YEREL HABERLER - 05 Ekim 2015 Pazartesi 17:10

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

A
A
A
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde 6. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı.
Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen Mezuniyet Törenine ERÜ Vekil Rektörü Hamza Çakır, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Cem Gürgan ve Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş katıldı. Törende konuşma yapan ERÜ Vekil Rektörü Hamza Çakır mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dilediğini belirterek , “ İnanıyorum ki anne babaların en mutlu anları bu an. Gençlere diyorum ki bu zamana kadar sizi yalnız bırakmayan anne babalarınızı bu süreçten sonra da yalnız bırakmayın. Biz bir yandan doktoruz ama bir yandan da insanız. O vasıflarımızın ve özelliklerimizi kaybetmeden, insanlığa hizmet etmenin en şerefli meslek olduğunu unutmadan, empati yaparak, mesleğinizi icra etmenizi diliyorum. Başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Cem Gürgan, ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin en hızlı gelişen Diş Hekimliği Fakültesi olduğunun altını çizerek “Diş Hekimliği Fakültesi 2001 yılında kurulmuş olsa da 2005-2006 yılında öğrenci almaya başlayan genç fakültemiz aynı dönemde kurulan veya daha eski olan diş hekimliği fiziksel ve akademik yapı olarak en hızlı gelişen ve en çok tercih edilen fakültelerden biri olmuştur” dedi.
Velilere çocuklarının gelecekleriyle ilgili kaygılarının olmaması gerektiğini söyleyen Gürgan “İnsana yapılan yatırım bir o kadar uzun ancak en önemli ve en pahalı yatırımdır. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı başarıyla tamamlayarak bugün meyvelerini almış bulunmaktasınız. Emekleriniz için sizlere de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Diş Hekimleri Odasının önemini ifade ederek “ Yeni mezun olan arkadaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu hiç unutmamaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Diş Hekimleri Odası onların yasal örgütlü kuruluşudur. Onlardan da odalarının yanında olmalarını bekliyorum. Odalarına üye olmalarını ve yönetime talip olmalarını bekliyorum. Odalarına hizmet etmelerinin, mesleklerine hizmet etmelerinin, meslektaşlarına hizmet etmelerinin dolayısıyla tüm insanlığa topluma hizmet etmelerinin yolunun bu olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.