YEREL HABERLER - 07 Şubat 2016 Pazar 18:22

Bozkurt TSM'den ‘Kansere Duyarlı Olun' Çağrısı

A
A
A
Bozkurt TSM'den ‘Kansere Duyarlı Olun' Çağrısı

Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 30-65 yaş arası tüm kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-75 yaş arası tüm kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri taramasının ücretsiz olarak yapıldığını belirterek kanser taraması yaptırmaları konusunda daha çok duyarlı olmaya davet etti.
Bozkurt Toplum Sağlığı Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
“Kanser dünya giderek artan bir sağlık problemidir. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında ilk sırayı alan kanser, öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Fakat kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması da bu konuya verilen önemin giderek artmasını sağlamıştır. Kanser için farkındalık oluşturmak ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, Kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde 4 Şubat Dünya Kansere Günü olarak kutlanmaktadır. Kansere karşı varılan mücadelede erken tanı büyük önem taşımaktadır. İnsanlarda herhangi bir belirti oluşmadan kanserin araştırılmasına tarama denir. Erken teşhis imkânı sağladıkları için tarama yöntemleri kansere karşı mücadelede çok önemlidir. Biz bu mücadelede önce kanserden korkmamayı öğrenmeliyiz. Korku doktora gitmeyi önler ve hastalığın iyileştirilmesini engeller. Kanserin iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu unutmamalıyız. İyileşme oranı kanserin erken teşhisi ile doğru orantılıdır. Yani ‘erken teşhis hayat kurtarır’ Kanserin tanısı ne kadar erken konursa; tedavisinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksek olur. Bozkurt toplum sağlığı merkezi Ekim 2015 tarihinden bu yana kanser tarama çalışmalarına ağırlık vererek devam etmektedir. Kasım 2015 ‘de Kastamonu’da ilçeler bazında rahim ağzı ve kalın bağırsak taramalarında birincilik elde edilmiştir. Son 4 ay içinde 56 rahim ağzı kanseri, 105 kalın bağırsak kanseri taraması yapılmıştır. Bu sayıların önümüzdeki dönemde artırılarak hedef kitleye ulaşılması amaçlanmaktadır. Kalın bağırsak kanseri için ulaşılması hedeflenen kitle sayısı yılda 1387,rahim ağzı kanseri taraması için ise 448 olarak belirlenmiştir. Bozkurt halkının böyle önemli bir konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.