YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 15:44

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER:

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER:

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Mevlana’nın insanlığa ihtiyacı olan birlik ve beraberliği aşıladığını ve insanların gönüllerini ahlakla yumuşattığını söyledi.
Tamer, yayımladığı yazılı mesajında 13. yy’dan bu yana hoşgörüsüyle dünyayı ve Anadolu’yu aydınlatan Mevlana’nın, hoşgörünün, aşkın ve sevginin sembolü olduğunu söyledi.
Tamer şu açıklamalarda bulundu: "Kendisine gönül verenleri kendi ahlakıyla yıkamış ve Allah’a güzel kulluk eden, topluma faydalı olan talebeler yetiştirmiştir. Dürüstlüğü ve doğruluğu ile insanlığı güzel ahlaklanmaya çağıran Mevlana Hz, toplumu ırkçılıktan ve ayrımcılıktan uzak tutmaya çalışmıştır. Milletimizin ve toplumumuzun en büyük ihtiyacı olan birlik, sevgi ve beraberliği toplumuza aşılamıştır. Dünya genelinde birçok Devlet ve millet onun büyüklüğünü kabul etmiş ve onun hayat prensiplerini, görüşünü benimsemiştir. Milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Hz Mevlana, binlerce insanın gönüllerini güzel ahlakıyla yumuşatmıştır. Bize düşen onun görüşlerini anlamak ve güzel ahlakını örnek alıp hayatımıza yansıtarak vatanımıza ve milletimize örnek bir vatandaş olmaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir