SAĞLIK - 20 Haziran 2021 Pazar 14:54

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde “mobil aşı” uygulaması başladı

A
A
A
Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde “mobil aşı” uygulaması başladı

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışanlar ve eşlerine mobil aşı ekiplerince korona virüs aşısı uygulanıyor.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışanlar ve eşlerine mobil aşı ekiplerince korona virüs aşısı uygulanıyor. Vali Avni Çakır, şu ana kadar 240 bin kişiyi aşıladıklarını açıkladı.


Türkiye’de aşılama çalışmaları hız kazanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda organize sanayi bölgelerinde çalışanlara yönelik aşılama çalışması başlatılacağını duyurmuştu. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından Kastamonu’da da fabrikalarda çalışanlara yönelik aşıma çalışması başladı. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kastamonu Entegre firması binasının girişinde oluşturulan aşı alanında aşıları yapılan işçiler, bir süre dinlendikten sonra işlerine devam etti. Mobil ekip, uygulama ile OSB’deki çalışanlar ile eşleri başta olmak üzere yaklaşık bin 500 kişiyi aşılamayı planlıyor. OSB’lerdeki aşılamanın Seydiler, Tosya ve Taşköprü ilçelerinden de talep gelmesi üzerine buralarda da yapılabileceği belirtildi.


Aşı uygulanan noktayı ziyaret eden Vali Avni Çakır, “Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde hem Kastamonu’muz hem de ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesinin, Kastamonu Entegre Fabrikası’nın tam önündeyiz. Burada Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde aşılama çalışmalarımıza ciddi ivme kazandıracak bir faaliyet içeresindeyiz. Bu kapsamda bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz hafta hızlı bir şekilde yaş gruplarında 35’li yaşlara düştük, aşılama sayılarında da şu ana kadar da en yüksek rakamlara ulaşıldı. İlimizde de bu anlamda aşılama çok büyük bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda aşısız vatandaşımız kalmaması için biz de valilik olarak, İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak değişik organizasyonlar arayışımdayız. Şu anda da bu kapsamda farklı bir etkinliğimiz için OSB’de bulunuyoruz. Burada sağlık bölgesi yeterli olduğu için burada bulunan çalışanlara bir farklılık daha yaptık. Saha içerisindeki sadece Kastamonu Entegre değil, aynı zamanda OSB’de bulunan tüm firmalarımızın personellerine yetecek miktarda aşı stokumuz mevcut ve çalışanlarımız hem kendilerine hem de eşlerine aşı uygulaması başlattık. Kampanyamız iki gün burada devam edecek. Eğer talep gelirse bu süreyi uzatabileceğiz. Bu kapsamda burada daha önce aşı olan vatandaşlarımızı düştüğümüz anda yaklaşık bin kişi hedef kitlemiz var. Eşleri de devreye aldığımızda aşı olanlarda bin 250, bin 500 kişi hedef kitlemiz var. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı aileleri ile almış olduğu randevular çerçevesinde il merkezlerimizdeki imkanlardan faydalanıyor ama biz ayağa böyle bir hizmet getirdik. İnşallah doğru bir atılımla burada da aşılama çalışmaları yapacağız. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü olarak şu ana kadar yaklaşık 240 bin aşılama gerçekleştirdik. Bunun yaklaşık 140 bini ilk doz aşı. Bu kapsamda ilimiz Türkiye’de nüfusa göre en yüksek aşı yapan illerin başında geliyor. Bu hafta bunun planlamasını yaptık, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde uygulayacağımız koordinasyon ve faklı etkinliklerle de aşılama rakamlarımızı tüm ilçelerimizde eşit şekilde aynı yüksek seviyede olması içinde çaba göstereceğiz. Hastalığı yenmenin yolunun aşı olduğunu bilim adamlarımız bunu söyledi, vatandaşlarımız da bunu gördü. Bu kapsamda yaşı gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Tekrar kısıtlamalarımıza dönmemek için ben tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Bu anlamda gereken aşı stokumuz mevcut. Şifalı günlerde buluşmak üzere” dedi.


OSB’deki çalışanlardan Hüseyin Kocaosmanoğlu, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Sağ olsunlar gelip çadırları kurdular. Hem iş kaybı olmadı hem aşımızı olduk. Ailemizi de getirip aşı yaptırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.


Sadık Tarakçı da, OSB’ye gelip aşı yapan sağlık personeline teşekkür etti.


Aşı çalışmaları yürütüldüğü sırada Vali Çakır, Kastamonu Entegre Fabrikası’nı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında Fabrikalar Direktörü Enüs Koç’tan bilgi aldı. Koç, ziyaretinde Vali Çakır’a bir plaket takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.
Kocaeli TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1 TFF 2.Lig Kırmızı Grup 38. hafta karşılaşmasında Belediye Derincespor, matematiksel olarak ligden düşen Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezonun son maçına çıkan Belediye Derincespor, matematiksel olarak geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor’u ağırladı. Ev sahibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmasının ardından, Etimesgut-İnegölspor maçının bitmesini bekledi. Ankara oynanan mücadelenin 1-1 berabere bitmesi sonrası Kocaeli ekibi sahanın ortasında ligde kalmanın sevincini yaşadı. Hakemler: Eren Özyemişçioğlu, Denizcan Şahin, Eren Öksüzler Belediye Derincespor: Hüseyin Yılmaz, Canberk Ömer Özdemir, Alaattin Hamza Ok, Alpay Çelebi, Fatih Cerlek (Erdi Can Şehit dk.60), Murat Arda Ayhan (Ünal Emre Durmuşhan dk. 82), Berat Ali Genç (Yusuf Balcı dk.90+3), Tarık Mayhoş, Volkan Altınsoy, Taha Aydınlı (Ege Özkayımoğlu dk. 60), Melik Derin Denizlispor: Ali Eren Yalçın, Emre Yıldırım, Emirhan Kaşçıoğlu (Ahmet Tekin dk. 46), Alihan Kalkan (Mehmet Ali Ulaman dk.68), Samet Emre Gündüz (Mehmet Eren Sıngın dk. 61), Oktay Kısaoğlu (Muhammed Eren Kıryolcu dk. 82), Gökhan Süzen, Emre Sağlık, Emir Toprak Dinç, Alaattin Öner, Mustafa Kaçan (Yusuf Emre İnanır dk .61) Goller: Melik Derin (dk. 45+1), Berat Ali Genç (dk. 89) (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (dk. 32) (Denizlispor) Sarı kartlar: Berat Ali Genç (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (Denizlispor)