EKONOMİ - 10 Ocak 2019 Perşembe 16:36

Kastamonulu işverenlere iş teftişi konuları hakkında bilgi verildi

A
A
A
Kastamonulu işverenlere iş teftişi konuları hakkında bilgi verildi

Kastamonulu İşverenlere, Emekli İş Müfettişi ve İŞKUR eski İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey tarafından iş teftişinde üzerinde durulması gereken hususlar ile güncel istihdam ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kastamonulu İşverenlere, Emekli İş Müfettişi ve İŞKUR eski İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey tarafından iş teftişinde üzerinde durulması gereken hususlar ile güncel istihdam ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası KATSO tarafından oda üyesi olan iş verenlere iş teftişinde üzerinde durulması gereken hususlar ile güncel istihdam ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Emekli İş Müfettişi ve İŞKUR Eski İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey, üyelere bilgi verdi.


Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Emekli İş Müfettişi ve İŞKUR Eski İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey, iş teftişi hakkında bilgi verdi. Raşit Ulubey, “Ben size öncelikle çok girdi olarak ilginizi çekebileceği için sona bırakacağım. Güncel istihdam teşviklerinden başlayalım. Bu konuda güncel istihdam teşviklerin neler olduğunu ve neler yapmanız gerektiği konusunda bilgimiz olsun. 2019 yılında geçerli olan teşvikler yansıda göründüğü gibi 6111 sayılı kanun ve buna paralel olarak ta bu maddesi ile düzenlenen işsizlik sigortası 5. ve 10. maddesi birincisi bu. İkincisi 7103 sayılı kanunun 42. Maddesinde getirilen 4447. Sayılı işsizlik sigortası kanununun geçici 19.maddesine eklenen bir madde. Bir başkası engelli istihdam teklifi. Engelli istihdam teşvikinin birçoğumuz tek istihdam teşviği olarak biliriz. Tek değil iki tane engellilere yönelik istihdam teşviki var” dedi.


Emekli İş Müfettişi ve İŞKUR Eski İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey, engelli teşviki hakkında bilgi vererek, “Bir başka teşvikimiz 7103 sayılı kanunun 70.sayısı ile düzenlenen ve 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununa ek 17. madde olarak eklenmiş bir teşvik. Bir diğeri ise hepimizin bildiği 5510 sayılı kanununda düzenlenen yüzde 5 indirim. Yüzde 5 indirim sürekli uygulanan bir model ama bundan da bilgimiz olsun istedim. Engelli istihdam teşviki dediğimiz üzere iş kanunuyla elli ve yukarı sayıda işçi çalıştıran işverenlere bir yükümlülük getirilmiş. Bu yükümlülük devlette de var. Bu sektörde de var. Özel sektörde de var. Kota sistemi Avrupa ülkelerinde de var. Sadece bizim ülkemizde model değil” şeklinde konuştu.


“Toplantımızın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederiz”


Toplantının hayırlı olmasını dileyen Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, gerçekleştirilen toplantının hayırlı olmasını diledi. KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, “İş hayatımızda karşılaştığımız iş hayatında en çok üzerinde durulan hususlara değineceğiz. Bu bakımdan emekli iş müfettişimiz İŞKUR İstihdam Daire Başkanı Raşit Ulubey bizleri bilgilendirecektir. Değerli katılımcılarımız adına kendilerine teşekkür ederiz. Sizlere de tekrardan hoş geldiniz diyorum. Toplantımızın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Deniz üstünde sürpriz evlilik teklifi Bartın’da yaşayan Erkan Bostancı, sosyal medyada tanıştığı Ceyda Karagöl’e gezme amacıyla davet ettiği Amasra’da, önceden süslettiği bir yat içerisinde evlilik teklifinde bulundu. Olacaklardan habersiz Bostancı ile buluşan Karagöl, sürpriz teklifle büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Bartın Liman Başkanlığında güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Bostancı (31), 9 ay önce Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan Ceyda Karagöl ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 hafta önce ailelerini de tanıştırdı. Gezmek amacıyla Ceyda Karagöl’ü Amasra’ya davet eden Erkan Bostancı, büyük limanda gezerlerken bir tekneye girdi. Süslenmiş tekneyi görünce büyük heyecan yaşayan Karagöl’ün yaşadıklarının ardından ise heyecanı mutluluğa dönüştü. Bir anda diz çöken Bostancı, cebinden çıkardığı yüzüğü vererek Karagöl’e evlilik teklifinde bulundu. Ceyda Karagöl’ün teklifi kabul etmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına teknede fotoğraf çektirildi. Evlilik teklifi beklediğini ama böyle bir organizasyonla yapılan bir teklifi beklemediğini anlatan Ceyda Karagöl, "Gezmek için gelmiştim, böyle bir şey beklemiyordum. Birden bu ortamı görünce çok heyecanlandım. Her şey çok güzeldi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. Erkan Bostancı ise kendileri için unutamayacakları bir gün olması amacıyla farklı bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak istediğini belirterek, "Liman Başkanlığında çalıştığım için denize ve teknelere ilgim vardı. Hayatımda bir kere yapacağım bir şeyin özel olmasını istedim. Denizde olsun, denizin güzelliğini bu mutlu günümüzde yaşayalım istedim" diye konuştu. Sürpriz teklifin yapıldığı Gökdeniz-3 yatının sahibi Mücella Albayrak ise gençlerle birlikte kendisinin de çok heyecanlandığını ifade etti. 20 yıldır tekne süslemesi yaptığını ve binlerce gencin mutluluğuna ortak olduğunu hatırlatan Albayrak, her seferinde gençlerle birlikte o özel anları tekrar tekrar yaşadığını kaydetti.