KÜLTÜR SANAT - 30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:37

SERKA’nın turizme desteği devam ediyor, Serhat turu destek programı başladı

A
A
A
SERKA’nın turizme desteği devam ediyor, Serhat turu destek programı başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), TRA2 Bölgesi’nde (Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars) turizm hareketliliğini artırmak amacıyla Serhat Turu Destek Programı başlattı.


Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan TRA2 Bölgesi’nde turizm hareketliliğini artırmayı hedefleyen program, Bölge turizminin yılın dört mevsimine yayılmasını ve "Serhat" markasının güçlü bir turizm destinasyonu kimliğiyle öne çıkarılmasını amaçlıyor.


Toplam 3 milyon TL bütçeyle hayata geçirilecek olan program kapsamında, seyahat acentelerine TRA2 Bölgesi’ne düzenleyecekleri turlar için 60.000 TL ile 135.000 TL arasında mali destek sağlanacak. Destek, üç farklı paket kapsamında sunulacak olup konaklama gün sayısı ve katılımcı profiline göre değişiyor.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Seyahat Acentesi İşletme Belgesi sahibi acenteler, 15 Ağustos - 11 Kasım 2025 tarihleri arasında TRA2 Bölgesi’nde düzenleyecekleri konaklamalı turlar için destekten yararlanabilecek. Program kapsamında turlar, en az 7, en fazla 30 kişiyle gerçekleştirilebilecek.


Online başvurular, 30 Temmuz 2025 saat 10.00’da başlayacak ve 31 Ekim 2025 saat 23.59’a kadar devam edecek. Her bir tur için ayrı başvuru yapılması gerekiyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.