YEREL HABERLER - 30 Eylül 2016 Cuma 16:13

Hisarcık Erciyes Mahallesi’nde Kapalı Semt Pazaryerinin temeli atıldı…

A
A
A
Hisarcık Erciyes Mahallesi’nde Kapalı Semt Pazaryerinin temeli atıldı…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cuma Namazı sonrası Hisarcık Erciyes Mahallesi’nde inşa edilecek olan Kapalı Semt Pazaryeri’nin temel atma töreninde Mahalle halkı ve esnafı ile sohbet etti.
Hisarcık Erciyes Mahallesi, Meydanı Benzinlik arkasına inşa edilecek Kapalı Semt Pazaryeri’nin temel atma törenine; Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, AK Parti Melikgazi Yönetim Kurulu Üyeleri ile muhtarlar, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve semt halkı iştirak etti.
Başkan ve ekibine teşekkür ederek şimdiye kadar ne istenildiyse hiçbir zaman geri çevrilmediğini ve yardımcı olunduğunu belirten Mahalle Muhtarı Nazım SÖĞÜT; “Hisarcık bölgesinin son iki yılda aldığı hizmet ile adeta şehir merkezinden farkı kalmadı. Asfaltlanmayan yol kalmadı. Doğalgaz ile ısınma sistemine geçildi. Meydan düzenleme çalışması ile bir çarşı merkezi haline getirildi. Şimdi de yeni bir semt pazaryeri kazandırmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Her Cuma Namazı çıkışında açılış, temel atma gibi bir etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “2016 yılı içerisinde yapılan 130 civarındaki ihale ile ilçemiz adeta şantiye alanına dönmüştür. Şu anda Melikgazi Belediyesi 96 noktada yatırım yapıyor bugün itibari ile bu semt pazaryeri inşaatı ile sayı 97 olmuştur. Melikgazi Belediyesi semt pazaryerleri haftanın bir günü pazaryeri olarak hizmet verirken, haftanın 6 günü birçok alanda hizmet vermektedir. Hatta Kurban Bayramlarında kurban kesim yeri olarak kullanılmaktadır. Hisarcık Semt Pazar yeri 1500 m² alana sahip olup, 60 esnaf kapasitelidir. Bu yılsonu tamamlanarak hizmete sunulacaktır.” dedi.
15 Temmuz akşamı kalkışmaya karşın Türkiye’nin bir destan yazdığını, 10 Ağustos Günü Yenikapı Millet İradesi mitinginde tek yürek olan Türkiye’nin dünyaya gereken cevabı verdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, her hafta bir semtte yeni bir açılış ve temel atma töreni ile yatırımlar zincirine devam edeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından yapılan temel atma töreni sonrası katılımcılara geleneksel aşure ikramında bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “Diyarbakır merkezli 8 ilde düzenlenen ‘Mahzen-39’ operasyonları ile cezaevinde olan Umut Öken’in elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır merkezli olarak 8 ilde düzenlenen “Mahzen-39” operasyonu ile elebaşılığını cezaevinde olan Umut Öken’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve örgüte üye 33 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Diyarbakır merkezli olmak üzere Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş’ta “Mahzen-39” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Sur bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine çökmeye çalıştıkları ve zorluk çıkaran esnafların iş yerlerini kurşunladıkları, Sur bölgesindeki bir iş hanına yerleştikleri ve bu iş hanını kendilerine üs olarak kullandıkları, zaman içerisinde diğer esnaflara korku ve baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıkları, küçük yaştaki çocukları kullanarak, esnaflara yönelik yaralama ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdikleri, baskı, cebir ve şiddet yoluyla mağdur esnafları şikayetlerinden vazgeçirdikleri, Sur bölgesinde vatandaş üzerinde baskı kurarak isim yapmaya çalıştıkları, aralarında husumet bulunan grupların aralarındaki konulara müdahil oldukları, sözde mahkemeler kurup arabuluculuk yaptıkları ve bu şekilde maddi menfaat temin ettikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 33 şüpheli yakalanırken, 14 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet otomatik tabanca, 2 adet av tüfeği ve çok sayıda fişeğe el konuldu.
Erzincan Erzincan’ın 59 köyüne gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu Erzincan Valiliği himayelerinde başlatılan “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında Erzincan İl Özel İdaresi tarafından 59 köye gece görüş ve yapay zeka destekli kamera sistemleri kuruldu. Erzincan Valiliği Sosyal Medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda; “ Sizin gözünüz ulağınız olmaya karalıyız. Gece, gündüz, uzak, yakın, yaz, kış demeden. Biz her şeyden önce sizin huzurunuz ve güvenliğiniz için varız. Proje kapsamında Erzincan il merkezine bağlı 59 köyün tamamında gece görüş ve yapay zeka destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. İlçelerde de kurulum devam ediyor. Teknolojinin tüm imkânları sizin için görevde. Can Erzincan’da asayiş Berkemal” denildi. Erzincan Merkez Hancı Çiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin yaptığı konuşmasında; “Köyümüze Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile proje kapsamında yıllardır beklediğimiz gece görüş ve yapay zekâ destekli plato okuma yazılımını içeren kamera sistemi kuruldu. Valimize çok teşekkür ederiz. Malumunuz köylerimizde ki en büyük sıkıntı hayvan hırsızlıklarına karşı büyük bir önlem alınmış oldu. Bundan dolayı köylülerimiz çok memnun ve kendilerini daha iyi güvende hissediyorlar.” dedi. Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ise kameraların takılmasından dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Köyümüze giren çıkanı görüyoruz, hırsızlık olayı olduğu zaman onu belirleyebiliyor ve buluyoruz. Yola çıkan hayvanın kime ait olduğunu görüyoruz, çok güzel bir sistem. Allah devletimizden razı olsun” diye konuştu. Uluköy köyü Muhtarı Kenan Okumuş da köye kurulan kamera sistemlerinden dolayı teşekkür ederek, “Köyümüzde ki hayvan hırsızlıklarına karşı alınabilecek tedbirler açısından beklediğimiz bir projeydi. Projeyi tamamladıkları ve köyümüze getirdikleri için Valimiz Hamza Aydoğdu’ya Vali Yardımcımız ve İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat’a birlik müdürümüze köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.