ibadet bilincini pekiştirmek ve birlik duygusunu güçlendirmek amacıyla organize edilen program, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelmeye başlayan etkinlik kapsamında öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Selçuklu Camii’nde saf tutarak teravih namazını eda etti. Program boyunca camide duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler toplu ibadetin huzurunu ve Ramazan’ın manevi iklimini yakından hissetme fırsatı buldu. Etkinliğe Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, Okul Müdürü Emrullah Erkan, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Teravih namazının ardından öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Son günlerde sıkça dillendirilen ve büyük beğeni toplayan "Kabe’de hacılar hu der Allah" ilahisini hep bir ağızdan seslendiren öğrenciler, Ramazan coşkusunu ilahilerle taçlandırdı. Okul idaresi tarafından yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin öğrencilerin manevi gelişimine katkı sağladığı ve milli-manevi değerlerin küçük yaşlarda benimsenmesine vesile olduğu ifade edildi. Etkinliğin önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesinin planlandığı belirtildi.
Karaman Karaman’da polisten kaçan şüpheliler kaza yaptı: 3 yaralı Karaman’da polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobil kavşakta başka bir otomobille çarpıştı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada şüphelilerin çarptığı otomobildeki 3 kişi yaralandı. Olay, akşam saat 21.30 sıralarında Beyazkent Mahallesi Zeytin Dalı Bulvarı üzerindeki Valilik kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karaman-Mersin kara yolu üzerinde uygulama yapman Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine R.K. idaresindeki 70 ADA 319 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarında uymayarak kaçmaya başlayan otomobil ile ekipler arasında kovalamaca başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında şüphelilerin aracı Valilik kavşağında H.U. yönetimindeki 70 ACL 174 plakalı Citroen marka otomobille çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, şüphelilerin çarptığı otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı yara almadan atlatan şüpheliler R.K. ile E.K. gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yaşanan kaza nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapanan kavşak, araçların yoldan kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.