KÜLTÜR SANAT - 09 Şubat 2018 Cuma 15:42

Şeyh Şabanı Veli Yetim Destekleme Merkezi açıldı

A
A
A
Şeyh Şabanı Veli Yetim Destekleme Merkezi açıldı

Kastamonu İHH tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Şeyh Şabanı Veli Yetim Destekleme Merkezi törenle açıldı.

Kastamonu İHH tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Şeyh Şabanı Veli Yetim Destekleme Merkezi törenle açıldı.


Sakarya Caddesi Sakarya Apartmanını altında bulunan iş yerinde açılan Şeyh Şabanı Veli Yetim Destekleme Merkezi’nin açılışında konuşan Vali Yaşar Karadeniz, “Dünya, bir sınav dünyasıdır. Sınav dünyası olduğu içinde bu dünyaya hiçbirimiz eşit olarak doğmadık. Doğduğumuz zaman şartlarımız farklı olurdu. Kader çizgisinin içerisinde hep kendi koşullarla ömrünü tamamlayan da olur bazen yükselişe çıkan olur, bazen de imkanlarını kaybedip farklı yollara düşende olur. Bu, dünyanın kuralları içerisinde olağan şeyler. Dolayısıyla bizlerin güçlü olduğu zamanlarda varlık içinde olduğumuz zamanlarda bunun kıymetini iyi bilmemiz ve o imkanlara sahip olmayanların şartlarını hiçbir zaman dikkatimizden kaçırmamız gerekiyor. Hem bunu devlet olarak yapmamız gerekiyor hem de vatandaş olarak yapmamız gerekiyor. Sadece devletin bunları düşünmesiyle bu sorunlar çözülmez veya aza indirgenmez. Elbette devletimiz, son zamanlarda dezavantajlı gruplara yönelik yapmış olduğu çok önemli katkılar var. Gerek sosyal yardımlaşma ve dayanışla vakıfları olsun gerekse Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri olsun, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşların eliyle özellikle dezavantajlı gruplara yönelik neredeyse normal tüketim standardını sağlayacak bir gelire gelecek ailelerimiz var” dedi.


“Gençlerimizi sahipsiz bırakırsak, ileride güvenliğimiz açısından nasıl bir sıkıntıya bırakacaklarını kestiremeyiz”


Gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğine işaret eden Vali Karadeniz, “Dernekler Dairesi Başkanlığımız tarafından da desteklenen buradaki projemizde yetimlere yönelik bir eğitim merkezi oluşturulacak. Eğer bizler, çocuklarımızı, gençlerimizi sahipsiz bırakırsak onların ileride güvenliğimiz açısından bizleri nasıl bir sıkıntıya bırakacaklarını kestiremeyiz. Onun için hem kendi vatandaşlarımız açısından geçerli hem de ülkemize misafir olarak bulunanlar açısından geçerli. Çünkü onlarda şuanda ülkemizde bir misafir olarak bulunuyorlar. Bir bütüncül olarak bu projeleri yapmak gerekiyor. Eğer bizler, zamanında bu çocuklarımıza sahip çıkarsak güvenlikle birlikte belki bu çocuklarımızdan ülkemize birer dahi yetiştireceğiz. Bunu da göz ardı etmemiz gerekiyor. Eğer bu çocuklarımıza el verirsek onlarında ileride ülkemize büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum. Projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinden emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“Kastamonu’da 20 bin mülteciyi misafir ediyoruz”


Kastamonu’da şuanda 20 bin mülteciyi misafir ettiklerini söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, şunları kaydetti: “Kastamonu’da yetim çok. Özelliklede gelen mültecilerden yardıma muhtaç çocuklar var. Bunları ben sokaklarda, parklarda görüyorum. Neredeyse tokalaştığım iki kişiden birisi mülteciler. Hem il hem de ülke bazında bu konu bizim için çok önem arz ediyor. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Şu aşamada Kastamonu’da ki mülteci sayısı tahmin ediyorum ki 20 bine ulaşmıştır. Buda ciddi bir rakam. İlimizde yaşıyorlar. Bunlarla da mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak zorundayız. Tabii onların ihtiyaçları oluyor. Onlara da birilerinin yardım etmesi gerekiyor. Devletimizin yardımları oluyor ama sosyal alanda da İHH, bu konuda belli bir misyonu üstlenmiş. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte belirli projeler yapıyorlar. Bu projelerin daha da çoğaltılması gerekiyor. Biz, mahalli idareler olarak bu projelerin içersinde oluruz. Onu da buradan söylemek istiyorum. Bu şehirde her şeyden kendimizi sorumlu addederiz”


Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Aydın’ın duasıyla birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-