YEREL HABERLER - 18 Ocak 2017 Çarşamba 10:01

Sosyal Market’e destekler sürüyor

A
A
A
Sosyal Market’e destekler sürüyor

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ihtiyaç sahiplerinin gıdadan, giyime ve ev eşyasına kadar her türlü ihtiyacını karşılana bilmesi adına kurduğu, paranın geçmediği tek market olan Kastamonu Belediyesi Sosyal Market’e hayırseverlerin destekleri sürüyor.
Maxi Karizma Alışveriş Merkezleri sahibi Ferhat Ülger, ihtiyaç sahiplerine uzanan el olan Sosyal Market’e destek amaçlı bağış yaptı. Örnek bir davranış sergileyen Maxi Karizma Alışveriş Merkezleri sahibi Ferhat Ülger’i makamında ağırlayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, hayırsever iş adamına teşekkür etti. Sosyal Market aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın ve onlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Babaş, projenin hayırseverlerin katkılarıyla güçlendiğini vurguladı. Başkan Babaş, “Bizler yardıma muhtaç ailelere yardım ediyoruz. Hatta onlara iş gösteriyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi olan kişi zaten bulduğumuz işte de çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlıyor. Sosyal Market’ten yardım alan ailelerimizi çok iyi araştırıyoruz. Bu noktada yaptığımız çalışmalar bölgemizde de örnek olarak gösteriliyor” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı Doğuş Üniversitesi (DOU) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansın hedef kitlesi, her branştan öğretmenler, idareciler, karar alıcılar, BT yöneticileri, eğitim teknologları, okullarında teknoloji lideri olan öğretmenler olarak belirlendi. Konferansın, teknolojiye yatırım yapmayı planlayan okulların yol haritalarını oluşturmalarında etkili bir rol oynaması düşünülüyor. Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı, birçok bilim insanını ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk’ün yaptığı konuşmalarla başlayan konferans, M. Serdar Kuzuoğlu’nun “Yapay Zekâdan Alınacak Akıl” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Konferansta, Uluslararası Bakalorya Değerlendirme Direktörü Matthew Glanville ve Google Yapay Zekâ Lideri Laurence Moroney’in de yer aldı. Konferansa katılım gösteren okullar ve öğretmenler yaptıkları sunumlar ve çalıştaylarla, teknolojinin etkin kullanımı konusunda iyi örnekleri, bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Paydaş teknoloji şirketlerinin stantlarına da yer verilen konferansla, katılımcıların yeni teknolojiler konusunda incelemeler yapmaları ve deneyim kazanmaları hedeflendi. Konferansın internet adresinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Günümüzde, teknolojinin müfredata ve okul hayatına dahil edilmesi eğitim kurumları için önemli bir hedef haline gelmiştir. Öğrencilerimizi içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek temel önceliklerimizden biridir. Teknolojinin eğitim ortamlarının doğal bir parçası olarak yapılandırılması ve kullanılması bu alanda yapılan yatırımların başarıya ulaşması için kritik bir öneme sahiptir.”
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa, sahasında Samsunspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı lacivert-beyazlı ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada Hajradinovic’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aytaç Kara, kaleci Okan Kocuk’u çalımlayarak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 1-0 27. dakikada savunmanın hatasında topu alan Da Costa, dar açıdan uzak köşeye yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı yandan az farkla auta yolladı. 28. dakikada Taylan Antalyalı’nın sağ çaprazdan sert şutunda top kaleci Gianniotis’te kaldı. 35. dakikada Aytaç Kara’nın sol taraftan ceza sahasına ortasında Da Costa kafa vuruşunu yaptı, kaleci Okan Kocuk’u geçen top uzak direğe çarpıp dışarı gitti. Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Porozo, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Fall, Hajradinovic, Aytaç Kara, Ngoy, Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Thomas Zai, Oğulcan Çağlayan, Sarp Yavrucu, Selim Dilli, Sadiku, Emirhan Yiğit Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Tait, Holse, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Fofana, Ntcham, Dimata, Schindler, Yunus Emre Çift, Soner Gönül, Mustafa Tan, Osman Çelik, Muja Teknik Direktör: Markus Gisdol Gol: Aytaç Kara (dk. 3) (Kasımpaşa) Sarı kart: Fall (Kasımpaşa)