YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2016 Pazar 14:54

Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi MAYıs Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi MAYıs Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Mayıs Ayı İl Divan toplantısı geniş katılımla yapıldı. İl divan toplantısına Eğitim Bir Sen ilçe temsilcileri, denetim kurulu ve disiplin kurulu başkanları ve bazı ilçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Mayıs ayı İl Divan toplantısına istişarelerde bulunmak üzere Kayseri il Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ulusoy, Yusuf Dündar, Mahmut Tatlı, Şube Müdürleri Osman Şekerci, Mustafa Küçüktepe, Fatih Yıldırım, Mehmet Özkan katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Yahyalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Develi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Demirkollu, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhiddin Aydoğan, Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ve İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İmir 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde karşılaştıkları problemler ve uyguladıkları projeler hakkında bilgi verdi.
Toplantı, Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve il Yönetim Kuru Üyeleri Abdullah Karabulut, Mehmet Emin Arslantürk, Abudder Elbey, Hacı Sarı, Ahmet Kucur ve Latif Küçük ‘ün sunumlarıyla başladı.
Aydın Kalkan, çok yoğun bir sendikal çalışma süreci geçirdiklerini, eğitim çalışanlarının toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarının uygulamasında bazı sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Kalkan, "Maliye Bakanlığı bürokratları ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının çok kolay çözebileceği problemler, maalesef eğitim çalışanlarını rahatsız etmiştir" dedi. Kalkan, "İdarecilere nöbet ücreti verilmemesi, hafta sonu yapılan sınavların ücret ödemelerinin yılan hikayesine dönmesi ve buna benzer sıkıntılar, eğitimcilerin tepkisine sebep olmakta ve onların motivasyonunu bozmaktadır" ifadelerini kullandı.
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube Başkanı Aydın Kalkan 15 Mayıs mutabakatına göre üye sayılarını dokuz binin üzerine çıkardıklarını ve Kayseri’deki tüm okulları ve öğretmenleri ziyaret ettiklerini anlattı. Bu çalışmada emeği geçen ilçe temsilcilerini ve yönetim kurulu üyelerini plaketle ödüllendirdiklerini anlatan Kalkan tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim müdürleri özellikle geçici görevlendirmelerden şikâyetçi olduklarını, taşra ilçelerde dersler boş geçerken merkezde öğretmen fazlasının bulunmasının eğitim öğretimin kalitesini düşürdüğünü dile getirdiler. İlçe milli eğitim müdürleri, ilçelerde yapılan çalışmaların yeterince gündeme getirilmediğini, projelerin uygulanmasında daha fazla ilgi gösterilmesi ve destek verilmesi gerektiğini vurguladılar. İlçe müdürleri birçok ilçede vekaleten görev yaptıklarını asaleten atamalarının yeni dönemde yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Mayıs Ayı İl divan Toplantısı 2015-2016 eğitim öğretim yılının kapsamlı değerlendirilmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevini yaklaşık 2 yıldır sürdüren Tevfik Demir, hem başkanlıktan hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Partinin kuruluş hedefini ve heyecanını yitirdiğini belirten Demir, "31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında ilçe başkanı ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayılması ise bizleri üzdü" dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasında Demir, şu cümlelere yer verdi; "Bugün itibari ile 25 Ekim 2017 yılından bu yana görev aldığım ve son 2 dönemdir seçilmiş İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevinden ve İyi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. İstifa etmeyi bir süredir düşünmekteydim. Ancak partinin zarar görmemesi adına seçim süreci ve genel kongre sürecinin tamamlamasını bekledim. 4,5 yıllık süreçte İyi Parti İlçe Başkanı olarak muhalefet görevini ekibimle beraber layığı ile yaptığıma inanıyorum. Ancak geldiğimiz noktada halkımızın gösterdiği yolda artık ‘kenara çekilme’ zamanın geldiğini gördüm. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaşananlar bana bu kararı almam gerektiğini gösterdi. Bu partiye böylesine özverili bir şekilde hizmet etmemize rağmen, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında ilçe başkanı ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayılması bizleri son derece üzmüştür. O gün istifa etmem gerekirken, partinin seçim üstü zarar görmemesi adına bu kararımı seçim sonrasına erteledim. Seçim sonrası parti tarafından alınan karar ile gidilen genel kongre sürecinde ise bu kararımı bildirmenin etik olmayacağını düşünerek bugüne ertelemiş oldum. Yerel seçim çalışmalarını tüm imkansızlıklara, maddi ve manevi hiçbir desteğin olmamasına rağmen, ben ve yönetim kurulum elimizden geleni, hatta daha fazlasını yaparak sürdürdük. Ancak son bir yılda gerek üst düzey, gerekse il ve ilçe bazlarında partinin kan kaybı herkesin malumudur. Bu da 31 Mart Yerel seçimlerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da sandığa yansıdı." Partinin kuruluş amacı ve heyecanını yitirdiğinin ortada olduğunu belirten Demir, "Buna rağmen ortada bir başarısızlıktan söz edilecekse biz bunu göğüslemeye hazırız. Bundan böyle ilçemiz için hangi platformda olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Samsun Hayvansal ürün ihracatından milyonlarca döviz Türkiye ekonomisine girdi SAMSUN (İHA) – Samsun’dan yapılan hayvansal ürün ihracatından 62 milyon dolar, 18 milyon euro ve 53 bin sterlinlik döviz, Türkiye ekonomisine kazandırıldı. Hayvansal ürün üretim ve ihracatında Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Samsun’da ihracat kaleminin büyük bir kısmını bu alan oluşturuyor. 2023 yılında birçok ülkeye hayvansal ürün ve yan ürünü ihracatı yapılırken, bu ihracattan elde edilen döviz de milli ekonomiye kazandırıldı. 62 milyon dolar, 18 milyon euro ve 53 bin sterlin döviz milli ekonomiye kazandırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal ürün ihracatı verilere göre 2023 yılında Samsun’dan ihraç edilen balık, balık unu, balık yağı, tıbbi sülük, deniz salyangozu-eti, kapağı, bal, piliç eti-yumurtası, hayvansal yan ürünü ve sıvı gübre gibi 697 ihracattan toplam 62 milyon dolar,18 milyon euro, 53 bin sterlin, 6 milyon TL gelir elde edildi. En yüksek döviz geliri ise balık yağı (37 milyon dolar, 568 euro) ve balık (13 milyon dolar, 16 milyon euro, 6 milyon TL) ihracatından sağlandı. Samsun’dan yurt dışına 462 bin 516 ton gıda ve yem ürünü ihraç edildi Gıda ve yem maddeleri ihracatında ise 2023 yılında toplam bin 904 ihracatta 462 bin 516 ton ürün ihraç edildi. Yurt dışına en çok buğday unu (433 bin ton) ihraç edilirken, bunu mısır irmiği (12,9 bin ton), fındık ve fındık ürünler (5,6 bin ton), yaş meyve-sebze (4 bin ton), mısır unu (3,2 bin ton), şekerleme ürünleri (258 ton), kuruyemiş (137 ton) ve filtre kağıdı (213 ton) takip etti. İthal edilen gıda ve yem maddelerine bakıldığında ise 775 adet gıda maddesi ithalatından toplam 2,5 milyon ton ürün ithal edildi. En çok ithal edilen gıda maddeleri sırasıyla buğday (2,4 milyon ton), mısır (39 bin ton), yağlık ayçiçeği tohumu (14,2 bin ton), soya fasulyesi (13,8 bin ton), şeker pancarı melası (3,1 bin ton), karabuğday (526 ton), kakao kitlesi (399 ton), susam (278 ton) ve ceviz kaba unu (176 ton) oldu. Yine 2023 yılında 229 adet yem maddesi ithalatı gerçekleşti. Bu ithalatlarda toplam 807,1 bin ton yem maddesi ithal edildi. En çok ithal edilen yem maddeleri sırasıyla ayçiçeği tohumu küspesi (312,1 bin ton), arpa (149 bin ton), buğday kepeği (127,4 bin ton), ayçiçeği tohumu kabuğu (46 bin ton), mısır (37,1 bin ton), soya fasulyesi (34,2 bin ton), pirinç kepeği (19,7 bin ton), mısır kepeği (25,4 bin ton) ve DDGS (15 bin ton) olarak gerçekleşti.