ÇEVRE - 14 Ocak 2019 Pazartesi 12:26

Ilgaz ve Küre Dağlarında ekiplerin zorlu kar mücadelesi devam ediyor

A
A
A
Ilgaz ve Küre Dağlarında ekiplerin zorlu kar mücadelesi devam ediyor

Geçtiğimiz haftalarda ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışının etkilediği yerlerden birisi de Kastamonu’da bulunan Ilgaz ve Küre Dağları.

Geçtiğimiz haftalarda ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışının etkilediği yerlerden birisi de Kastamonu’da bulunan Ilgaz ve Küre Dağları. Kastamonu’ya bağlı İhsangazi, Bozkurt ilçe yollarında kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşıyor.


Kastamonu İl Özel İdaresine bağlı ekipler karla kaplı yolları açmak için gece gündüz demeden mücadelelerine devam ediyor. Greyder, kar püskürtme ve kepçe operatörlerinin çekmiş olduğu görüntülerde kar kalınlığı bazı yerlerde 1 metrenin üzerinde çıkıyor.



Ilgaz ve Küre Dağlarında kar kalınlığı bir metreyi aştı


Kış mevsiminin bölge genelinde kendisini hissettirmesiyle birlikte birçok yerleşim yerine giden yollarda kar kalınlığı 1 metreyi aşıyor. Kastamonu’nun yüksek kesimleri olan İhsangazi ve Bozkurt ilçelerinin yollarında kar kalınlığı yer yer bir metreyi aşıyor. Kastamonu İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise gece, gündüz demeden karla kaplı olan yolları açmak için yoğun çaba gösteriyor. İl Özel İdaresi şoförlerinin cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde kar kalınlığı yer yer bir metreyi geçiyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Pazarören Fen Lisesi öğrencilerine müjde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi’ne ziyarette bulunarak öğrenci ve öğretmenler ile bir araya geldi. Büyükkılıç, ziyarette öğrencileri Kayserispor ile Karagümrük maçına davet ederken, onlara Kayserispor forması dağıttı, test kitabı ve halı saha sözü verdi. Kayseri’nin yüz ölçüm bakımından en büyük ilçesi olan Pınarbaşı’na ziyarette bulunan Başkan Büyükkılıç, Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenleri bir araya geldi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve il yönetimi üyelerinin de yer aldığı ziyarette Başkan Büyükkılıç, Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi öğrencilerine bazı müjdeler verip, okul için halı saha, 200 kitap ve buna ek soru bankası sözü vererek, KAYMEK’ten de kurs açılabileceğini değerlendirdi. Büyükkılıç, ayrıca gelecek hafta sonu oynanacak Kayserispor-Karagümrük karşılaşmasına 100 öğrenciyi davet ederken, öğrencilere de Kayserispor forması hediye etti. Yılsonunda mezun olacak 12’nci sınıf öğrencilerinin talebini de dikkate alan Başkan Büyükkılıç, 12’nci sınıfların mezuniyet törenleri için organizasyon sözü verdi. Büyükkılıç, gençleri sevdiklerini ve başarılar dilediklerini ifade ederek, “Halı saha dediniz, gündemimize aldık. Formaları dağıttık sizleri Kayserisporlu yaptık, maça gideceğiz. Mezuniyet töreninde yer imkânı sağlayacağız. Burası bizim için önemli, buraya her türlü desteği sınırsız vermek mecburiyetindeyiz. Sizleri seviyoruz, başarılar diliyoruz” dedi. Öğrenciler de Başkan Büyükkılıç’a, ‘biz de sizi seviyoruz’ sözleri ile alkışlar eşliğinde teşekkür etti. Keyifli geçen ziyarette öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılanan Büyükkılıç, öğrenci ve öğretmenler ile günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirirken, okul idarecilerinden eğitim ve öğretim faaliyeti hakkında da bilgiler aldı.
Balıkesir Bandırma’da hastane trafiği sorununa BTO çözümü Bandırma Ticaret Odası, hastane yolunun düzenlenmesi konusundaki taleplerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Bandırma Ticaret Odası Meslek Komiteleri her ay düzenlenen toplantılarda sektörel ve yerel sorunları görüşerek çözüm önerileri üzerinde duruyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda yaşanan sorunlar taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren 9. Meslek Komitesi ve diğer meslek komite üyeleri tarafından dile getirildi. Talepler üzerine Bandırma Ticaret Odası harekete geçti. Hastane yolunda yaşanan yoğunluğu azaltıcı yan yol ve ışık düzenlemelerinin yapılması talebini başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak ileten Bandırma Ticaret Odası, bu talebini Karayolları Bölge Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarına yaptığı ziyaretlerde de dile getirdi. Yapılan ziyaretler ve yazılı taleplerin ardından Bandırma Ticaret Odası hastane yolunda gereken düzenlemenin kamu kurumları ve yerel otoriteler tarafından hayata geçirildiğini açıkladı. Yeni düzenlemenin gerçekleştirilmesinde süreci tetikleyici rol oynadıklarını belirten Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, “Meslek Komitelerinin dile getirdiği birçok sorun ile ilgili gerekli yazışmaları yaparak lobi faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bandırma’nın en önemli sorunlarından olan trafik ile ilgili, yaptığımız ziyaretlerde sunduğumuz çözüm önerimizin kabul görmüş olmasından dolayı mutluyuz. Bandırma Ticaret Odası olarak bundan sonraki süreçte de gerek üyelerimizden gerekse Meslek Komitelerimizden gelecek öneri ve görüşlerin çözüme kavuşmasında takipçi olacağız,” dedi.
Bilecik Gölpazarı Muhtarlar Derneği Başkanlığını İsmail Gücen kazandı Gölpazarı Muhtarlar Derneğinin Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimde başkanlığa Köprücek Hacıdurmuşlar Köyü Muhtarı İsmail Gücen seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda bir konuşma yapan Gölpazarı Kaymakamı Alparslan Sözen, yapılacak olan seçimin hayırlara vesile olması temennileri ile başladı. Muhtarlar, vatandaşın, devletin temel baş tacı ve varlık sebebi olduğunu belirten Kaymakamı Sözen; "Vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layıktır. Sizler devletimiz ile vatandaşımız arasında köprü vazifesi yapıyorsunuz. Devletimizin çok önemli sorumluluklar yüklediği ve milletimizin gönlünde taht kurmuş bir müesseseyi temsil ediyorsunuz. Sizler ve bizler bir kamu görevi yürütüyoruz. Hedefimiz de vatandaşımızın daha rahat ve müreffeh bir ortamda hayatını sürdürmesi, kamu hizmetinden daha hızlı ve verimli bir şekilde istifade etmesidir. Bunun için elimizdeki imkânları, yetkileri kullanmak zorundayız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Gölpazarı Muhtarlar Derneği Başkan seçimine geçildi. İki adayın yarıştığı seçim sonucunda İsmail Gücen Dernek Başkanlığına seçildi. İsmail Gücen yaptığı konuşmada, "Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, devraldığımız bu görevi layıkıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir nöbet değişimidir. Nöbeti devraldık. Zamanı geldiğinde devredeceğiz. Bütün muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı esnafı ve ilçe sakinleriyle kucaklaştı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ile ziyaretleri kapsamında, esnaf ve vatandaşlarla kucaklaşırken, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Pınarbaşı İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Yeni hizmet döneminde de merkez ve kırsal ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdüren Başkan Büyükkılıç Pınarbaşı ilçesi ziyaretinde MHP Pınarbaşı İlçe Teşkilatı üyeleri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a MHP Pınarbaşı İlçe Başkanlığı ziyaretinde AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Cumhur İttifakı ortağı Pınarbaşı Belediye Başkanı Adayı Menduh Uzunluoğlu eşlik etti. Başkan Büyükkılıç’ı ve beraberindeki heyeti ilçe başkanlığı önünde MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Kadir Akbaş ve partililer karşılarken Büyükkılıç, teşkilatta partililerle sıcak ve samimi bir ortamda sohbet etti. Ziyareti değerlendiren Büyükkılıç, “AK Parti Kayseri İl Başkanımız Fatih Üzüm ve gerçek belediyecilik hizmeti için, sevdası olan Pınarbaşı’na büyük bir aşkla çalışan Cumhur İttifakı Pınarbaşı Belediye Başkan adayımız Menduh Uzunluoğlu ile birlikte MHP Pınarbaşı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, teşkilatımıza kolaylıklar diledik” dedi. MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Kadir Akbaş da nazik ziyaretlerinin yanı sıra hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe ziyareti kapsamında esnaf ve vatandaşla kucaklaştı. Esnaf ziyaretinde hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla da bir araya geldi. Esnaf dükkânlarını tek tek ziyaret eden Büyükkılıç, mahalle esnafına hayırlı işler temennisini ileterek taleplerini sordu. İlçe sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Büyükkılıç, çocuklar ve gençler başta olmak üzere vatandaşlarla yakından ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. İlçe sakinleri ve esnafın sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaşan Büyükkılıç, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hizmetlerin süreceğini vurgulayarak, bir aile anlayışı ve dayanışma içinde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Pınarbaşı ilçe sakinleri de ilgi, alakası ve hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.