YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 16:59

KASTAMONU KARA KIŞA TESLİM

A
A
A
KASTAMONU KARA KIŞA TESLİM

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bir haftadır süren kar yağışı dün gece etkisini artırdı, ilçeye bağlı 126 köyün 70’i ulaşıma kapandı.
Bir haftadır ilçeye belli aralıklarla yağan kar dün gece etkisini artırdı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 30 ile 40 cm’ye ulaştığı öğrenildi.Taşköprü ilçesine bağlı 126 köyün 70’ini ulaşıma kapatan etkili kar yağışı bu köylerin ilçeyle irtibatını kesti.
Taşköprü Kaymakamlığına bağlı özel idare ve köylere hizmet götürme birliğine ait iş makinaları ve Taşköprü Orman İşletmesinden tahsis edilen 1 adet araç kapalı olan köy yollarını açmak için aralıksız çalışıyor. İlçe Özel İdare Müdürü Halil Keskin çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve kapalı köy yollarının açılmaya başlandığını ifade etti.
Okulların yarı yıl tatiline girmesi sebebiyle etkili kar yağışı taşımalı eğitimde bir olumsuzluğa yol açmadı. Yarı yıl tatiline giren öğrenciler yağan karla birlikte doyasıya eğlendi.
Taşköprü Belediyesine bağlı ekipler ise ilçe merkezinde olası bir tehlikeye mahal vermemek adına kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor yer yer tuzlama çalışması yapan ekipler bazı bölgelerde iş makineleri ve greyderler ile kapalı olan ana hatları açıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir