EKONOMİ - 07 Ocak 2019 Pazartesi 17:19

Kastamonu’da dev projelerin ihalesi için geri sayıma geçildi

A
A
A
Kastamonu’da dev projelerin ihalesi için geri sayıma geçildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kastamonu ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımın startını vermiş olacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kastamonu ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımın startını vermiş olacağız” dedi.



Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kente bir dizi program için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a belediyenin yatırımları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Bakan Kurum ile yaptıkları görüşme hakkında bilgiler veren Başkan Babaş, “Sayın Bakanımız projelerimizi bir hayli beğenerek ve ilimize geldiğinde yapacağı toplantıda tek tek inceleyeceğini söylemişti. Bizlerde gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Sayın Bakanımıza sunumumuzu gerçekleştirdik. Tarihi bir değişimi ve dönüşümü şehrimizde başlattığımızı ve beş yıllık süre içerisinde neler yaptığımızı dile getirdik. Ardından yapmak istediğimiz Kale ve çevresini tam anlamıyla turizme kazandıracak projemizi sunduk. Dünya Kenti Kastamonu hedefimizi buna bağlı olarak Dünya Kültür Miras Listesi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hedeflerimizi anlattık. Sunumumuzun ardından Sayın Bakanımız, kale ve çevresinde hazırladığımız projemize ve 3. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projemize çok ciddi katkı sunacağını açıkladı. İlimizi hedeflerine hızla yaklaştıracak olan dev proje tamamlandığında ortaya çıkacak tarihi ihtişam ilimize gelen herkesi büyüleyecek” dedi.



Atık su Arıtma Tesisi’yle ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonunda yürütülen Entegre Su Projeleri kapsamında yer alan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu/Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Yaklaşık 100 milyon TL’lik proje için Sayın Bakanımızın talimatıyla 2019 yılı içerisinde bu projeye hızla başlayacağız. Yine alt yapı anlamında 10 Milyon TL’lik ciddi bir katkı bakanlığımız tarafından sağlanacak, çöpte vahşi depolama alanlarının ıslahı için hazırladığımız projede hızla hayata geçirilecektir” diye konuştu.



Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kuzeykent mevkiinde hazırladığımız Millet Bahçesi projemize de Sayın Bakanımız tam destek vereceğini açıklamıştır. 240 bin metrekarelik alana yapılacak projemize bu yıl içerisinde hızla başlanacaktır. Şehrimiz tarihi bir günü geride bırakmış çok önemli kazanımlar elde etmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile düzenlemiş olduğumuz il değerlendirme toplantımızın ve aldığımız kararların ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Bakanımıza, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan "İhtiyar Kız" oyunu tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş ve sanatsal faaliyetlerine devam etmekte olan Sahne Tiyatrosu 3 gün boyunca sahnelediği ve 850 kişiye oynadığı "İhtiyar Kız" oyunuyla tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı. Oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Tek perde olarak oynanan tiyatro oyunu Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro salonunda ücretsiz olarak sahnelendi ve toplamda 850 tiyatro sever ile buluştu. Yönetmenliğini ve başrolünü Şeyma Aktaş’ın yaptığı oyunda; Emircan Kızıl, Tuğba Alaca, Eren Selçuk, Ömer Can Çelik, Emirhan Bektaş, Ender Balcı, Meryem Yolcu, Timuçin Kağan Bahar, Su Berra Çatalkaya, Mustafa Güngör, Faruk Çelik ve Mustafa Çelik rol aldı. Ses ve Işık Yönetmenliğini Burhan Çelik ve Özge Öz, 2. Yönetmenliğini Anıl Samancı, Genel Sanat Yönetmenliğini Ferruh Erkan’ın yaptığı oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Bu oyunla toplam 3 sahne alan Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sahne Tiyatrosu, Haziran ayı başında hazırladığı çocuk oyunuyla karne alacak çocuklara yepyeni bir tiyatro oyununu hediye olarak hazırladı. Sahne Tiyatrosu, ilerleyen aylarda yeni oyunlarla da Erzincan halkının karşısına çıkmak için çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir Ayvalık’ta can dostlara yeni barınak Ayvalık Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında sokaktaki can dostlara müjdeli bir gündem maddesi, oy çokluğuyla onaylandı. Projesi biten ve ruhsatı verilen, ayrıca; tüm yapım, imal, inşa ile faal hale getirilip tamamlanması maliyet ve tefrişi giderleri hayırsever Ayvalıklı vatandaş Ahmet Armağan Yavuz tarafından karşılanan Ayvalık Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için önemli bir adım atıldı. Bulutçeşme Mahallesi’nde yaşam bulacak olan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsediklerini söyledi. 600 can dostun yararlanacağı, 40 dönümlük bir alanı kaplayan merkezin 21 bin metrekaresinin çalışma alanı olarak belirlendiğini, padoklar dahil kapalı alanların 2 bin 843 metre kare olduğunu ifade eden Başkan Ergin, “Yarı açık alanlar 2 bin 840 metre kare, açık alanlar ise 15 bin 326 metrekare olarak projelendirildi. Can dostlarımıza olan sevgimizin bir gün değil her gün. Onların konforlu bir yaşam sürmeleri için yeni bir Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi belirledik. Bir hastane kalitesinde can dostlarımızın bakımları, tedavileri gerçekleştirilecek. Ayrıca, vatandaşlarımız ve personel için otopark, çocuk parkı, köpek eğitim alanı ve kafeterya gibi sosyal donatı alanları bulunacak. Eski geçici hayvan barınağı da işlevini yine sürdürmeye devam edecek” dedi.