YEREL HABERLER - 05 Şubat 2016 Cuma 10:41

Kayseri Şeker Sayesinde Şeker Pancarı Kotası Altından Kıymetli Hale Geldi

A
A
A
Kayseri Şeker Sayesinde Şeker Pancarı Kotası Altından Kıymetli Hale Geldi

Kayseri Şeker çiftçisi ile yöneticilerin buluştuğu akşam oturmaları ve çiftçi görüşmelerinde yapılan konuşmalar, öneriler ve çiftçilerin kendilerini geliştirmek ve üretimde verimi artırıcı önerileri yöneticilere moral kaynağı oluyor.
Kayseri Sarıoğlan İlçesinde Pancar Çiftçisi Hacı Akyüz’ün evindeki akşam oturmasında pancar çiftçisinin geleceğe bakışı ve Kayseri Şeker Pancar ekicisi çiftçilerin seviyesini ortaya koymak açısından önem arz ettiği bildirildi. Akşam oturmasında “Pancar kotası altından kıymetli hale geldi Altını parayla buluyoruz ama pancar kotası parayla satılmıyor. Yöneticilerle çiftçiler olarak biz birbirimizi yıkayan iki el gibi olmamız lazım. Orta Anadolu çiftçisi Türkiye’de en başarılı konuma gelecek. Bizim çiftçilerimiz kendilerini artık Avrupa çiftçisi ile kıyaslayacaklar. Avrupa ile rekabet edebilecek seviyeye gelebilmemiz için şeker pancarının tarladaki verimini artırmalıyız. Çiftçi evi ziyaretleri üretime olumlu yönde katkı sağlıyor. Kurumumuza güvenimiz artıyor. Kayseri Şeker Yöneticilerimizin ev ziyaretleri biz çiftçiler açısından eğitim toplantısı gibi geçiyor" gibi görüşler ortaya çıktı.
Sarıoğlan Çiftlik Pancar ekicileri ile akşam oturmasına katılan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür yardımcıları ve misafirlere şeker pancarı figürlü arbaşı ve fırında patates ikram edildi.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, "Ben 22 yıldır bu şirketteyim. 5 yıl öncesinde de bu şekilde toplantılar yapardık ve her defasında da kriz çıkardı. Nedeniyse kotaların üreticide değil tüccarda olması, faizlerin çok yüksek olması, pancar paralarının alınamaması gibi nedenlerdi. O günlerde çok tartışılırdı. Şimdi her toplantıya çok rahat gidiyoruz. Alnımız açık, yaptıklarımızı biliyoruz. Şimdi çiftçiden kota harici bir talep gelmiyor. Çünkü biz olaya hakimiz. İnşallah daha başka yatırımları konuşmamız gerekiyor. Çiftçimizde çok bilinçlendi" dedi.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, "Çiftçilerimizin güler yüzlü ikramı her şeyin ötesinde bizim çalışma şevkimizi artırıyor. Yaptığımız işlerin yerinde olduğunu, işe yaradığını gözlerimizle görmüş oluyoruz. Onların ilgi ve alakalarından böyle bir sonuç çıkartıyoruz. Kendi bölgemizdeki insanlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz bu tür görüşmelerden çokta yararlanıyoruz. Bizim çiftçilerimiz akıllı aynı zamanda nazik insanlar. Bir sıkıntıları olduğunda yüzümüze vurur gibi ifade etmiyorlar. Biz onların sıkıntılarını bir şekilde anlıyoruz. O sorunları çözme konusunda da gayret gösteriyoruz.
Aslında biz çiftçilerimizin tecrübelerinden öğrendiğimizi uygulayarak onlara yardımcı oluyoruz.Bu da bize hep birlikte başarıyı, ağız tadını ve sevgiyi getiriyor. Bu yönetim anlayışı ve başarılı çalışmanın devam etmesi, Çiftçinin fabrika ve yönetimi, yönetiminde çiftçisini sahiplenmesi, Biz birbirini yıkayan iki el gibi olmamız lazım" diye konuştu.
"Bu başarılı çalışmalar neticesinde biz inanıyoruz ki Orta Anadolu çiftçisi Türkiye de en başarılı konuma gelecektir" diyen Akay, "Bizim de zaten yapmak istediğimiz bu. İstiyoruz ki herkes bize imrensin, bizim çiftçimizi örnek alsın ve bizim çiftçimiz gibi olsun. Görüşmelerimizde çiftçilerimizin konuya ne kadar vakıf olduklarını anlıyoruz. Bizim çiftçilerimiz artık kıyaslamada da Avrupa çiftçisi ile kendilerini kıyaslayacak noktaya geliyorlar. Eğer bu noktaya da gelirsek Kayseri Şeker ve çiftçisine bir zeval gelmeyecek demektir" dedi.
Başkan Akay," Kota konusunda mevcut çiftçilerimiz fazla kota istiyor. Çünkü artık pancar iyi para kazandırıyor, erkenden de ödemesi yapılıyor. Pancara olan bu talep icar fiyatlarını ikiye üçe katladı. İkincisi eskiden ekipte bırakanlar var sonra yeni sulama alanları açıldı. Birde sokaktaki vatandaşta bakıyor pancarın getirisi iyi onlarda bizim hakkımız değil mi diyor. Herkes kendine göre haklı. Keşke elimizde yeteri kadar kota olsa da herkese verebilsek" ifadesinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.