ASAYİŞ - 30 Nisan 2025 Çarşamba 12:47

Alevlere teslim olan üç katlı ev kullanılmaz hale geldi

A
A
A
Alevlere teslim olan üç katlı ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde üç katlı yarı betonarme bina, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Olay, Daday ilçesi Selalmaz köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sadık Kuruhüseyino’ya ait üç katlı evde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Daday ilçesinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın, diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında üç katlı yarı betonarme bina kullanılmaz hale geldi.



Alevlere teslim olan üç katlı ev kullanılmaz hale geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ömrünü 3 engelli evladına adayan fedakar anne hayat hikayesiyle takdir topladı HATAY (İHA) – Hatay’da ömrünü 3 engelli evladına adayarak yaşam süren Süheyla Ezer’in hayat hikayesi takdir topladı. Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Anneler Günü’nde 3 engelli evladına ömrünü adayan Süheyla Ezer’i ziyaret ederek her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Antakya ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Süheyla Ezer’in evlatları; 51 yaşındaki Şirin, 48 yaşındaki Günay ve 40 yaşındaki İbrahim Halil kan uyuşmazlığı nedeniyle engelli doğdu. Ömrünü evlatlarına adayan Ezer’in hayat hikayesini Türkiye’ye duyuran İhlas Haber Ajansı’nın haberi üzerine fedakar anne takdir topladı. Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Anneler Günü dolayısıyla Sühleyla Ezer’i yaşadığı konteynerinde ziyaret etti. Başkan Yapar, 3 engelli çocuğuna ömrünü adayan anneye destekçi olduklarını belirterek Ezer’i takdir etti. "3 engelli çocuğa bu şekilde yıllarca bakmak, çok olağanüstü bir manevi güçtür" Engelli 3 çocuğuna bakan fedakar anneyi ziyaret eden Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, "Burada Anneler Günü tebriğinden ziyade çok üstünde bir durum var. 3 engelli çocuğa bu şekilde yıllarca bakmak, çok olağanüstü bir manevi güçtür. Ben tekrardan sizleri tebrik ediyorum. Bir sıkıntınız olduğu zaman biz her daim buradayız. Devlet her zaman var, Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin birçok organı var. Devletimiz; maddi, manevi ve ev olarak da yardımcı olur. Biz üstümüze gereken ne varsa yardımcı olacağız. Sizin daha huzurlu ve mutlu bir ortamınız olacak. Bugün Süheyla ablamızın ziyaretine geldik. Sosyal medyadaki paylaşımından sonra onu görmeye geldik. Bu vesileyle Anneler Günü’nü tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Bursa Yıldırım Belediyesi yeşil alanda sınır tanımıyor Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, görev sürelerinde hedefledikleri kişi başı 1 metrekare yeşil alan hedefini aştıklarını ifade ederek, "Bu dönem de kişi başı en az 1 metrekare olmak üzere 650 bin metrekareden fazla yeşil alan üreteceğiz." dedi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, Yıldırım’ın yüzölçümünün Bursa’nın yüzde biri olduğunu belirterek, bu kadar küçük bir bölgede yeşil alan üretmenin zorluğuna dikkati çekti. Göreve gelirken kişi başı 1 metrekare yeşil alan hedefi koyduklarını hatırlatan Yılmaz, bu hedefi aştıklarını ve 1 milyon metrekareden fazla yeşil alan ürettiklerini aktardı. Balaban, Cumalıkızık gibi büyük kent parklarının yanı sıra 41 yeni mahalle parkı yaptıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Şu anda çok özel bir proje olan Hünkar Korusu’nu Yıldırım’a kazandırmak için çalışıyoruz. Hünkar Korusu Bursa’ya hizmet edecek özel bir bölge olacak. 60 dönümlük bir alan. Osmangazi ve Yıldırım’ın orta noktasında özel proje. Değirmenönü’nde 100 dönümlük parka çalışıyoruz. 100. Yıl Orman Parkı 360 dönümlük bir alanda olacak. Burayı da kiraladık Bakanlıktan. Büyük orman parkı kazandıracağız. Küreklidere’de bir çocuk köyü inşa edeceğiz." Büyük ve küçük parklar, yeşil alanlar yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "İnşallah bu dönem de kişi başı en az 1 metrekare olmak üzere 650 bin metrekareden fazla yeşil alan üreteceğiz" dedi. Yıldırım’da herkesin huzur bulacağı, çocukların neşeyle koşturacağı, gençlerin buluşacağı mekanlar ürettiklerini belirten Yılmaz, ."Tükettiğimiz enerjinin tamamını yeşil enerji olarak kazanmayı da hedefledik. Bu dönemde de adımlar attık. Tesislerimiz çoğalıyor. Elektrikli araçlara geçiyoruz. Ciddi enerji tüketimi söz konusu. Kuracağımız 5 megavatlık GES santrali ile tüm enerji ihtiyacımızı yeşil enerji ile bedelsiz olarak karşılayacağız." diye konuştu.
Erzincan Vali Aydoğdu öğrencileri dinledi Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, birim amirleriyle birlikte, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erzincan Kız Yurdu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Erzincan’da yapılan çalışmalar, özellikle de öğrencilere yönelik projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Hamza Aydoğdu, hiçbir devlet kaynağı kullanılmadan tamamen hayırseverlerimizin katkılarıyla bin 800 öğrenciye burs verildiğini, şehir içi toplu taşımada üniversite öğrencilerine indirimli tarife uygulandığını, 12. sınıfta okuyan lise öğrencilerinin YKS ücretlerinin karşılandığını, servis ücretlerinin belirlenen seviyede tutulduğunu, yazarlarla söyleşi programları ve öğrencilere yönelik gezi programlarının düzenlendiğini belirtti. Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, "Sizler yarınlarımızsınız. Ülkemizin geleceği, umudusunuz. Bizler tüm kurumlarımızla birlikte siz gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm hemşehrilerimizin huzurlu ve güzel bir yaşam sürmesi, öğrencilerimizin en güzel şekilde eğitimlerini tamamlamaları için çaba harcıyoruz. Sizlerle aynı hizada olmaya gayret gösteriyoruz. Güzellikleri, iyilikleri hep birlikte çoğaltıp şehrimizi, Can Erzincan’ımızı birlikte daha da güzelleştirelim" dedi. Daha sonra öğrencilerin talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, taleplerin karşılanması ve sorunların çözümü için ilgili birim amirlerine gerekli talimatları verdi.