YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 09:07

AİLELER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

A
A
A
AİLELER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Türk Anneler Derneği Kayseri Şubesi ve Kayseri Rehberlik Araştırma Merkezi “Değişen Dünyamızda Toplum ve Birey” konulu seminer çalışması yaptı.
Alsancak İlköğretim Okulu’nda yapılan seminer çalışmasına TAD Kayseri Şube Başkanı Fikriye Merdan, çocuk eğitiminde başarılı olmanın aileleri bilinçlendirmekten geçtiğini ve Türk Anneler Derneği olarak bu tür eğitim seminerlerine devam edeceklerini söyledi.
Kayseri Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik danışma uzmanlarından Rahmi Danişment’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde Danişment, “ Toplumumuzun hızlı bir değişim içindedir. Bu değişimde bizi biz yapan değerleri değiştirmektedir. Değerlerin kaybolmasına bağlı olarak Türk aile yapısında parçalanma, bireylerde ise psikolojik rahatsızlıklar artmaya başlamıştır. Son zamanlarda görülmektedir ki psikiyatri ve nöroloji poliklinikleri en çok hasta bakan birimler olmuştur. Bu durum çocuklarımız içinde geçerlidir. Gelecek kaygısı taşımayan, okulda kurallara uymayan, öğretmenine saygı duymayan, anne ve babasının sözünü dinlemeyen bir öğrenci profili oluşmaya başlamıştır. Televizyon ve internet bağımlısı gençlik günde otuz dakika kitap okumazken günde 300 SMS atmakta hiç zorlanmamaktadır. Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençliğin iyi yetişmesi için, onlara davranışlarıyla model aile olmamız gerekmektedir. Çocuklarımızın özelliklerini tanımalıyız, onlardan beklentilerimizi ilgi ve yetenekleri ölçüsünde oluşturmalıyız. Sadece okul başarısını ölçüt alarak sürekli eleştirmek, başkalarıyla kıyaslamak, nasihatlerle sıkmak yerine; çocuklarıma değer verdiğimizi hissettirerek, onların topluma uyumlu, geleceğini planlayabilen, insanlara saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlama çabası içerisinde olmalıyız. Davranış bozukluğu gösteren çocuklarımız için gerek okul rehberlik servilerinden gerekse ilgili kurumlardan yardım alarak çocuklarımızın eğitim yaşantılarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamalıyız.” diye konuştu.
Seminerin ardından ailelerin soruları yanıtlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir