YEREL HABERLER - 30 Mart 2017 Perşembe 14:41

KTO’da Kadın İşletmeleri Semineri düzenlendi

A
A
A
KTO’da Kadın İşletmeleri Semineri düzenlendi

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) katkıları ile TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen olan Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmeleri Semineri düzenlendi.

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) katkıları ile TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen olan Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kadın İşletmeleri Semineri düzenlendi.


Seminerin açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Kadınlarımız iş hayatına ne kadar girerlerse o kadar çok ülkemizin kalkındığını hissedeceğiz” dedi.


Oda olarak kadın girişimcilere desteklerin devam ettiğini söyleyen Hiçyılmaz, “Ülkemizin nereden nereye geldiği hususunda herkes şöyle bir baktığında gerçekten çok önemli mesafeler kat edildiğini görebiliyoruz. Özellikle kadınlarımızın son 20 yılda kat ettikleri mesafe ve kendi işlerini kurma bakımından girişimci olmaları çok daha önem arz ediyor. Çünkü nüfusumuzun yarısı erkek yarısı kadın olduğunu düşünürsek niye erkeklerin her zaman önde olduğu konusunu hem erkeklerin hem kadınların kendi kendilerine sormaları gereken bir soru. Özellikle son 20 yılda alınan mesafeye baktığımızda kadınların gerçekten iş dünyasına katılımları konusunda epey bir gayret gösterildi. İş dünyasına katılmaları bakımından kadınlara pozitif ayrımcılığın da yapıldığını görüyoruz ve biliyoruz. Bunun da böyle olması gerektiğini söylüyoruz ve onların da iş dünyasına katılmaları ve ellerinden gelen ne ise ülke ekonomisini kalkındırmaları bakımından bu gayretin içerisinde olmalarının çok normal olduğunu özellikle söylüyorum. Kayseri Ticaret Odası olarak kadınların her zaman ön planda olmasına özen gösterdik. TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kuruluna bütçesinden bütçe ayıran tek odayız. Kadın Girişimciler Kurulunun bu tür faaliyetlerini artırması noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yapmak istedikleri ne ise elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bir ülkenin zenginliği o ülkenin girişimci sayısı ile anılıyor. Türkiye’de 2004 yılında aşağı yukarı yüzde 5 civarında olan girişimci sayısı 2015 yılında yüzde 9 seviyelerine kadar yükseldi. Kadın girişimcilerimiz de bugün Türkiye’de 110 bin civarında. Tabi bunun yeterli olduğunu söylemek mümkün değil, daha da artırmak gerekir. İşte bu tür toplantılarla kadınların iş dünyasına girmelerini özendirecek ve girdiklerinde hangi sıkıntılarla karşılaşıyorlarsa onların çözülmesi için bu gayretlerin gösterilmesi kadın girişimcilere destek olma ve cesaret verme bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Girişimcilik kurslarımızda bugün 200’ü aşkın kadın girişimcimize eğitim verdik ve önümüzdeki süreçte 150 kadın girişimcimize daha bu eğitimleri vereceğiz. Almış oldukları desteklerle de kendi işlerini kuran kadınlarımız var. Kadınlarımız iş hayatına ne kadar girerlerse o kadar çok ülkemizin kalkındığını hissedeceğiz. Çünkü kadınlar gerçekten bulundukları yerlerde bir güzellik, nezaketin temsilcileri oluyorlar. Hangi toplumda olursa olsun kadınlar olduğu zaman erkekler kendilerine çeki düzen vermeleri noktasında gayret gösteriyorlar. Onun için her toplumda kadınların mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.


Seminere Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı Doğuş Üniversitesi (DOU) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansın hedef kitlesi, her branştan öğretmenler, idareciler, karar alıcılar, BT yöneticileri, eğitim teknologları, okullarında teknoloji lideri olan öğretmenler olarak belirlendi. Konferansın, teknolojiye yatırım yapmayı planlayan okulların yol haritalarını oluşturmalarında etkili bir rol oynaması düşünülüyor. Doğuş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı, birçok bilim insanını ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk’ün yaptığı konuşmalarla başlayan konferans, M. Serdar Kuzuoğlu’nun “Yapay Zekâdan Alınacak Akıl” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Konferansta, Uluslararası Bakalorya Değerlendirme Direktörü Matthew Glanville ve Google Yapay Zekâ Lideri Laurence Moroney’in de yer aldı. Konferansa katılım gösteren okullar ve öğretmenler yaptıkları sunumlar ve çalıştaylarla, teknolojinin etkin kullanımı konusunda iyi örnekleri, bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Paydaş teknoloji şirketlerinin stantlarına da yer verilen konferansla, katılımcıların yeni teknolojiler konusunda incelemeler yapmaları ve deneyim kazanmaları hedeflendi. Konferansın internet adresinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Günümüzde, teknolojinin müfredata ve okul hayatına dahil edilmesi eğitim kurumları için önemli bir hedef haline gelmiştir. Öğrencilerimizi içinde bulunduğumuz dijital çağın gerektirdiği becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek temel önceliklerimizden biridir. Teknolojinin eğitim ortamlarının doğal bir parçası olarak yapılandırılması ve kullanılması bu alanda yapılan yatırımların başarıya ulaşması için kritik bir öneme sahiptir.”