YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 17:01

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINA AHMET YAVUZ SEÇİLDİ

A
A
A
MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINA AHMET YAVUZ SEÇİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı’na Avukat Ahmet Yavuz seçildi.
Site Düğün Salonunda gerçekleştirilen Merkez İlçe 10. Olağan Genel Kongresinde, Avukat Mehmet Çiftçi’nin başkanlık ettiği liste 137 oy alırken, Avukat Ahmet Yavuz’un başkanlık ettiği liste ise 227 oy aldı.
Kongrede en dikkat çekici olay ise Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Av. Mehmet Çiftçi’nin delege listesinde isminin olmaması nedeniyle oy kullanamaması oldu.
Katılımın yüksek olduğu kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu 21. ve 23. dönem Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, MHP İl Başkanı Dursun Ergin, MHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Fazilet Değer, Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Tarık Ziya Çağılcı, MHP MYK Üyesi Kadir Çelebi, Kastamonu merkez ve ilçe teşkilat başkanları, Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryaki, Şeker-İş Kastamonu Şube Başkanı Ali Çuhadaroğlu, Ziraat Odası Başkanı Nihat İğdirli, Yol-İş Sendikası 1 nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik, Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ercan Karabacakoğlu, DSP İl Başkanı Fazıl Kabakcı ile Merkez İlçe Başkanı Müyesser Atağ, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Sayan ve Mehmet Çağılcı, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifler Birliği Başkanlığı Mehmet Ali Tosyalıoğlu ile delegeler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın yaptığı kongrede, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Bahçeli, mesajında Türk Milliyetçiliğinin onurlu mücadelesine değinerek kongreye başarılar diledi. Devamında eski Merkez İlçe Başkanı Abdullah Uçar, faaliyet raporunu okuyarak, bu seçimlerde aday olmayacağını belirtti. Görev süresince dava için canla başla çalışan yönetimine teşekkür eden Uçar, yeni seçilecek yönetime başarılar dileyerek, destek vereceklerini ve aynı şekilde dava için mücadele edeceklerini söyledi.
Daha sonra ilk sözü 21. ve 23. Dönem MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu aldı. Serdaroğlu, iktidar partisi AK Parti’nin iç ve dış siyasette devam ettirdiği politikayı eleştirerek ülkeyi ağır bir bedel ödettirmeye doğru getirdiğini söyledi. AK Parti’nin iç ve dış siyaseti nedeniyle ülkeyi çıkılmaz bir durumun aldığını belirten Serdaroğlu, “Bir ülke için milli ve ahlaki değeler olduğu yargı, hukuk ve özellikle milletin birliği, beraberliği önemlidir. Bunlar milleti millet yapan, devleti devlet yapan önemli unsurlardır. Ordusunu tahrip eden, yargısını tahrip eden, hukuku tahrip eden birlik ve beraberliğini ve ülkenin temel değerlerini tahrip eden ve tahrip etmeye çalışan, dünyanın hiçbir yerinde bizden başka bizden başka devlet, bizimkinden başka bir hükümet ve riayetinde bizimkinden başka bir başbakan Dünya’nın hiçbir yerinde yoktur. Bu büyük bir gaflettir. Biraz daha ileri gidersek dalalettir. Daha ileri götürürsek, sonuçlarını kestirmek için kafamızı yorduğumuzda bu ihanetten başka bir şey değildir. Habur denilen sınır kapısında hainler kahramanlar gibi karşılanmış, öbür taraftan da kahramanlar bu ülkede hain ilan edilmiş, terör örgütü kurmakla suçlamış ve terör örgütlerini yönetmekle suçlanmışlardır. Bu anlayış Dünya’nın hiçbir yerinde yoktur. Eski Genelkurmay Başkanı’nın tutuklanması ve yargılanması gerçekten manidardır, gerçekten dikkate değerdir. YAŞ toplantısında bu kişiyi Genelkurmay Başkanı yapıyorsunuz, daha sonra görevi bitiyor ve memnun olduğunuzdan görevini uzatıyorsunuz. Bugün ise terör örgütü kurmakla suçluyorsunuz. Bu Başbuğ ile hain Öcalan’ı aynı kefeye koymaktır” dedi.
MHP olarak her zaman Kastamonu’ya ve Türkiye’ye güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “MHP’nin yarınları için Kastamonu’daki duruşu, Türkiye’deki duruşu demektir. Komşu illerde dahil Kastamonu çevresinde MHP’den milletvekili bulunmuyor. Bu yüzden ben üzerimdeki görevin ağırlığının farkındayım. Şuana kadar parlamentoda 40’a yakın soru önergesi hazırladım. Bunların hepsi halkın ve Kastamonu ile çevre illerin menfaatleri doğrultusunda. Fakat bunları AK Parti, ciddiye bile alıp cevap verme tenezzülünde bulunmadı” diye konuştu.
Türkiye’ye talip olduklarının ve MHP’den başkada alternatif kalmadığının göstergesi olarak bugün burada bu ateşi yaktıklarının altını çizen MHP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, bu seçimin kimin kazanıp kazanmadığını önemi olmadığını, önemli olan hususun ise birlik ve beraberlikten gelen güce bağlayarak, “Kim kazanırsa kazansın sonuçta MHP kazanacak. Biz bu ateşi Kastamonu’da yaktık. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz MHP Genel Kurul öncesi iktidara ortak olduğumuzun mesajını göndermiş bulunuyoruz. Ülkede bir karışıklık bir sıkındı var bu karışıklığın normalleşmesi gerekiyor bu normalleşme noktasında millet bir işaret bekliyor bu işarette onuncusunu yapacağımız büyük kurultayımızda ortaya çıkacak ve millet Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ankara’da yapılacak olan onuncu kurultayından çıkacak kararları ve buradan verilecek mesajları bekliyor. Orada bir ışık bir işaret bekliyor Allah’ın izniyle o ışık o işaret Ankara’dan yakılacak ve bütün ülkeyi Türkiye’yi aydınlatacak” şeklinde konuştu.
Osmanlı İmparatorluğunun parçalara ayrıldığı 1856 yılındaki Islat Fermanından örnek veren Karakaya, “Her ferman sonrası Kuran-ı Kerim okunup dua edilirdi. Osmanlı parçalandığı için metropoller bu sefer imam çağırmadılar. Islat Fermanı okunduktan sonra imamı dua için çağırdılar. Bunun üzerine imam çağırmadıklarını belirtilmesi üzerine hoca getirdiler dua etmesi için. Hoca geldi bildiğimiz duaları etmeye başladı. İşte Allah bizi kötülüklerden, hain düşmanlardan korusun gibi cümleler dedi. Hoca bilmiyor ki etrafından sürüsü gibi papazlar var. Bunlar niye gelmiş. Düşmanlar etrafından hiçbir şeyin farkında olmadan düşmanları alıp veriyor. Şuanda da ülkemiz aynı durumda. Uyuyoruz. Hiçbir şeyin farkında değiliz. Halkımız her şeyi gözlerini kapamış olan biteni fark edemiyor. Allah bizi o gün ki gibi ayakta uyurken, farkında olmadan dualar ettirmesin” dedi.
Konuşmaların ardından Av. Ahmet Yavuz ve Av. Mehmet Çiftçi’de birer konuşma yaparak, davetlilere hitap ettiler.
Son olarak seçime gidilerek, saat 17.00’a kadar süren oy kullanma süreci tamamlandı. Toplam 369 delege oy kullanırken, 5’i iptal edildi. 137 oy Av. Mehmet Çiftçi alırken, 227 oyda Av. Ahmet Yavuz aldı. Delegelerin çoğunluk oyunu alan Av. Ahmet Yavuz’un listesi seçilmiş oldu.
Ahmet Yavuz’un yönetimi şu isimlerden oluştu: Erkan Koca, İsmail Elçi, Hakkı Emre Dinç, Ali Osman Kurtçu, Mahmut İslamoğlu, Gökhan Tekin, Ahmet Çolakhüseyinoğlu, Sadık Yıldız, İsmail Çıldır, Oktay Demir, Uğur Tatlı, Kadir Bacakoğlu, Yaşar Kurt, Metin Özşahin, Harun Yüksel, Fikret Bıyıklıoğlu ve Erdal Kuru”
Kongrede dikkat çeken hususlardan biri Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Av. Mehmet Çiftçi ile buna yakın bazı isimlerin delege listesinde bulunmaması oldu. Ayrıca Belediye’ye muhalefet olarak bilinen ve Belediye Meclisi toplantılarında sürekli itirazları ve retleriyle tanınan Av. Ahmet Yavuz’un bundan sonraki meclis toplantılarında ve parti yönetiminde nasıl bir yol izleneceği de merak konusu oldu.
Ayrıca kongrede MHP 2012 bütçesi 9 bin 500 TL olarak belirlenirken, çok sayıda delege saat 10.00’da başlaması gereken kongreye katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın saat 12.30 sıralarında gelmesi nedeniyle salonu terk etti. Üzerine birde İlçe Seçim Kurulunun hazırlık yapmadan salona gelmesi ve 1 saati aşkın hazırlık için uğraşması da delegelerin tepki göstermek için seçime katılmamasına yol açtı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi düzenlendi Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı) uygulama eğitimi düzenlendi. 7-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında olmak üzere üç gün sürecek olan uygulayıcı eğitimine İl Sağlık Müdürlüğü hizmet başkanları, idareciler, Elazığ Fırat Üniversitesinden akademisyenler, hastane başhekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkili eğitimciler ile Elazığ genelindeki sağlık kurumlarından toplam 48 kursiyer sağlık çalışanı katıldı. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan ve eğitim konusu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Emrah Gecekuşu, "Yeni bir yaşamın başlangıcı olan doğum her ne kadar doğal bir olay olsa da bazen dışarıdan müdahale ve destek gereksinimi gösterebilmektedir. Bilindiği üzere doğumda karşılaşılan en büyük zorluklardan birisi su içinde yaşayan bebeğin hava solumaya başlaması için gerçekleşen geçiş sürecidir. Bebeklerin çoğunluğu bu geçiş sürecini sorunsuz atlatırken bir kısmı yardıma gereksinim duyabilmektedir. İşte bu noktada sağlık çalışanlarımızın atacağı hayati adımlar büyük önem taşımaktadır. Doğumun ardından soluk almakta güçlük çeken bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları bebeğin bundan sonraki yaşamının niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur" dedi. Dünyada her yıl ölen 4 milyon bebekten 3 milyon bebeğin doğumun ilk haftasında kaybedildiğini belirten Dr. Gecekuşu, "Bu ölümlerin yaklaşık yüzde 23’ünü ise asfiksi oluşturmaktadır. Asfiksiden kaynaklı ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma/Neonatal Resüsitasyon Programı yürütülmektedir. Program kapsamında ülke çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. İlimizde de yenidoğana dokunan tüm sağlık personeline bu eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. Üç gün sürecek olan sertifikalı eğitim programımızın tüm katılımcılara faydalı olmasını dilerken, sonuçlarının ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz" diye konuştu.
Manisa Emniyet ve jandarmadan okullarda trafik eğitimi Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ve jandarma trafik ekipleri merkez ve köylerdeki okullarda öğrencileri bilgilendirdi. Trafik Haftası Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla devam ediyor. Simülatörle emniyet kemerinin önemi anlatıldı Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nde simülatör gösterisi yaparak öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi okul bahçesinde kurulan simülatör önce görevli trafik ekiplerince öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı sonrada öğrencilerin bindiği araçta uygulamalı olarak anlatıldı. Jandarma trafik ekipleri okullarda Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri de köy okullarında trafiğin önemi hakkında öğrencilere bilgi vermeye devam ediyor. İlçeye bağlı Bağlıca Mahallesi Halil Duran İlköğretim Okulunda öğrencilerle bir araya gelen jandarma trafik ekipleri öğrencilere trafik kuralları hakkında önemli bilgiler verdi. Sarıgöl Bağlıca Halil Duran İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Balamutcu, "Trafik Haftası nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize trafik konulu bilgiler verdi. Oldukça yararlı oldu. Jandarma Trafik ekiplerine teşekkür ederim." dedi.