YEREL HABERLER - 25 Kasım 2015 Çarşamba 13:23

Avrupa´da Staj Gören Öğrenciler Yurda Döndü

A
A
A
Avrupa´da Staj Gören Öğrenciler Yurda Döndü

Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Programında kabul edilen "Mesleki Eğitim Veren Liselerde Alan Niteliklerinin Artırılması-M.E.V.L.A.N.A" isimli proje ile Meslek Lisesi Öğrencileri Staj Eğitimi için gittikleri Avrupa’dan döndüler.
Proje kapsamında Avrupa’nın 5 farklı ülkesi Hollanda, Polonya, Macaristan, Portekiz ve Çek Cumhuriyet’inde 3 haftalık staj eğitimi gören öğrenciler, mesleki eğitimlerinin yanı sıra bulunduğu ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme fırsatı buldu. Bu staj eğitimine Kayseri’de eğitim ve öğretimine devam eden Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyyid Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nden Hemşirelik,Yiyecek İçecek Hizmetleri, Elektrik-Elektronik, Mobilya, Bilişim Teknolojileri, Otomotiv alanlarında eğitim gören 54 öğrencimiz katıldı.
Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir “Bu tür AB değişim programlarının öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarına olumlu yansımalarının yanı sıra farklı kültür ve ülkeleri tanıma tecrübesinin öğrenciler üzerinde unutulmaz etkileri olacaktır." dedi. Staj sonrasında öğrencilere ilgili ülkelerdeki staj yaptıkları kurum/kuruluşlar tarafından sertifika verildiğini belirten Demir, "Bu sertifikalar, Türkiye’de Ulusal Europass Merkezi olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından geçerliliği bulunan belge niteliğinde olup öğrencilerimizin işe yerleşmeleri hususunda kariyerlerine artı puan getirecektir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimliği tespit edildi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kazada ölenlerin 8’inin kadın 1’inin ise erkek olduğu açıklandı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı Toplam 9 kişinin ölümü, 2’si ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazada kimlik tespit yapıldı. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Yaralananların da kimlikleri belirlendi Feci kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü de vurgulandı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.