EĞİTİM - 15 Mayıs 2026 Cuma 14:54

Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması

A
A
A
Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı" kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler açıklandı.


Bölgenin tarımsal üretim kapasitesini güçlendirmeyi, yerel ürünlerin markalaşmasını sağlamayı ve kırsal kalkınmayı hızlandırmayı hedefleyen program kapsamında, başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirme süreçleri sonunda Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan toplam 4 proje destek almaya hak kazandı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 10 Şubat tarihinde ilan edilen programa başvurusu kabul edilen projelerin ön inceleme ve değerlendirme süreçleri tamamlanarak başarılı bulunan projeler Ajansımız Genel Sekreterliğince onaylandı.


Program kapsamında kooperatifçilikten coğrafi işaretli ürünlerin stratejik planlamasına kadar tarımsal nitelik taşıyan çalışmalara teknik destek sağlanacak. Desteklenen projeler yalnızca tarımsal üretimi değili kırsal istihdamı, yerel markalaşmayı, gastronomi turizmini ve bölgesel ihracat potansiyelini de doğrudan etkileyor. Coğrafi işaretli ürünlerin desteklenmesinin ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan TR82 Bölgesi’nin rekabet gücünü artırarak bölge ekonomisine uzun vadede katkı sunması bekleniyor.


Desteklenmeye hak kazanan projelerin başvuru sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı arasında destek sözleşmelerinin yakın zamanda imzalanarak, uygulama süreçlerinin başlaması planlanıyor.


KUZKA’nın 2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında proje başvuruları 31 Aralık 2026 tarihine kadar devam edecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu ve Düzce arasında kardeş oda protokolü imzalandı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Safranbolu TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Düzenlenen imza törenine Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Topal, Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Meclis Başkanı Cengiz Ünal, her iki odanın yönetim kurulu üyeleri katıldı. Erdoğan Bıyık, bölge odalar ile sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, "Bölgemizin gelişimi için, planlı ve istikrarlı büyüme hedeflerimize ortak çalışmalar ile ulaşmaya çalışıyoruz. Düzce’den başlatmış olduğumuz Turizm atağında bölgemizi de kapsayan önemli adımlar atıyoruz. Batı Karadeniz Bölge Destinasyonu çalışması ile bölgemizin turizm potansiyellerini verimli şekilde değerlendirmeyi, konaklamalı turizm pastasından bölge olarak hak ettiğimiz payı almayı amaçlıyoruz. Bugün burada Safranbolu TSO ile yapmış olduğumuz Kardeş Oda protokolü hem turizm hem de sınai konularda kapsamlı iş birliklerini kapsıyor. İmzaladığımız protokolün odalarımıza, üyelerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Erol Altuntepe, YÖREX fuarında Safranbolu Safranı ve Konuralp Pirincini bir araya getirerek atılan adımın bugün kardeş oda protokolü imzalanması aşamasına gelmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını, protokol ile bölgenin kazanımlarının daha da artacağına inandıklarını da sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından Kardeş Oda olmasına yönelik protokol imza altına alındı.