YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 15:17

ANKARALI GAZETECİLER BAŞKAN ÖZHASEKİ`Yİ VE ERCİYES`İ ÖVDÜ

A
A
A
ANKARALI GAZETECİLER BAŞKAN ÖZHASEKİ`Yİ VE ERCİYES`İ ÖVDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin ev sahipliğinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi`ni gezen çeşitli yayın gruplarının Ankara temsilcileri, gezi sonrası Erciyes`ten övgü ile bahsetti.
Erciyes Projesi`ni çok devrimci bir proje olarak tanımlayan TV 8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan, "Erciyes beyaz altın, burası gelir kapısı, burası olağanüstü bir değişim ve dönüşüm vesilesi olacak. Çünkü yıllarca kar altında duran ve Anadolu`nun altın kolyesi olan Erciyes, şimdi ekonomiye dönecek" dedi.
Projede emeği geçenleri tebrik eden Tan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mehmet Özhaseki bir master plan hazırlamış. Bu da Türkiye`de ilklerdendir. Çünkü genel olarak gelişmeler peyderpey, insanlar yaptıkça olur. İlk defa burada en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış bir oteller bölgesi var. Bu para demek, ekonomi demek, iş demek, aş demek ve çevreyle uyumlu para, ekonomi, iş ve aş demek. Burada yapılan tesisler insanların doğayla buluşmasını sağlayacak. Buraya Ankara`dan İstanbul`dan başka kentlerden, yurtdışından kayak yapmak üzere gelenler olacak. Bu da Kayseri ekonomisine katkı sağlayacak. Dünyada şehir merkezine bu kadar yakın bir kayak merkezi daha yok. Havaalanından 15 dakikada buradasınız. Bu proje, Kayseri`ye sanayisini geçecek bir gelir getirecek."
"BELEDİYECİLİKTE DESTANSI BAŞARI"
Kayseri`nin bir Anadolu kalkınma modeli olduğunu ifade eden Tan, "Mehmet Özhaseki ve onun çalışma arkadaşları devletin bütçesine yük olmadan kalkınma ve gelişme gerçekleştirmiş. Bu olağanüstü. Kayseri`de sanayi var, kültür var, tarıma dayalı sanayi, gıda sanayi var. Herhalde Kayseri işsizliğin olmadığı kentlerden biri. Kayseri`nin bu gelişmişliği, belediyecilik anlamında bu destansı başarıları olağanüstü. Çok etkilendim" diye konuştu.
"HER ŞEHİR KAYSERİ GİBİ OLSUN"
Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi`nin inanılması güç ve çok büyük bir proje olduğunu kaydeden TRT Dış Yayınlar Daire Başkanı Süleyman Köksoy, Erciyes`in 200 km pist alanıyla birlikte dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi olacağını söyledi.
Başkan Özhaseki`yi başta Erciyes projesi olmak üzere Kayseri`ye kazandırdığı diğer projeler için tebrik eden Köksoy, "Her şehrin böyle olması lazım aslında. İleriye dönük yatırımları olmayan şehirler yerinde sayar ve geriye gider. Artık çağın gerekleri bu tür planlamalara ve yatırımlara bizi itiyor. Başkanı tebrik etmek lazım" dedi.
TRT Radyolar Müdürü Arif Koyuncu da Başkan Özhaseki`yi gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek "Başkan, göreve yeni başlamış gibi heyecanla çalışıyor. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir. Biz de bu önemli projeyi yerinde gördük. Başkan Özhaseki`ye çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"ERCİYES, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KAYAK MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK"
Erciyes`e gelmeden önce bu projenin bu kadar büyük bir proje olduğunu bilmediğini söyleyen Radikal Gazetesi Yazarı Ömer Şahin, "Gördüklerimden gerçekten etkilendim. Öyle görülüyor ki Erciyes sadece birkaç ay değil, 12 ay boyunca hizmet verecek. Burası Türkiye`nin en büyük kayak merkezi olacak gibi. Proje tamamlandığında bambaşka bir Erciyes göreceğiz" dedi.
Erciyes Projesi`nin muhteşem bir proje olduğunu ifade eden Takvim Gazetesi köşe yazarı Emin Pazarcı, tanıtımın önemine değinerek reklamla birlikte Erciyes`in dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olabileceğini kaydetti.
Başkan Özhaseki`den övgüyle bahseden Pazarcı, "Başkan Özhaseki Kayseri`nin bir kazancıdır. Yıllardır bu görevi layıkıyla yapıyor. Zannediyorum Kayseri, önümüzdeki dönemde diğer Büyükşehir Belediyelerini geride bırakacak" şeklinde konuştu.
"HEM KAYSERİ HEM TÜRKİYE KAZANACAK"
Todays Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt da Başkan Özhaseki`den projenin detaylarını dinlediklerini ve çok etkilendiklerini belirterek Erciyes`in birçok ülkedeki kayak merkezlerinden daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
Erciyes Projesi`nin yap-işlet-devret modeli ile bölgenin imkanları kullanarak yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Bozkurt, şöyle konuştu: "Buradaki yapılan yatırımların farklı sektörleri tetiklemesi de oldukça önemli. Bu proje aynı zamanda Kayseri`deki sanayi sektörünü tetikliyor. Buradaki Avusturyalı, Alman, İsveç firmalarının yatırımlarını gören Türk Firmaları da bunların daha iyisini yapmak isteyecek ve belki de bir marka haline gelecekler. Kayseri Türkiye`nin tam merkezinde olan bir kentimiz. İstanbul gibi değil, bir siyasi ağırlığı yok. O yüzden Başkan Özhaseki, yeni projelerle Kayseri`yi bir çekim merkezi yapmak istiyor. Anadolu Harikalar Diyarı Projesi de önemli projelerden biri. Bütün bu projeler sadece Kayseri ekonomisine değil Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak."
"ERCİYES, TÜRKİYE`NİN DAVOS`U OLACAK"
Son olarak Akit Gazetesi Köşe Yazarı Serdar Arseven, Kayseri`nin konum itibariye dezavantajlı olduğunu belirterek "Ben buraya gelmeden önce bu projede Sayın Özhaseki`nin işinin son derece zor olduğunu düşünüyordum. Ama bu tesisleri gezdikten sonra Başkan Özhaseki`nin mükemmel işler yaptığını gördüm. Herhalde 100 milyon dolarlık bir yatırım yapılmış. Ben inanıyorum ki Erciyes Türkiye`nin Davos`u olacak. Sayın Özhaseki bizim dışarıdan takip ettiğimiz kadarıyla kentsel dönüşüm denilen bir projenin mimarıdır. Türkiye`de yerel yönetimlerde bir zirve isimdir. Hatta dünyada bir zirve isimdir. Dünyadaki turizm potansiyelinin Türkiye`ye yönlendirilmesi konusundaki işlevi ve Kapadokya`ya gelen turistlerin Erciyes`e çekilmesi işlevi ile Başkan Özhaseki`nin Kayseri`ye ve Türkiye`ye çok büyük bir imaj ve paralar kazandıracağına inandım burada" diye konuştu.
TEBRİKLER BAŞKAN ÖZHASEKİ`YE
Türkiye`nin birçok kentinde uzun yıllar kalma imkanı bulduğunu ifade eden Arseven, "Kayseri`de de epeyce kaldım. Kayseri çok ilginç bir şehir, Kayseri insanında şöyle bir farklılık görüyorum. Bir kere verilmek istenen imajın aksine borçlarına son derece sadık insanlar. Çok ilginç bir şekilde birbirleri ile senetsiz, sepetsiz borç alma, borç verme ilişkileri var. Kayseri ekonomik krizlerden çok daha az etkilenme potansiyeline sahip. Ekonomik gelişmelerden de çok daha önce sebeplenme imkanına sahip. Çünkü burada güçlü bir manevi yapı, güçlü dayanışma, güçlü arkadaşlık, dostluk bağları ve inanılmaz bir müteşebbis ruh var. Kayseri, tabii imkanların çok fazla fırsat sağladığı bir şehir değil. Baktığımız zaman çok önemli bir yeraltı zenginliği yok. Denizi yok ama denizini yapıyor. İşte şu anda 60 km uzunluğunda bir deniziniz var. Yat turizmi bile yapma imkanınız var. Bu müthiş bir şey. Bu şehrin böyle bir belediye başkanı olmasaydı Kayseri, Hakkari gibi bir yer olurdu" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’den 28 firma Almanya fuarında yerini aldı Denizli Ticaret Odası ve ilgili sektörlerdeki üyelerinden oluşan 28 kişilik heyetle sektörde dünyanın en büyük fuarı olan Almanya’nın Messe Düsseldorf Fuar Alanı’ndaki Uluslararası Baskı Teknolojileri, Kâğıt, Matbaa ve Medya Fuarı Drupa 2024’e katıldı. Son teknoloji ürünlerin sergilendiği Uluslararası Baskı Teknolojileri, Kâğıt, Matbaa ve Medya Fuarı Drupa Düsseldorf 2024’te, 1.648 firma stant açtı; 302 lansmanda, 5.537 farklı ürün ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. DTO heyeti, sektördeki son teknoloji ürünler, ekipmanlar ve makineler hakkında incelemelerde bulundu. Firmaların yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldı. Başkan Erdoğan: Fuarlarla ilgili organizasyonlarımız devam edecek DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, organizasyonlarıyla ilgili olarak “Denizli Ticaret Odamızın 17’nci ve 27’nci Meslek Komitesindeki üyelerinden oluşan 28 kişilik fuar heyetimiz, Drupa Düsseldorf 2024 Fuar Alanı’ndaki firmaları tek tek ziyaret ederek sektörlerindeki yenilikleri ve fuarı istişare etti; odamızın organizasyonları ve faaliyetlerini anlattı. Stantları gezerek firmaların yetkililerinden fuar ve sektörle ilgili görüşlerini aldı, başarılar diledi. Üyelerimizden ilgi oldukça bizim de oda olarak yurt içi ve yurt dışında uluslararası bu tür organizasyonlarımız ve desteklerimiz kesintisiz devam edecektir. Fuarlar, üyelerimizin sadece ufuklarını açmakla kalmıyor aynı zamanda KOBİ’lerimizi de ihracata özendiriyor. Buralardaki iş görüşmelerinde kurdukları bağlantılarla işlerini ve sektörlerini de geliştiriyorlar” diye konuştu.
Denizli Meydanlar kültür ve sanatla buluşuyor Denizli Büyükşehir Belediyesi, Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşların geçişini engelleyen stant, araç parkı ve benzeri yapıları kaldırarak bölgeye nefes aldırdı. Başkan Çavuşoğlu; kenti bir sanat şehri haline getireceklerini belirterek, meydanları kültür ve sanatla buluşturacaklarını söyledi. Yeni dönemde “insan odaklı şehir” sloganı ile yola çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir hayatının yoğun olduğu cadde, bulvar ve meydanları yeniden düzenleyerek sadece vatandaşların kullanımına sunmak için çalışmalara başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda ilk olarak Bayramyeri Meydanı’nda halkın rahatça gezip hareket etmesini engelleyen stant, araç parkları ve diğer yapıları kaldırmaya başladı. Çalışmayla Bayramyeri Meydanı nefes alırken, vatandaşlar hafta sonu akşam saatlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konser sürprizi ile karşılaştı. Birbirinden güzel ve hareketli marş ve şarkılarla Bayramyeri Meydanı’na renk getiren Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. “Şehirler meydanları ile anılır” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, artık Denizli’yi cadde, bulvar ve meydanlarıyla bir sanat şehri haline getireceklerini söyledi. Halkın meydanlara çıktığında yaşayan bir şehir görmesini istediklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Sergilerimiz, konserlerimiz sadece 4 duvar arasında olmasın. Denizli’nin sokaklarını, caddelerini ve meydanlarını artık bir sanat şehri haline getirelim istiyoruz. Denizli’de bununla ilgili çalışmalara başladık. İlk olarak Bayramyeri Meydanı’nı vatandaşlarımızın rahatça vakit geçirebileceği bir alan haline getirdik” dedi. Şehirlerin meydanları ile anıldığına dikkati çeken Başkan Çavuşoğlu, “Biz şehrimizin meydanlarını yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz. Denizli’nin meydanları, Denizli halkına aittir” diye konuştu. Cadde, meydan ve bulvarlarda sokak sanatçılarının sanatını sergileyebileceği, insanların güler yüzle müzik dinleyip sanatçıları izleyebileceği bir Denizli olmasını istediklerini kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Bu güzel kenti daha mutlu ve huzurlu bir şehir haline getirmek için yola çıktık. Sorunlara acil ve kalıcı çözümler üretmeye başladık. Ulaşımı hızlandıracak, sosyal refahı artıracak, turizm ve kırsal kalkınmayı destekleyecek, kültürel etkinlikleriyle adını duyuracak projelerimizle hep birlikte daha mutlu ve gülen yüzlerin olduğu bir Denizli inşa edeceğiz” dedi.