GENEL - 17 Mart 2019 Pazar 10:43

Tahsin Babaş, mahalle buluşmaları kapsamında vatandaşlar ile bir araya geliyor

A
A
A
Tahsin Babaş, mahalle buluşmaları kapsamında vatandaşlar ile bir araya geliyor

31 Mart tarihlerinde yapılacak seçimlere Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu kapsamda şehir merkezindeki mahalleler ile bir araya geliyor.

31 Mart tarihlerinde yapılacak seçimlere Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu kapsamda şehir merkezindeki mahalleler ile bir araya geliyor.


Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş,31 Mart seçimlerine iki hafta gibi bir süre kaldığı bugünlerde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkanı Babaş, geride bırakılan beş yıllık süreçte nelerin yapıldığını ve gelecek beş yılda da nelerin yapılacağını mahalle halkına anlattı.


“O günden bugüne tam 1016 tane projeyi gerçekleştirdik”


2014’ten bu yana 1016 proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “2014 yılında sizlerin teveccühü ile belediye başkanı seçildim. O günden bugüne yaklaşık tam 1016 tane projeyi gerçekleştirdik. Kiminle siz kardeşlerimle hep belediyemizin ekipleriyle değerli teşkilatımız da milletvekillerimizden hükümetimiz de birlikte olduk da gerçekleştirdik. Şunu da iddia ediyorum: Türkiye’de belediyecilik alanında hem de merkezi hükümetin hizmetleri alanında sıraya geliyoruz bir olarak. Şöyle çevreyi araştırın hepinizin de bir illa sosyal medyası var. Kastamonu göç veren değil de göç alan bir il haline geldi. O nedenle de bundan sonra da hem belediyecilik alanında hem de merkezi hükümetin yatırımları alanında iyi bir şekilde takip ettiğimiz takdirde bu projeleri bakın bir 5 sene sonra Kastamonu tamamen değişecektir. İşsiz, evsiz kalmayacaktır. Trafik sorunu olmayacaktır. Bundan sonra şehir nereye gidiyor herkesin istediği bu şehir imar planları nasıl olacak” dedi.


“Yapacağımız imar planında zemin artı 1 kat yani 5 kat şeklinde yatay mimari de devam ediyoruz”


Yapacakları imar planlarında yatay mimarinin gerçekleştirileceğini söyleyen Belediye Başkanı Babaş, “Yapacağımız imar planında zemin artı 1 kat yani 5 kat şeklinde yatay mimari de devam ediyoruz. Şu şekilde toplu konut projeleri de bu şekilde olacak ve mevcut mimarları da korumuş olacağız. Tosya Yolu’nun imarı 1995 yılında yapılmıştır. İnönü 1995 Kuzeykent ve Candaroğulları imar planları 2011 revize planı ile tamamlanmıştır. Yani onlar da mevcuttur mevcudu korumak zorundasınız. O nedenle de oralarda mevcut imar neyse onu da korumak zorundayız. 2383 evde de bunlar tamamen 2383 işyeri demektir yani 2383 işyeri açılacak bu kadar net burada yaklaşık 2700 kişi istihdam edilecek. Bu da ne bunlar yapıldığı zaman illaki bir istihdam olacaktır. Fakat bir şey yapmadan da istihdamın olması yani işsizliğin sonlanması mümkün değil. Bunun yanında genel hizmetlerde şu sıralarda şu 2 ay içerisinde siz söyleyin birincisi eski hastane vardı. Onun yerine 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine başlandı gidin bakın. Eski hastane yıkıyor şu anda orada yeni bir hastane yapılacak. Hem sağlığımız için hem de istihdam için büyük bir kaynak yaklaşık bine yakın” ifadelerini kullandı.


“Büyük bir başarı burada da yaklaşık 5500 kardeşimiz iş imkanı bulacak”


Açılacak olan Maslak Sanayi Sitesinde 5500 kişiye istihdam vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Babaş, “Yine bu ayki resmi gazetede yayınlandı. Sanayi yapıyoruz: Maslak sanayi sitesinin orada programa girdi tahmin ediyorum yakın zamanda orada başlanacaktır. Çünkü o konuda çok ciddi çalışmalarımız oldu ve Türkiye’de 2 tane il programa girdi. Kastamonu büyük bir başarıdır arkadaşlar büyük bir başarı burada da yaklaşık 5500 kardeşimiz iş imkanı bulacak. Bu da çok önemli bakın söylüyorum daha konforlu rahat kullanılabilir. Dükkanlara sahip olacak kardeşlerim esnafların hem de 5500 kişi iş bulma imkanı olacak bunları yapmak zorundayız. Bunları tamamladığımız zaman inanın Kastamonu’da kalmaz o bizim için en gerekli en önemli işlerden birisi değerli kardeşlerim tabii bunun yanında özellikle her mahallemizde bir mahalle evi yapıyoruz. Bak bu çok önem diyelim ki Esentepe’de, Cebrail de, İsfendiyar’da, Kırçeşme’de, Aktekke’de, Akmescit’te, Hepkebirler’de, Yavuz Selim’de Hisar ardında” diye konuştu.


Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Mahalle evleri yapıyoruz Esentepe’de 2018 yılında yerini satın aldı o kadar eski bir proje yani üzerinde çalıştığımız soracaksınız 3 yıldır çalışıyoruz Bu mahalle evleri tamamlandığı zaman özellikle buralarda aile hekiminiz olacak. Yaşlı ve engelliler için bir gündüz kreş olacak bayanlarımız için oturma yerleri olacak. Yine çok amaçlı salon var burada istediğiniz kurslar burada verilebilecek bilgisayar kurslarından tutunda yabancı dil kurslarına ve kuran kursu burada verilecek. Bunu da müftülükte protokolunu yaptı. İstediğiniz zaman ama burası tamamen belediyenin denetiminde belediyenin hizmetinde olacak. Belediye buraya her türlü hizmeti verecek. Tabii ki burada bir de muhtarımızın yer olacak. Her mahallemizde 7/24 muhtar hazır bulunacak. Biz yine de belediye olarak buralara görevli vereceğiz. Muhtarlık binalarına her türlü hizmetinizin olacağı binadır. Hem Türkiye’de hem de bölgemizde ciddi manada ses getirecek bir projedir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu hale getirildi Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre simit fiyatlarına ilişkin olumlu görüşü Ticaret Bakanlığı verirse fiyatlarda artış yapılabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinin ayrıntıları şöyle: “Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur.”
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”