YEREL HABERLER - 09 Nisan 2017 Pazar 14:54

ICOMOS, 5 bilimsel komite çalışmasını Kastamonu’da yapacak

A
A
A
ICOMOS, 5 bilimsel komite çalışmasını Kastamonu’da yapacak

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi temsilcileri 2018 yılında Kastamonu’da Uluslararası yapılacak 5 Bilimsel Komite çalışmasını Kastamonu’da yapmayı planlıyor.

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi temsilcileri 2018 yılında Kastamonu’da Uluslararası yapılacak 5 Bilimsel Komite çalışmasını Kastamonu’da yapmayı planlıyor.


Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın Kastamonu’da yaptığı tarihi ve kültürel çalışmaların ICOMOS temsilcilerinin dikkatini çekmesiyle gelişen program Kastamonu için tarihi bir fırsat niteliği taşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin ilimizde düzenlemeyi düşündüğü toplantının Kastamonumuzun tarihi ve kültürünü dünyaya duyurmak adına önemli bir şans olduğu düşüncesindeyim. ICOMOS Dünya Miras Listesi’ne alınacak yeni kültür varlıklarının seçiminde ve saptanmasında UNESCO’ya danışmanlık yapan bir konsey olması gerçekleştirilecek bu organizasyonun bizim için önemini daha da arttırıyor. Hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların doğruluğu bu tür organizasyonlarla netlik kazanacak. Uluslararası alanda işlerinin uzmanı ekiplerin ilimizde yapacağı toplantının kentimizin tarihi ve kültürel dokusunu tanıtmamız adına da şans olduğu düşüncesindeyim” dedi.


ICOMOS temsilcilerinden oluşan bir ekip Kastamonu’ya gelerek incelemelerde bulunacak. Bu incelemelerin ardından gerçekleştirilmesi düşünülen Bilimsel Komite çalışmalarıyla ilgili yol haritası netlik kazanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.