YEREL HABERLER - 16 Mart 2017 Perşembe 18:01

Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle sergi açıldı

A
A
A
Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle sergi açıldı

Kastamonu’da Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi.

Kastamonu’da Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle öğrenciler tarafından yapılan resimler sergilendi.


Kastamonu’da okul öğrencileri ile vatandaşları, tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için Kastamonu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yarışma düzenlendi. Öğrenciler arasında düzenlenen yarışmada yapılan resimler, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, tüketicilerin aldığı üründen doğan şikayetlerini gidermek için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Her ne kadar Tüketici Hakları olsa da satıcıların da haklarını korumakta yükümlüyüz. Tüketici bilincini aşılamak amacıyla, Kastamonu’da her yıl belirli yerlerde bilinçli tüketici konulu seminerler, paneller düzenliyoruz. Bu kapsamda Ortaokullar arası bilinçli tüketici konulu yarışma düzenledik. Kısa zaman olmasına rağmen yarışmaya 26 öğrencimiz katıldı” dedi.


Düzenledikleri yarışmada amaçlarının bilinçli tüketici yetiştirmek olduğunu vurgulayan Özata, “Ürün çeşitliğinin artığından dolayı da tüketici mağduriyetleri artmıştır. Bu nedenle tüketiciler mağdur olmasın, öğrencilerimiz de kendi öğrendiklerini anne babalarına, çevrelerindeki insanlara anlatarak, mağduriyetleri önleme konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Çünkü ülkemizin geleceğinin gençler olduğunu biliyoruz” diye konuştu.


Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ise, “Genel itibariyle dünyaya baktığımızda, gelişmiş ülkelerin temelini incelediğimizde, tüketici haklarına çok değer verdikleri gözüküyor. Bizde maalesef 1995 yılında ilk defa yürürlüğe girmeye başlıyor. Son yıllarda devletin, hükümetin tüketici haklarına verdiği destek, yasalarla, yönetmeliklerle daha ön plana çıkmıştır. Bu bağlamda daha da iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber sergisini ziyaret etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber Sergisini ziyaret etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sunucu ve gazeteci Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren Devriamber sergisini ziyaret etti. İkinci Mecliste sergilenen Devriamber Sergisi’ni ziyaret eden Göktaş serginin kız çocukları ve kadınlar için büyük önem taşıdığını söyledi. “Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin” Hande Fırat’a sergi için teşekkür eden Bakan Göktaş, “Bugün ekranlardan tanıdığımız ve başarılı gazetecilik hayatıyla tanıdığımız Hande Fırat’ın aslında bir diğer yönü olan sanatçılığıyla ilgili çok güzel bir sergiye geldik. Devriamber Sergisi Hande Fırat’ın kendi yaşam hikayesini aktardığı ama aynı zamanda pek çok kız çocuğuna da ilham olabilecek bir sergi burası. Aile bağları köklü bağlar bunları da ele alan bir sergi. Aynı zamanda ebeveyn kaybı yaşamış kız çocuklarının ve kadınların kendi hikayesini ele alıyor. Bu tabi ki hande hanımın hayatının bir parçası. Bazen sanat sergisi ziyaret ettiğinizde bazı sanat eserlerinde insanların hikayesi vardır. Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin. Aynı zamanda çok etkileyici ve belirleyici. Burada ebeveyn kaybı yaşamış kız çocukları ve kadınların çınarlarını kaybedip kendileri de bir çınar olan kadınları ve çocukları anlatıyor. Burada çok güçlü mesajlar var biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kız çocuklarımızın hayatın her alanında aktifleşmesi ve rol alması için çok önemli çalışmalara el atıyoruz. Bu minvalde de aslında bu sergi bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.