ÇEVRE - 01 Eylül 2023 Cuma 15:15

Yaralı tilki Kars’ta tedavi altına alındı

A
A
A
Yaralı tilki Kars’ta tedavi altına alındı

Kafkas Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi bölge illere hizmet vermeye devam ediyor. Ağrı’da aracın çarparak yaraladığı tilki Kars’ta tedavi altına alındı.


Ağrı’da aracın çarptığı tilki, vatandaşlar tarafından Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Jandarma HAYDİ ekiplerini bildirildi. Olay yerine gelen ekipler yaralı tilkiyi alarak Kars DKMP Müdürlüğü’ne teslim etti. Yaralı tilki daha sonra rehabilitasyon işlemleri için Kars Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.


Yaralı tilki Kars Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Tilki tedavisinin ardından doğal ortama bırakılacak.



Yaralı tilki Kars’ta tedavi altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Beşiktaş’taki Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilen toplantıda TFF’yi temsilen Başkan Hacıosmanoğlu ile beraber Genel Sekreter Abdullah Ayaz’ın yanı sıra UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile UEFA’ya üye ülke federasyonlarının başkanları ve üst düzey yöneticileri de yer aldı. UEFA Başkanı Ceferin, toplantının öncesinde TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’na bir plaket hediye etti. Avrupa futbolunun gündeminde yer alan önemli konu başlıklarının görüşüldüğü toplantıda, mevcut UEFA erkek milli takım müsabaka formatları kapsamlı bir şekilde incelendi. Tüm üye ülke federasyonlarının temsilcileriyle yapılan istişarelerin ardından yeni müsabaka formatlarının EURO 2028 sonrasında uygulanması yönünde karar alındı. Yeni müsabaka formatları, önümüzdeki birkaç ay içinde yapılacak olan değerlendirmelerin ardından eylül ayındaki UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı’nda nihai onaya sunulacak. Yeni formatlar, bu toplantının ardından tüm detaylarıyla kamuoyuna tanıtılacak. Ceferin: "Yeni formatlar rekabet dengesini artıracak" Yeni formatlarla ilgili açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Yeni formatlar rekabet dengesini artıracak, durağan ve heyecansız maçların sayısını azaltacak, taraftarlara daha çekici ve dinamik bir organizasyon sunacak, tüm takımlar için adil bir şekilde mücadele etme fırsatı sağlayacak ve uluslararası maç takvimine herhangi bir ek tarih dahil edilmeden uygulanacaktır. Genel olarak bu değişiklikler, UEFA erkek milli takım müsabakalarının değerini artıracak. Yeni müsabaka formatlarının hayata geçirilmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz" ifadelerini kullandı. UEFA Yönetim Kurulu’nun bir sonraki toplantısı 15 Eylül 2026 tarihinde Yunanistan’ın Selanik kentinde yapılacak.
Çorum Çorum Belediye Başkanı Aşgın’ın performansı kamuoyu anketine yansıdı Çorum’da yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın performansına yönelik olumlu değerlendirme oranı yüzde 65,6 olarak açıklandı. Kodar Anket araştırma raportörü ve sosyolog Fatih Korkmaz, araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Çorum’da belediye hizmetlerine yönelik memnuniyet algısında yükseliş yaşandığını belirtti. Korkmaz, Başkan Aşgın’ın net memnuniyet skorunun +51,6 olarak ölçüldüğünü ifade etti. Araştırmada temizlik, altyapı, çevre düzenlemeleri, ulaşım, meydan projeleri, sosyal yaşam alanları ve şehir estetiği gibi hizmet başlıklarının öne çıktığını aktaran Korkmaz, "Çorum’da yalnızca rutin belediyecilik hizmetleri değil, şehir yönetimi anlayışı da değişmektedir. Başkan Halil İbrahim Aşgın’ın hizmet üretim kapasitesi, saha hakimiyeti, çözüm odaklı yönetim anlayışı ve kurumsal koordinasyon gücü dikkat çekmektedir" dedi. Şehir kimliğinin yeniden şekillendiğini ifade eden Korkmaz, kent estetiği, sosyal alanlar, meydan düzenlemeleri ve vizyon projelerinin kamuoyunda karşılık bulduğunu söyledi. Korkmaz, vatandaşların önemli bir bölümünün Çorum’da son yıllarda belirgin bir değişim yaşandığı yönünde görüş bildirdiğini kaydetti. Araştırmada Başkan Aşgın’ın iletişim yönetiminin de dikkat çeken başlıklar arasında yer aldığı belirtildi. Korkmaz, Aşgın’ın sosyal medyayı şehir tanıtımı ve toplumsal iletişim açısından etkin kullandığını belirterek, bazı paylaşımlarının milyonlarca görüntülenmeye ulaştığını ifade etti. Belediye yönetimindeki ekip uyumuna da değinen Korkmaz, kurumsal yapı içerisinde koordineli bir yönetim modeli oluştuğunu, bunun hizmetlerin sahaya daha hızlı yansımasına katkı sağladığını söyledi. Korkmaz, araştırma sonuçlarının, belediyecilik memnuniyetinin güçlendiğini ve kent genelinde sahiplenilen bir yönetim anlayışının oluştuğunu gösterdiğini dile getirdi.