GENEL - 08 Şubat 2012 Çarşamba 14:49

KASTAMONU KAR YAĞIŞINA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

A
A
A
KASTAMONU KAR YAĞIŞINA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Kastamonu, dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji Müdürlüğünün uyarılarına rağmen kar yağışını dikkate almayan süsücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından kar yağmasıyla birlikte tuzlama ve kumlama çalışmaları başlatıldı. Bunun yanında çocuklar yağan karla birlikte kendilerini sokaklara atarak birbirleriyle kartopu oynadılar ve kardan adam yaptılar. Trafikte beklemedikleri kar nedeniyle zincirsiz çıkan çok sayıda araç maddi hasarlı kazalara sebep oldu. Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alarak önlemlerini alan Kastamonu Belediyesi karla mücadele ekipleri, cadde ve sokaklarda tuzlama çalışmasını başlattı.
Öncelikle rampa yollarda tuzlama çalışması yapan belediye görevlileri, ayrıca karlı yollarda zincirsiz yakalanan araç sürücüleriyle kaldırımda yürümekte zorlanan vatandaşlara yardım etti. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren belediye yetkilileri, karla mücadele çalışmaları kapsamında 230 ton tuz ve 700 ton kum kullandıklarını söyledi. Bu malzemelerin 1/3 oranında karıştırılarak kullanıldığını ifade eden bir yetkili, "Her türlü araç ve gereçle çalışmalarımız sürüyor. İki greyder ve 1 uminog kar
temizleme ve kürüme aracımızla kar çalışması yapıyoruz. Bunların yanında iki küçük ve bir büyük kamyon, zaman zaman kepçe kullanılıyor. Kar kepçe yardımıyla atılıyor. 24 saat boyunca değişmeli olarak karla mücadele ekiplerimiz iş başında bulunuyor. Kar yağar yağmaz hemen müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Şu an itibariyle yollarda tuzlama çalışması yapılıyor" dedi.
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücülere uyarılarda bulunulurken, zincir takmaları istendi. Gece daha da etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının yükseldiği Kastamonu’nun çevre yolunda ve Ilgaz Dağı geçidinde emniyet güçleri tarafından geçişler kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Zinciri olmayan araçlar durdurularak zincir takmaları konusunda uyarılıyor. Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar
kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
418 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Son iki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu’da 418 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Dün öğle saatlerinde başlayan ve gece şiddetini giderek artıran kar yağışı nedeniyle Kastamonu’da 418 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi. Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı 171, Ağlı’da 13, Azdavay’da 20, Daday’da 52, Devrekani’de 48, Doğanyurt’ta 10, Hanönü’nde 11, İhsangazi’de 10, Küre’de 31, Seydiler’de 12 ve Taşköprü’de 40 olmak üzere toplam 418 köy yolunda ulaşım
sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN TATİL
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde bulunan okulların taşımalı eğitim bölümlerine bir gün kar tatili verildi. İki gündür etkili olan ve giderek şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle başta ulaşım olmak üzere birçok alanda olumsuzluklar yaşanırken çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.