KÜLTÜR SANAT - 11 Aralık 2018 Salı 15:24

Ahmetd Siyahi Hazretlerinin kitabının 3’üncü baskısı çıktı

A
A
A
Ahmetd Siyahi Hazretlerinin kitabının 3’üncü baskısı çıktı

Gazeteci-Yazar Ahmet Baysan tarafından hazırlanan ve ilk baskısı 2014 yılında yapılan “Şeyh Seyyid Ahmet Siyahi ve Evliya Sohbetleri” kitabının 3.

Gazeteci-Yazar Ahmet Baysan tarafından hazırlanan ve ilk baskısı 2014 yılında yapılan “Şeyh Seyyid Ahmet Siyahi ve Evliya Sohbetleri” kitabının 3. baskısı bu ay piyasaya çıktı.


Gazeteci-Yazar Ahmet Baysan tarafından 2014 yılında yazıldığında büyük ilgi gören “Şeyh Seyyid Ahmet Siyahi ve Evliya Sohbetleri” kitabının 2’inci baskısı 2015 yılında yapılmıştı.


Gazeteci-Yazar Ahmet Baysan tarafından Ahmet Siyahi Hazretlerinin hayatının ve sohbetlerinin anlatıldığı kitabın 3’üncü baskısı ise bu ay yayınlandı. Ahmet Baysan, kitabıyla ilgili şunları kaydetti: “Kastamonu’muzun manevi mimarlarından olan Ahmet Siyahi Hazretleri, 1777’de Kastamonu’da dünyaya gelmiş 1874 yılında da yaklaşık 95 yaşında vefat etmiştir. Genç yaşında ilme başlayan Ahmet Siyahi Hazretleri, birçok alimden ilim tahsil ettikten sonra Bağdat Medreselerin Büyük Alim Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerine talebe olmuş ve icazetini (diplomasını) aldıktan sonra hocası tarafından Kastamonu halifeliğine tayin edilerek binlerce insanın irşadını ve talebenin yetişmesini sağlamıştır. Vefatından sonra yerine oğlu Seyyid Ahmet Hicabi halife olmuş ve babası tarafında kurulan medresenin bahçesine 1878 senesinde bir kütüphane yaptırmış ve talebe yetiştirmiştir. Ahmed Siyahi ve Ahmet Hicabi’nin hayatlarının ve menkıbelerinin anlatıldığı kitapta ayrıca tasavvuf ilmi ve dini terimlerle alakalı bilgiler verilmektedir.”


209 sayfa olarak piyasaya çıkan kitaba yeni ilaveler yapıldığını söyleyen Ahmet Baysan, kitabın kapak tasarımını da yenilediklerini belirterek, önümüzdeki dönemde Ahmed Siyahi tarafından yazılan bir risalenin de Osmanlıcadan Türkçeye çevrildiğini kaydetti. Baysan, bu risalenin de basımını yapıp kültür hayatına kazandırılacağını söyledi.


Kitap, Ahmet Siyahi ve Halidiye Kütüphanesi Derneğinden veya (0366) 214 5838 numaralı telefondan temin edilebilmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.