Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, incelemelerde bulunmak için İnebolu ilçesini ziyaret etti.
Ziyarete İnebolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Sorumlusu Sinan Çelebican da katıldı. İnebolu’da çiftçilikle uğraşanlara seracılıkta kullanılan yeni teknik ve metotları yerinde görmek için Kastamonu İl Özel İdaresinin desteğiyle oluşturulan örnek seraları gezdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülün proje kapsamında İnebolu’da yoğun olarak kullanılan Korupınar köyüne giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, seracılıkla uğraşan çiftçilerin bahçelerine kurdukları seraları inceledi. İnebolu’nun köylerinde seracılık yoluyla sebze üretiminin yaygın olduğunu belirten Emiralioğlu, üretilen çeşitlerin haftanın iki günü İstanbul’a gönderildiğini söyledi. Daha sonra Musa köyünü de ziyaret eden Emiralioğlu, buradaki Rasim Su Ürünleri İşletmesi ile Balık İşleme Tesisi ve Soğuk Hava Deposunu gezdi. İşletme Sahibi Rasim Özlüce tarafından Nisan 2007 tarihinde kendi girişimiyle kurulan işletmede Şoklu Balık çeşitlerinden Marinat Soslu Hamsi, Marinat Zeytinli Hamsi, Torik Lakerdası, Palamut Lakerdası, İstavrit Çirozu, Uskumru Çirozu ve Norveç Uskumruları işlenerek paketleniyor ve tüketime hazır hale getirilerek pazarlanıyor. Ayrıca tesisteki soğuk hava deposundan üreticiler de faydalanabiliyor. Tesisin ünitelerini gezen Emiralioğlu, tesise ilgili bilgi aldıktan sonra Kastamonu’ya dönüş yaptı.