GENEL - 05 Mart 2012 Pazartesi 11:39

KÜRE`DE DÜĞÜN SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

A
A
A
KÜRE`DE DÜĞÜN SALONUNUN ÇATISI ÇÖKTÜ

Kastamonu’nun Küre ilçesinde, belediye başkanlığına ait ilçe girişinde bulunan düğün salonunun çatısı göçtü. Ayrıca, göçme nedeniyle yan duvarlarda tahribat meydana geldi.
Küre ilçesinde tek düğün salonu olan belediye düğün salonu, iki metreye yakın kar yığınını taşıyamadı ve saçak kısmı çöktü. Yine Küre ilçe merkezide bulunan bazı evlerin çatı kısımları da aşırı yağan kara dayanamayarak çöktü. İlçede aşırı yağan kar yağışı nedeniyle çatılar temizlenmeye başlandı, evlerin ve işyerlerinin çatılarının göçmemesi için tedbir alındı.
Ağır kış şartlarını daha önce 1993 yılında bir kez daha yaşadıklarını belirten Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, "O günlerde elektrik olmadığı için fırınlar ekmek yapamadı ve ekmek ilçemize helikopterle havadan bırakıldı. Bu yılda ilçemizde çok ağır kış şartları yaşıyoruz. Bu yüzden ilçemizin tek düğün salonu yağan kara dayanamayarak çatısı göçtü. Düğün salonumuzun üstü uzay çatı olduğu için fazla yağan kara dayanamadı" dedi.
Zararlarının büyük olduğuna dikkat çeken Aydınlı, şunları söyledi: "Şu an 250-300 bin TL zarar olduğunu tahmin ediyoruz. Zararımızın ne kadar olduğu yapılan tespitlerimiz sonrasında netlik kazanacak. Ayrıca, düğün salonumuzun çatısının göçmesinden dolayı duvarlarda patlama ve tahribat oluştu. Çok üzgünüz. Ağır kış şartları nedeniyle masrafımız ilçe olarak çok büyük oranlarda. Şu ana kadar can kaybının olmaması en büyük sevincimiz, ama zararlarımızda en büyük üzüntümüz. Şu an dokunsalar, bir söz
söyleseler ağlayacak durumdayım. Çatının yapısının uygun olmaması sebebiyle aldığımız önlemlerinde fayda etmediği görüldü. Artık, yapacak bir şey yok. Havalar düzeldiğinde onarılacak. Daha önce ilçenin tek küçük sanayisi tamamen yanmış bir çöp bile kurtaramamıştık. Küçük sanayimizi de belediye olarak onardık ve şu an çalışır vaziyete koyduk. Küçük sanayimizden sonra ikinci felaketi düğün salonunda yaşadık. İlçe olarak çok üzgünüz."
Küre merkezinde 2 metre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde de 3 metreye yanaştı. Küre’ye bağlı 34 köy yolu tamamen kapandı. Anayollarda karayolları ekipleri aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Küre’de görevliler, zincirsiz, çekme halatı olmadan yola çıkanları uyarıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’lü iki hakem WTT Feeder Cappadocia Masa Tenisi Turnuvası’nda görev aldı WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’ nda Karabük Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi yer aldı. Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’nda görev yapan hakemler arasında yer aldı. 24 farklı ülkeden 106 sporcunun katılımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşiyor. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın açılışı Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden sporcular, hakem ve antrenörlerin katılımıyla yapıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası turnuvada, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli hakemlik görevini başarıyla üstlendi.
Karabük KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Rektör Kırışık’ı ziyaret etti Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Engelliler Haftası’nın önemine vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, KBÜ Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyetleri ve engelli bireylere yönelik sunulan hizmetler hakkında bilgi paylaşılırken, engelli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarının artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. İsa Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Özmen, Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğçe Kolukısa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Özyürek ve öğrenci Recep Ünlü’yü Rektörlük makamında misafir etti. Görüşmeye, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni eşlik etti. Rektör Kırışık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelli bireylerin üniversite ortamında daha aktif bir şekilde yer alması için yapılan çalışmaları desteklerini belirtti. Engelli bireylerin toplumda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kırışık, onların karşılaştığı zorlukların azaltılması için üniversite olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya devam edeceklerini aktardı. Özkan ise Engelliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin engelli bireylere yönelik sunduğu eğitim ve destek hizmetlerini anlatarak, bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler ve projeler hakkında bilgi verdi. Engellilerin toplumla bütünleşmesi ve potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları için yapılan çalışmaların önemine değinen Özkan, desteklerinden dolayı Rektör Kırışık’a teşekkürlerini iletti.
Kütahya Kütahya’da 32 STK’dan oluşan platformdan Dumlupınar Üniversitesi’ne tepkisi Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu, (KÜSİDAP) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından, Kütahyalı Gürok firmasının ana sponsorluğunda düzenlenen konser ve eğlenceli ’Bahar şenlikleri’ etkinliklerine tepki gösterdi. KÜSIDAP’tan yapılan basın açıklamasında, DPÜ tarafından düzenlenen konser ve eğlencelerin, Gazze katliamlarının devam ettiği bir süreçte yapılmasının kabul edilir bir durum olmadığı belirtildi. Kütahya’da 32 Sivil Toplum Kuruluşu’nun (STK) oluşturduğu KÜSİDAP’tan yapılan açıklamada, "Malumunuz DPÜ Üniversitesi’nde Bahar şenlikleri olarak bazı konser hazırlıkları ve eğlenceleri planlamış bulunmaktadır. Üzülerek belirtelim ki Gazzenin yüreğimize her gün kor ateşler düşürüp yaktığı bir hengamede, Dünyanın çoğu devletlerinde ve başta hristiyan ülkelerin üniversitelerinde İnsanlık adına, insan onuruna, haysiyetine kayıtsız kalınmadığına, eylemlerin yapıldığına ve vicdanların haykırışına şahit olmaktayız. Keza bu öğrencilerin kendi Devlet politikalarının aksine mücadele edip tutuklama ve baskıya rağmen vicdanlarına kelepçe vurdurmadıklarını ibretle izlemekteyiz. Bununla birlikte Devletimizin ve devlet büyüklerimizin en yüksek perdeden Gazze için nasıl mücadele ettiğini görmekteyiz. Dünyanın bütün aykırı ve baskıcı politikalarına karşı ciddi duruş sergilemekte ve siyonist baskıya rağmen mazlumun hakkını nasıl savunmakta olduğunu görmekteyiz. Vicdanımızın kanadığı bugünlerde, her gün katledilen müslüman kardeşlerimizin, çocuklarımızın, analarımızın, kadınlarımızın hali pürmelali dahi dünya milletlerini insanlık adına rahatsız etmiş ve ayağa kaldırmıştır. Ayrıca tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin, ekonomimizi sarstığı bugünlerde memleketimiz için hayati önemi haiz olan tasarruf tedbirlerinin alındığı bir zamanda böyle müsrifane ve gençlerimizi ahlaken tahrip edecek bir eğlencenin yapılması bizleri derinden üzmektedir. Bizler Anadolu’nun kadim, kültür şehri Kütahya’nın ferdleri olarak milli ve manevi değerlerimizi incitecek oluşumlar yerine bilimsel çalışmalarıyla yeni keşiflere yelken açmasını, sanat ve irfanıyla markalaşmasını, üniversite diplomasına değer katmasını üniversitemizden beklemek çok olmasa gerektir. Sevgili Gençlerimizi gaflet ve eğlenceyle uyuşturmak ne kadar doğru, ne kadar milli bir harekettir sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına sormaktayız. ?" ifadelerini yer verildi.