EKONOMİ - 01 Ağustos 2019 Perşembe 17:46

Serdar, “Bu yılın 6 aylık döneminde Tapu Müdürlüğümüzde 33 bin işlem yapıldı”

A
A
A
Serdar, “Bu yılın 6 aylık döneminde Tapu Müdürlüğümüzde 33 bin işlem yapıldı”

Tapu ve Kadastro 19.

Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, Kastamonu’da bu yılın ilk 6 aylık döneminde 33 bin işlem gerçekleştirdiklerini belirterek, buna karşılık 17 milyon lira harç topladıklarını kaydetti.



Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, beraberindeki bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte İhlas Haber Ajansı Kastamonu İl Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulundu. Burada İl Temsilcisi Vedat Yunus İkizoğlu ile görüşen ve kurum çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonuyla vatandaşlarımıza 172 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmaktadır. TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi standartları çerçevesinde tüm birimleriyle kalite yönetim sistemi belgesini almış alanında tek kurum olan ve bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, tapu hizmetlerinde işlem süreçlerinin kısaltılması, personelin iş yükünün azaltılması, etkin ve hızlı hizmet sunumu ile çalışan ve vatandaş memnuniyetinin sağlanması amacı ile tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına yönelik Web Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, yetki alan dışı tapu işlemleri gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir” dedi.



“6 aylık dönemde hazineye 17 milyon lira kazandırdık”


Kastamonu’da bu yılın ilk 6 aylık döneminde 33 bin işlem gerçekleştirdiklerini belirterek, buna karşılık 17 milyon lira harç topladıklarını anlatan Serdar, “Kastamonu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak il ve ilçelerine hizmet vermekteyiz. Bölge Müdürlüğümüzün yetki alanında toplam 490 personel ile 4 Kadastro Müdürlüğü ve 37 Tapu Müdürlüğü yer almaktadır. Kastamonu ilimizde 2019 yılı içerisinde kadastro anlamında 36 birimde (Kastamonu Merkez, Araç, Daday, Devrekani, İhsangazi, Seydiler Taşköprü, Tosya ilçeleri) kadastro haritalarının sayısallaştırılması işi, 63 birimde tespit dışı alanlarda sayısal kadastral harita yapım işi, 18 birimde (İnebolu, Bozkurt ve Abana ilçeleri) kadastro güncelleme işi yapılmaktadır. Yine Kastamonu ilimizde tapu işlemleri anlamında 33 bin başvuru alınmış olup bu başvuru neticesinde 18 bin yevmiyeli işlem karşılığında hazineye 17 milyon 170 bin 618 TL gelir tahakkuk ettirilmiştir” diye konuştu.



İnsan odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Serdar, “Çalışmalarımızı özellikle insan odaklı gerçekleştiriyoruz. Kurum olarak teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Bu da vatandaşlarımıza hem kolaylık sağlıyor hem de iş yükünü azaltarak yoğunluk yaşanmasının önüne geçiliyor. Son derece modern ve her şeyiyle düşünülmüş bir binaya sahibiz. Bu bina da bundan sonrada çalışmalarımızı aralıksız yürüteceğiz. 6,5 aydır Kastamonu’dayım. Kastamonu’yu çok beğendim. Hem tarih kokuyor hem de maneviyatı yakından hissedebiliyorsunuz. Kastamonu’da şuan itibariyle kadastral çalışmalarımızı tamamladık, 2B çalışmalarımızda devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.