YEREL HABERLER - 23 Mayıs 2017 Salı 17:24

Ramazan pidesinde gramajlar düştü, fiyatlar aynı kaldı

A
A
A
Ramazan pidesinde gramajlar düştü, fiyatlar aynı kaldı

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Ramazan ayında pideye zam yapılmadığını belirterek, sadece gramajda değişikliğe gidildiğini söyledi.

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Ramazan ayında pideye zam yapılmadığını belirterek, sadece gramajda değişikliğe gidildiğini söyledi.


Gıda Malzemeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Dravor, Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan Ramazan pidesine bu yıl da zam yapılmadığını ifade ederek, sadece pidenin gramajında düzenlemeye gidildiğini kaydetti. Ramazan pidesinin gramajının bir önceki yıl 500 gram iken geçtiğimiz yıl 450 grama düşürüldüğünü söyleyen Dravor, “Bu sene ise her yıl yaşanan ekmek israfı düşünülerek pidenin gramajı 400 grama düşürüldü” dedi.


Ramazan pidesinin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 2 liradan satışa sunulacağını aktaran Dravor, “Ramazan ayında halkın temel ihtiyaç maddesi olan Ramazan pidesi ile ilgili fırıncı esnaflarından gelen talepleri dikkate aldık. Oda olarak almış olduğumuz karar gereğince ekmeğe yapılan son zammı da göz önünde bulundurarak pide fiyatlarında her hangi bir artış düşünmedik. Geçen sene 2015 yılında 2 liradan satılan pidenin gramajı 500 gram idi. Gramajı geçen sene 450 gram olarak belirlemiştik. Ramazan pidesinde bu sene de gelen talepler doğrultusunda gramaj düzenlemesi yaptık. Bu sene 450 gr olan ramazan pidesini 400 grama indirdik. Fiyatında ise her hangi bir değişiklik yapmadık. Vatandaşlarımız bu sene de ramazan pidesini yine 2 liradan satın alacaklar. Pidenin kilogram fiyatı ise 5 TL olarak belirlendi” diye konuştu.


“Pideler gramajına göre satılacak”


Kastamonu’da bu yıl iki çeşit pidenin olacağını anlatan Dravor, “Bu sene aldığımız karar ile tekli ve çiftli pide uygulamasını kaldırdık. Pideler gramajına göre satılacak. Yani isteyen 400 gram pide, isteyen 600 gram pide alacak. Yapılan eleştiriler olabilir lakin pide fiyatları belirlenirken ekmek fiyatları ve ekmek gramajları baz alındı. Genel olarak ekmek fiyatları ile pide fiyatları arasında yüzde 25 fark yaşanıyor. Kastamonu’da ekmek 90 kuruştan 1 TL’ye çıktı. Ekmekte de gramaj düzenlemesi yapıldı” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.