EKONOMİ - 25 Mayıs 2018 Cuma 13:45

7 yılda verilen kurslarda 450 girişimci, kendi işini kurdu

A
A
A
7 yılda verilen kurslarda 450 girişimci, kendi işini kurdu

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, 2011 yılından itibaren verilmeye başlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden 450 girişimcinin kendi işini kurduğunu açıkladı.

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, 2011 yılından itibaren verilmeye başlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden 450 girişimcinin kendi işini kurduğunu açıkladı.


KOSGEB, İŞKUR ve KATSO, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında protokol imzaladı. İŞKUR İl Müdürlüğünde gerçekleşen protokolde, Eylül ayına kadar 25 kişilik 5 kurs düzenlenmesi planlanıyor. Kursları başarıyla bitiren girişimciler, çeşitli hibe ve avantajlı kredilerden de yararlanabilecek.


Kurumlar arasında yapılan protokolden sonra değerlendirmede bulunan KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, “Protokolünü imzaladığımız bu uygulamalı girişimcilik eğitimi hem ilimize hem de eğitime katılacak girişimcilere önemli katkılar sağlayacak ve fayda sunacaktır. KOSGEB olarak ilimizdeki paydaş bütün kamu kurumlarıyla bu girişimcilik eğitimlerini yapmaya hem il merkezinde hem de ilçelerimizde devam ediyoruz. İŞKUR ile güzel bir çalışma içerisindeyiz. Bu eğitimleri her yıl yapıyoruz. Her eğitimden mutlaka iş kuran insanlarımız çıkıyor. 2011 yılından itibaren günümüze kadar yapılan eğitimlerde 450 girişimcimiz kendi işini kurdu. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kurslarda 100 kişi kendi işini kurdu. Yani geçtiğimiz yıllara göre iş kuranların sayısı katlayarak günümüze geliyor. Burada hükümetimizin belirlediği rakamlarla 50 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si geri ödemeli kredi destek imkanı bulunuyor. Buda iş kurmak isteyen insanlara finansal anlamda cesaret veriyor. Kendi öz kaynaklarına veya diğer finansal imkanlara ulaşma noktasında belki zorluk çekseler de bu alacak girişimcilik eğitimleriyle daha güvenli işe başlayabiliyorlar. Özellikle ilçelerimizdeki insanlarında bu eğitimlere daha faza ilgi göstermesini bekliyoruz. Çünkü zaten piyasa şartlarıyla ilçelerimizde riski yüksek bir alanda iş kurmayı tercih ediyorlar, bu imkanları değerlendirdiklerinde daha güvenli iş hayatlarına başlayacaklardır” dedi.


“İş dünyasına verilen desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz”


Son yıllarda iş dünyasına büyük destekler verildiğine dikkat çeken KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu da, şöyle konuştu: “Böyle bir ortaklıktan dolayı kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü sizler, iş dünyasına elinizdeki imkanlar olarak zaten vermeye çalışıyorsunuz. Bu da memleketimizdeki işsizlik konusunda olsun, iş arayanlar insanlara seçenek sunarak iş vermiş oluyoruz. Buda bir istihdam oluşturmak ve odamıza yeni üye katmak, ilimizde işadamı yetiştirmek açısından burada aslında bir temel atılıyor. Bu yüzden bizler için de oldukça önem kazanıyor. Şuandaki çalışmalar gayet güzel ve 5 tane odamızda kurs olacak. Bu kurslarda toplamda 125 kişi eğitimlerini tamamlayıp, kendi işini kurma imkanına sahip olacak. Bu iyi bir rakam, ilerleyen süreçte bu 125 kişi yanlarında da 1’ir kişi çalıştırsa 250 kişinin istihdamı demek oluyor. Bu ayrıca katlayarak veya büyüyerek giden ortaklıklar da olabilecek şekilde kendi istihdamlarını oluşturmuş olacaklar. Aslında bu çalışmalarla bizler birçok şeyin önüne geçmiş oluyoruz. Yeni istihdam oluşturup, üreten bir topluluk haline gelmiş oluyoruz. Bu sayede de devletimizden bekleyeceğimiz işi bizler, kendimiz kendi imkanlarınızla üretmeye başlıyoruz ve yeni istihdamlar oluşturmuş oluyoruz. İş dünyasına verilen bu desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz”


“İşsiz gençlerimize destek olarak iş kurmalarını sağlıyoruz, bu sayede girişimcilerimiz iş ararken işveren haline geliyor”


Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kastamonu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise, İŞKUR olarak birçok alanda istihdam oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “İstihdam oluşturmaya çalışırken bunu ancak kişiye iş bulmakla değil, belki içlerinde kendi işini kurabilecek potansiyele sahip insanların olacağı düşüncesiyle de yola çıkarak bir program oluşturduk. Biz, girişimcilik eğitimiyle yaptığımız işlemde, fikri olan bir insanın bu fikriyle birlikte hayatını nasıl geçireceği noktasında 4 gün boyunca bilgilendirme yapıyoruz. Bunun yanı sıra KOSGEB’in hibeleri ve kredileri girişimcilerimize anlatılıyor” dedi.


“Biz, girişimcilerimizi iş sahibi yaparken yarında onlar, bizim için istihdam oluşturduğunu görüyoruz” diyen Aşıcı, “Yani iş yeri açan bir kişiye bizler yardımcı olduk işyerini açtı, yarında bir başkasını istihdam etmeye başlıyor. Dün kendi iş ararken bir bakıyorsunuz kendisi işveren pozisyonuna geçiyor. Bizim için en önemli katkı budur. Bunun bu zincir halkasıyla gitmesi bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.


“5 kursta toplam 125 kişiye eğitim vereceğiz”


Düzenlenecek eğitimler hakkında da bilgilendirmede bulunan Aşıcı, “İŞKUR, KOSGEB ve KATSO olarak 125 kişilik 5 grupluk bir program için protokolümüzü imzaladık. İlk grubumuz 11 Haziran’da eğitime başlayıp, 14 Haziran’da sona erecek. Eğitime katılmak isteyenler e-Devlet üzerinden eğitime başlamadan 5 gün öncesinde KOSGEB’e müracaat etmeleri gerekiyor. Ama bizler, yinede KOSGEB’e başvuramayanlar için hem İŞKUR, hem KOSGEB hem de KATSO olarak yardımcı olacağız. Her grubumuz 25 kişilik olacak, son grubumuz 6 Eylül’de eğitimini tamamlayacak. Eğitimler ilk etapta KATSO’da yapılacak. Herhangi bir problemin olması durumunda İŞKUR’da bu eğitimlerin verilebileceği iki toplantı salonumuz var. Burada devam edeceğiz. Eğitimler, günlük 8 saat olacak. Saat 08.30’da başlayacak, akşam 05.30’da bitecek. Eğitimler 4 gün olduğu için devem mecburiyeti bulunuyor. Bu eğitimlere işsiz, emekli, üniversite öğrencisi, çalışan yani herkes katılabilecek. Bu eğitimlerde herhangi bir şart aramıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Pınarbaşı’da esnaf ziyareti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte Pınarbaşı ilçesini ziyaret etti. Esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, ilçe sakinleri ile yakından ilgilendi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin yüz ölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Pınarbaşı ziyaretinde esnaf ve vatandaşla buluştu. Başkan Büyükkılıç’a ziyarette AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve Cumhur İttifakı Pınarbaşı Belediye Başkanı Adayı Menduh Uzunluoğlu da eşlik etti. Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’daki ziyaretleri kapsamında merkezde bulunan esnafları tek tek gezerek, hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulundu. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere vatandaşlarla yakından ilgilenen Büyükkılıç, ilçe sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi. Büyükkılıç, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Pınarbaşı’nda helal rızkı için çalışıp ilçemize hizmet eden kıymetli esnaflarımızı ziyaret ettik. Bizleri muhabbetle karşılayan ve iş yerlerinde misafir eden esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim kazançlarını bol eylesin” dedi. Daha güçlü bir şekilde kaldıkları yerden hizmet etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, ayrıca Pınarbaşı ilçesi Yukarı Karagöz Mahallesi mevkiindeki Gümüşdoğa Su Ürünleri ve Abalıoğlu Balık ve Gıda Ürünleri A.Ş. firmalarını da ziyaret ederek, balık üretimi başta olmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İlçe sakinleri de Başkan Büyükkılıç’a tüm ilçelere olduğu gibi Pınarbaşı ilçesine yaptığı yatırım ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Samsun Markus Gisdol: “Taraftarımızın ve şehrin Trabzonspor maçını dört gözle beklediğinin bilincindeyiz” SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Süper Lig’de en son 12 yıl önce ağırladıkları Trabzonspor ile yeniden karşılaşacak olmanın şehir ve taraftar için önemini bildiklerini söyledi. Samsunspor ile Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında 4 Mayıs Cumartesi günü 19 Mayıs Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Mücadelenin hazırlıklarını sürdüren Samsunspor’da Teknik Direktör Markus Gisdol, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gisdol, ‘Karadeniz derbisi’ olarak adlandırılan mücadelenin şehir ve camia için önemini bildiklerini ifade ederek, futbolcularının gerekirse sahada hayatlarını ortaya koyacaklarını dile getirdi. “Kulüpteki herkesin ve şehrin bu maçı dört gözle beklediğinin bilincindeyiz” Trabzonspor maçını dört gözle beklediklerini dile getiren Alman teknik adam, “Kulüpteki herkesin ve şehrin bu maçı dört gözle beklediğinin bilincindeyiz. Bu bilinçle tüm hafta çalışmalarımızı sürdürdük. Çok büyük bir maç. Bu maça hazırız. Taraftarlarımız sabırsızlıkla bekliyor. Bu oyunu seviyoruz. Trabzonspor maçından güzel bir oyunla iyi bir sonuç almak istiyoruz. Son 4 maçtan kaç puan alabiliriz bilmiyorum. Toplayabildiğimiz kadarını toplamak istiyoruz. Son 5 maçtır galip gelemiyoruz. Son 4 maçta da 1 mağlubiyetimiz var. Her puan çok önemli. Tüm maçları kazanmak ve puan almak için oynuyoruz ama bunları yaparken de duygumuzu kontrol etmemiz gerekiyor. Bir Almanım, tecrübelerime dayanarak konuşuyorum. Bu durumlarda odağımızı kesinlikle kaybetmemiz gerekiyor. Kalemi alıp puan tablosuna bakıp da bir hesap yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu gereksiz de buluyorum. Yapmamız gereken en iyi şekilde odaklanıp, alabildiğimiz kadar puan toplayıp, elimizden gelenin en iyisini yapmak. Benim yapım bu” dedi. “Ligin son 4 maçındayız” Telafisi olmayan haftalara girdiklerine dikkat çeken Markus Gisdol, “Belirli bir kadrom ve kendi takımım var. Onlara odaklanmam gerekiyor. Başarıya odaklanmış durumdayım. Bugüne kadar çok çalışarak geldik. Bazen şanslı bazen de çok iyi oynadığımız maçlar oldu. İlk dakikalarda gol pozisyonlarını değerlendirdiğimiz maçlar da oldu bazen de son maçlarda olduğu gibi şansları değerlendiremedik. Ligin son 4 maçındayız. Her zaman bu maçlar çok özel maçlardır. Bizim ya da başka liglerdeki ilk maçlar ya da ligin ortalarındaki maçlarla kıyas edemeyiz. Şimdi yapmamız gereken maç maç giderek, en iyi performansımızı ortaya çıkartarak güzel sonuçlar almak. Önümüzdeki Trabzonspor maçına odaklanmış durumdayız” diye konuştu. “Oyuncularım gerekirse de sahada hayatlarını ortaya koyacaklar” Gisdol, tüm güçlerini sahaya yansıtacaklarını vurgulayarak, “Maçtan önce herhangi bir söz vermek istemiyorum. Hoca olarak maçtan belirli bir şeyler hakkında söz verilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Oyuncularım ve biz hocalar Samsun’da yaşayan insanlarımızın, taraftarımızın yıllardır böyle bir maçı beklediğini, böyle bir özlemle bu günlere geldiğini çok çok iyi biliyoruz. En az 11 yıldır böyle bir maç bekliyorlar. Eminim oyuncularım da bu bilinçle oynayıp, en iyi şekilde performans göstereceklerdir. Sizlere belirli şeyler hakkında söz veremem ama şunun sözünü verebilirim ki takım olarak yüzde 100’ümüzden fazlasını sahada ortaya koyacağız. Oyuncularım gerekirse de sahada hayatlarını ortaya koyacaklar” şeklinde konuştu. Ligdeki tek yabancı hoca olmasını “Survivor” olarak değerlendirdi Kendisine ligdeki tek yabancı teknik direktör olmasıyla alakalı gelen bir soruya gülerek cevap veren Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, “Survivor, hayatta kaldığımı söyleyebilirim. Bunu şaka olarak söylüyorum. Çok iyi hissediyorum. Böyle bir durumda olmaktan da mutluyum. Samsun’a geldiğim ilk günden itibaren insanlar bana sıcakkanlılığı ile kendimi çok iyi hissettirdiler. İletişimim çok iyi. Burada olmaktan çok mutluyum. Çünkü biz burada bir aileyiz. Bu şekilde de devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.