GENEL - 25 Eylül 2017 Pazartesi 17:35

Kastamonu Belediyesi, üç yılda 13 milyon liralık yatırımla 73 adet araç satın aldı

A
A
A
Kastamonu Belediyesi, üç yılda 13 milyon liralık yatırımla 73 adet araç satın aldı

Kastamonu Belediyesi, son üç yıl içerisinde satın aldığı araçların tanıtımını yaptı.

Kastamonu Belediyesi, son üç yıl içerisinde satın aldığı araçların tanıtımını yaptı.


Kastamonu Belediyesi, son üç yıl içerisinde 73 adet araç ve iş makinesi satın alarak araç parkuruna güçlendirdi. Ayrıca satın aldığı bu araç ve iş makineleriyle 13 milyon 451 bin TL’lik bir yatırımı da Kastamonu’ya kazandıran Kastamonu Belediyesi, bunun dışında yatırım teşvik kapsamında KDV muafiyeti 11 araca uygulanarak toplamda 1 milyon TL KDV kazancı elde etti. Kuzeykent Pazaryerinde gerçekleştirilen Araç Tanıtım Töreninde konuşan Vali Yaşar Karadeniz, “Kiralama yerine satın alma bence de kamu hizmetleri için en karlı yöntem. Bunun hiç tartışması yok” dedi.



“Kastamonu Belediyesi, Türkiye’de ilk 3 belediye arasında yer alıyor”


AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise, Kastamonu Belediyesi’nin son üç yıl içerisinde bugüne kadar uzun yıllar yapılamamış hizmetleri gerçekleştirdiğini belirterek, “Buna kimse itiraz edemez. Elbette ki biz, vatandaşların isteklerini ve onların taleplerini yerine getireceğiz ve yaptıklarımızı da anlatacağız. Vatandaşlarda eksikleri dile getirsin ki Belediye yerine getirsin. Belediye’nin yaptığı hizmetin ölçüsünün en garantisi AK Parti Genel Merkezinin sık sık yaptırdığı anketlerdir. Bu anketlerde Kastamonu Belediyesi hiç bir zaman ilk 3’ün altına inmemiştir. AK Parti’nin bin civarında belediyesi vardır ve bunlar arasında sürekli ilk 3’e girmek kolay değildir. Bu hizmetle ve vatandaşın sevgisiyle oluyor” şeklinde konuştu.



“Belediyenin kayyumu da başkanı da Tahsin Babaş’tır”


Kastamonu Belediyesine kayyum atandığı şeklinde çıkartılan söylentilere de sert bir dille cevap veren Köylü, “Bu kadar hizmet yapılırken, bazı insanların eleştiri de yapma hakkı varken, ne olduğu belli olmayan bazı kişiler Kastamonu Belediyesi’ne kayyum atandığından bahsettiler. Bunu ortaya attılar. Şu sözlerim dikkatlice dinlensin, Kastamonu Belediyesi’nin kayyumu da başkanı da Tahsin Babaş’tır. İtirazı olan varsa gelsin” diye konuştu. Kastamonu Belediyesi’nin yaptığı projelerin Kastamonu’yu geleceğe taşıyacak projeler olduğuna değinen Çelik, şöyle konuştu: “Kastamonu’da böyle büyük projeler tek tek hayata geçirilirken. Kastamonu’da Türkiye’nin en büyük yatırımları projeleri yapılırken üzücü dedikodular çıkartılıyor. Aslı astarı olmayan dedikodular duyuyoruz. Bu büyük hizmetleri gölgelemeye çalışan maalesef bir dedikodu mekanizması da kamuoyundan duyuyoruz. Bizim işimiz çalışmak, hizmet etmek, üretmek. Kim ne derse desin, yolumuza emin adımlarla inşallah yürümeye devam edeceğiz. Bunlara takılmayacağız. Bunlarla vakit kaybedecek halimiz yok. Peki, bunlar ne için yapılır. Yıpratmak için yapılıyor, başka bir şey için bunlar yapılmaz. Hizmetlere kimsenin söyleyebileceği bir şey yok, Kastamonu artık Türkiye’de adından çokta fazla söz ettiren bir şehir, Kastamonu’ya gelen giden herkes şehrimizin güzelliklerinden bahsediyor. Hizmetleri eleştiremeyince elbette uyduracaklar. Her zaman bizlerin muhalefeti olacak. Ama bizler öyle bir muhalefet isteriz ki bizleri teşvik etsinler. Bizi daha iyi yapmamız yönünden teşvik etsinler. Bunları muhalefet yapıyor diye de söylemiyorum, siyasi partilerimiz sakın üzerine alınmasınlar. Bunu bir ekip maalesef maksatlı bir şekilde yapıyorlar. Bizler, başkanımızla birlikte yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz”



“3 yıl içerisinde 228 kategoride 957 proje ürettik”


Kastamonu Belediyesi olarak son üç yıl içerisinde 228 kategoride 957 proje ürettiklerini söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Kastamonu’ya hizmet bizim için her şey anlamı taşıyor. İnşallah bunda başarılı olabiliyoruzdur. Benim belediyecilikteki 30’uncu yılım. Tabandan tavana kadar her kademede çalıştım. Tek gayemiz Kastamonu’yu büyütmek ve yaşanılabilir bir şehir haline getirmektir. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa ekibimle beraber elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabii burada uyumlu çalışmada çok önemli. Özellikle belediye meclisimize teşekkür ediyorum. Yapılacak her çalışmaya birlikte karar veriyoruz. Bizde biz var, ben yok. Böyle olduğu sürece de her çalışmanın meyvesini alıyoruz. 3 yılı geçen zaman içerisinde 228 kategoride 957 proje yaptık. Alt yapısından üst yapısına, sokak hayvanlarından itfaiyesine kadar önemli çalışmalara imza attık. Teşkilatımızın yaptığı yarışmada Kastamonu Belediyesi 882 belediye arasında birinci oldu. Bu birincilik ekibimle berabere bana da büyük bir motivasyon sağladı. Bu başarının Kastamonu içinde büyük bir güvenç ve sevinç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bu hizmetleri gerçekleştirirken çeşitli makine, ekipman ve araca ihtiyaç duyuyoruz”



“3 yılda 13 milyon liraya 73 araç ve iş makinesi satın alındı”


Kastamonu Belediyesi olarak son üç yılda 13 milyon liraya 73 araç ve iş makinesi satın aldıklarını ifade eden Başkan Babaş, “2014 yılının Mart ayından itibaren 73 araç ve makineyi, makine parkımıza dahil ettik. Ben, Su Şebeke Şefi olarak Kastamonu Belediyesi’nde göreve başladığımda sadece bir tane pikabımız vardı. Kastamonu’nun tüm işini o pikapla görmeye gayret gösterirdik. Bugün, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğü dünyayla yarışır noktaya geldi. Kanal görüntüleme robotundan, kombine aracına kadar önemli donanımlara sahibiz. Bu noktada ilçelerimize, diğer illerimize hizmet götürüyoruz. Temizlikte sürekli Türkiye birincisi oluyoruz. Sadece 5 tane süpürmeli aracımız var. Son aldığımız süpürgeli aracımız ise 20 santimetre çapındaki taş ve kaya parçalarını çekebilecek güçte ve kapasitede bir araçtır. İtfaiyemizi de güçlendirdik. 44 metre merdiveni olan itfaiye aracımızın parasını ödedik, Kasım ayında teslim alacağız. Belediye bünyesinde kiralık araç uygulamasını kaldırdık. Son aldığımız tüm araçlar belediyeye aittir ve resmi plakalıdır. Bütün ekip ve ekipmanlarımız 37 plakadır. Park ve Bahçe Müdürlüğünün çalışmalarında ve karla mücadele de teknolojiyi yakından takip ediyoruz” dedi.



“Bir konuda bilgisi olanlar eleştirsin, aksi taktirde körü körüne eleştirmek olur”


Birlik ve beraberliğin bozulmamasını, sonucunu görmeden yorum yapılmamasını isteyen Başkan Babaş, “En büyük hastalığımız bu. Proje başlamadan yorum yapıyoruz. Nasrullah Meydanı Projesi, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül almış bir projedir. Ama proje başlamadan haksız eleştirilere maruz kaldık. Bir konuda gerçekten bilgisi olanlar eleştirme hakkına sahiptir. Aksi halde o körü körüne eleştirmek olur, Kastamonu’yu eleştirmek olur. İddia ediyorum ki Nasrullah Meydanı projesi bittiğinde Türkiye’nin en iyi meydanlarından biri olacak. Bölgeyi gezin bakın. Bu kadar proje üreten ve hizmet eden başka bir belediye daha var mı? Defalarca söyledim. Bizimle yarışacak bir belediye var mı dedim. Tek bir belediye çıkmadı. Çıktıysa da boyunun ölçüsünü aldı. Ödülü biz kazandık, biz birinci olduk. Bundan sonra haksız eleştiriye gereken cevabı vereceğiz. Biz, her çalışmayı alt yapısını hazırlayarak gerçekleştirdik. Bugün biz Kastamonu’nun 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak su alt yapısını, kanalizasyon alt yapısını hazırlıyoruz. Kırık Barajı başladı. Kırık Barajı’yla beraber yaklaşık 170 milyon TL’lik bir proje Kastamonu Belediyesi için yapılıyor. Hem İçme Suyu Arıtma Tesisi, hem Atık Su Arıtma Tesisi hem de Su İletim Sistemi proje üzerinde çalışmalar sürüyor. İnşallah 2018 yılının başında bu projeye başlayacağız”



“Biz projelerimizi yapmaya değil, yazmaya yetişemiyoruz”


Yeni bir spor salonu için ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Babaş, şunları kaydetti: “Şehit Şerife Bacı Devlet Hastanesi’nin yerine 3 bin 500 kişilik yeni spor salonu yapılacak. Kuzeykent’te bölgenin en büyük ve aranan yaşam merkezini inşaa edeceğiz. Dolgu çalışmalarına başladık. 240 bin metrekare arazi üzerinde yeme içme ünitelerinin, hayvanat bahçesinin olacağı tüm illerin ilgisini çekecek bir yaşam merkezi yapacağız. Seyrengah Tepesi projesi de alanında birinci olmuştu ancak bir belediyeye iki ödül verilemeyeceği için o projemiz ödüllendirilmedi. Kastamonu’da tarihi ve kültürel dokunun ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması konusuna da belediye olarak el attık. Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni belediye olarak biz yapacağız. Bu projeye hükümetimizde destek verdi. KUZKA bu projeye 5 milyon TL hibe destek verdi. Teleferik Projesi başladı. Arkadaşlarımızdan çalıştığımız projelerin listesini yazıp getirmelerini istiyorum. Bakıyorum listede çoğu yok. Biz yapmaya değil, yazmaya yetişemiyoruz. Öğrenci sayımız 30 bine yaklaştığını öğrendik. Kastamonu’nun yurt ihtiyacı var. Bizimde üniversite bölgesinde 10’a yakın yurt yerimiz var. Bu yurtları hızla yaptırmamız lazım. Ayrıca Kastamonu halkı olarak öğrencilerimize biraz daha duyarlı davranmamız lazım. Özellikle ev kiralarının makul tutulmasını istirham ediyorum. Kastamonu’yu seviyorsanız, Kastamonuluyum diyorsanız öğrencilerimizin misafir olduklarını unutmayalım. Öğrencilerimiz için anket düzenleyeceğiz. Onların bizden isteklerine göre bir eylem planı hazırlayacağız. Kuzeykent’in hemen girişinde ağırlıklı olarak öğrencilerimize hitap edecek büyük bir projenin daha startını verdik. 17 bin metrekare üzerine Kastamonu Belediyesi Spor ve Kültür Merkezi inşaa edeceğiz. Bu projenin yaklaşık maliyeti 42 milyon TL’dir. Projesi hazır. Önümüzdeki günlerde bu projeye başlamayı düşünüyoruz”


Konuşmaların ardından Vali Karadeniz, Milletvekilleri Köylü ve Çelik ile Belediye Başkanı Babaş, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş, davetlilere araçlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca programın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.


Kastamonu Belediyesi bünyesinde son üç yılda kazandırılan iş makinesi ve araçların listesi şöyle oluştu: “1 adet eskavatör, 1 adet bekoloder, 1 adet dozer, 1 adet silindir, 2 adet zemin temizleme aracı, 5 adet damperli kamyon, 2 adet çekici, 1 adet öncü itfaiye aracı, 1 adet arama kurtarma aracı, 1 adet 28 metre merdivenli itfaiye aracı, 1 adet 44 merdivenli itfaiye aracı (Kasım ayında teslim), 3 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 2 adet vakumlu yol süpürme aracı, 2 adet çöp taksi, 1 adet kombine kanal açma aracı, 1 adet hayvan ambulansı, 17 adet transit, 8 adet pikap, 16 adet hafif ticari araç, 1 adet kombine asfalt kaplama aracı, 1 adet 24 metreküp damper dorse, 1 adet çekilir tip yol süpürgesi, 2 adet tuz serpme ve kar küreme aracı, 1 adet teleskobik bom aracı”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi Hatay’da yaşanan depremde enkazdan beş gün sonra sağ kurtulan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı ile ertelediği düğününü hayırseverlerin de desteğiyle Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde gerçekleştirdi. Hatay’da yaşayan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı Muhammet Yıldız ile birlikte düğün hazırlıkları yaparken 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde annesi ve kardeşi ile enkaz altında kaldı. Deprem sonrası enkazın arasında nişanlısını arayan Muhammet Yıldız, günlerce umudunu kaybetmeden molozların arasında Hediye Demirkol’dan bir iz aradı. Ekiplerin çalışmaları sonucu beş gün sonra enkazdan sağ kurtulan Hediye Demirkol’un kolu ampute edildi. Enkazda annesini kaybeden ve kardeşinin de iki ayağı ampute edilen Hediye Demirkol, sevk edildiği Adana’da tedavisinin tamamlanmasının ardından kardeşiyle birlikte Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine taşındı. Türk Kızılay Şubesi ve hayırseverlerin de desteğiyle bir eve yerleştirilen Hediye Demirkol, Şube Başkanı Kürşat Yağız’a deprem nedeniyle ertelenen düğün planından bahsetti. Çiftin hayalini gerçekleştirmek isteyen Kızılay, düğün için hazırlık başlattı. Davul zurna eşliğinde gelin alma adetinin yerine getirilmesiyle birlikte çeyizler de eve taşındı. Yapılan duaların ardından konvoy halinde Gülüç Belediyesi Düğün Salonu’na gelen çift, burada dünyaevine girdi. “Evlilik sürecimiz depremden sonra çok farklı boyuta geldi” Hayırseverler ve sevenleri genç çifti düğünde yalnız bırakmadı. Dört senelik nişanlılık süreci sonrası düğün hazırlığı yaptıkları sırada depremin olduğunu anlatan Hediye Demirkol, “Birbirimizi görüp tanıştık. Uzun bir hikayemiz var. Zamanla konuşa konuşa ileriye dönük sürecimiz başladı. Söz takıp nişanlandık. Yaklaşık dört senedir birlikteyiz. Deprem bizim dönüm noktamız oldu. Önceleri evlilik sürecini düşünüyorduk ama depremden sonra çok farklı boyuta geldi. Birbirimizden kopamadığımızı o zaman anladık. Düğünü erteledik. Deprem olmasaydı geçen yaz düğün olacaktı. Tedavi süreçleri oldu" dedi. Karadeniz Ereğli’ye geldiklerinde nikah yaparak dünyaevine girmeyi planladıklarını ve Kızılay’ın desteğiyle düğün yaptıklarını anlatan Demirkol, “Bu şekilde bize güzel bir düğün organize ettiler. Hatay’dan Karadeniz Ereğli’ye geldik. Orada hiçbir şeyimiz kalmadı. Buradaki güzel insanlarla tanışma sürecimiz oldu. Birçok insanla tanıştık. Sağ olsunlar hiçbir zaman desteklerini ayırmadılar” diye konuştu. “Küs öleceğimizi bilmek beni kahretti” Depremin kendileri için dönüm noktası olduğunu söyleyen Muhammet Yıldız ise, “İnsan sevdiğinden asla kopamaz. Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Öleceğine değil de küs öleceğimize çok üzüldüm. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş” dedi. İlk depremin yaşanmasında bir saat sonra nişanlısının evinin enkazının başına geldiğini anlatan Yıldız, “Enkazdan araçlar geçemiyordu. Yakınlarında bir tane park vardı. İnsanlar ateş yakmış duruyordu. Bir umut oradadır diye kendisini, annesini ve küçük kardeşini aradım. Kimseyi bulamadım. Enkaz başında gördüğüm tablo her şeyi anlamama yetti. Oradan birisinin çıkması imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarım da bunu söylüyordu. İlk başta Hediye’nin ölmediğini söylüyordum. Boşuna ümitlenmememi ve durumu kabullenmemi söylediler. Sonuna kadar Hediye’nin yaşadığını düşünüyor ve inanıyordum. Sonra Hediye’nin sesini duyduk ve yaşadığını öğrendik” ifadelerini kullandı.