EKONOMİ - 13 Eylül 2017 Çarşamba 10:58

Güney Afrika heyetinden Kayseri OSB’ye ziyaret

A
A
A
Güney Afrika heyetinden Kayseri OSB’ye ziyaret

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane ve beraberindeki heyet, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane ve beraberindeki heyet, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.


Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir tarafından; OSB’ne ait, 51 MWp’lık Türkiye’nin en büyük Güneş Enerji Santrali ( GES ), Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi, OSB İtfaiye Teşkilatı, OSB Yeni Cami ve uygulamaya dönük diğer projeler hakkında bilgi verildikten sonra, projeler yerinde gezildi.


OSB Bölge Müdürü Ali Yaprak ve Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan’ın da hazır bulunduğu toplantıda; Kayseri OSB tarafından Afrika’nın merkezi bir yerinde kurulması hedeflenen ve yılın 12 ayı faaliyette bulunacak olan, bölge sanayicilerinin üretmekte olduğu ürünler için bir “ teşhir merkezi “ nin kurulması, Türk işadamlarının Güney Afrika’da yatırım yapması ve ortak iş imkanlarının geliştirilmesi, ticari ve sınai konularda daha yakın ve somut işbirliği imkanları üzerinde durulması, Güney Afrika’da yatırım - teşvik ve sair, ticari ve sınai konulara ilişkin bilgilendirme yapmak ve müşterek iş imkanları sağlamak üzere önümüzdeki yıl Kayseri’de bir toplantı düzenlenmesi, bu sayede Türkiye’deki mevcut tecrübe birikiminden istifade edilmesi konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.


Kayseri OSB tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Parkını ziyaret eden misafir heyet, bölgede gıda, plastik, ambalaj, tekstil ve plastik geri dönüşüm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor Şırnak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteği ile Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruluyor. Bölgenin teknolojik gelişmelerine öncülük edecek ve birçok teknolojik girişim başlatacak ve destekleyecek olan merkezin Şırnak Üniversitesinde kurulması için gerekli ön hazırlıklar başladı. Mühendislik Fakültesinde TEKMER’in kurucu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz, TEKMER tanıtım ve ön talep toplantısında kuruluş süreci ve işleyişine dair sunum gerçekleştirdi. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, sunumun ardından yaptığı açıklamada “Böylesi bir bilim merkezinin üniversitemizde kuruluyor olması bizi bir hayli heyecanlandırıyor. TEKMER’in, ilimizin, bölgemizin ve Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimine önemli katkı sunacak ve Şırnak Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve bölge insanımızın fikir ve projelerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünü hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır” dedi. Teknoloji Geliştirme Merkezinin kurucu müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ise yaptığı konuşmada “TEKMER olarak, yazılım, yapay zeka, petro-kimya, nano teknoloji, yenilenebilir enerji, havacılık, savunma, tıbbi cihaz, otomotiv, robotik, makina, kimya, malzeme, bilgi ve iletişim teknolojileri, dijitalleşme, tarım, hayvancılık temalarında odaklanmayı planlıyoruz. TEKMER, bölge girişimcileri için bir inovasyon ve iş birliği merkezi olarak işlev görecektir. TEKMER’in başvuru ve kurulma süreçlerinde katkı ve destek veren başta Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış olmak üzere KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Düzenlenen toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Mühendislik Fakültesi Dekanı E. Mustafa Eyyüboğlu, TEKMER kurucu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ve akademisyenler katıldı.
Çanakkale Çarşamba ÇOMÜ’de ’Fikir Sofrası’ Toplantılarının ilki gerçekleşti Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) politika belgesinde yer alan konular başta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçekleştirilecek fikir sofrası toplantılarının ilki düzenlendi. ÇOMÜ politika belgesinde yer alan konular başta olmak üzere tematik düzeyde akademisyenlerle düzenli olarak gerçekleştirilecek fikir sofrası toplantılarının ilki 2023 yılında Elsevier Etkin Araştırmacılar listesine üniversiteden giren bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, "Her biri önemli bir değer olan akademisyenlerimizden beslenmeye ihtiyacımız var. Yönetim yaklaşımımızda, profesöründen asistanına her düzlemden fikre ihtiyacımız var.” sözleri ile toplantıya başladı ve akademisyenlerle yaklaşık 2 saat geçirdi. Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı konuşmasında; “Bugün burada, üniversitemizde sizin tarafınızdan yürütülen kıymetli çalışmaları dinlemek ve neler yapabileceğimizi tartışmak için toplandık. Devletin sağladığı imkanlarla kurulan altyapının yanı sıra sahip olduğumuz akademik insan kaynağı ile topluma nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz? Bu sorunun cevaplarını bulmak ve fikirlerinizi almak istiyoruz. Eğer üniversitemiz için bir vizyonu, stratejisi veya politikası belirlenecekse, bunu alanında uzman kişilerle birlikte oluşturmalıyız. Bu vizyon, strateji ve politikaya katkıda bulunmak isteyen herkesin fikirlerini dinlemeye açığız. Bu açıdan sizlerden fikirler ve projeler bekliyoruz. Bu noktada ben de yardımcı olabilirim, katkıda bulunabilirim dediğiniz bir husus varsa onları da paylaşmanızdan memnuniyet duyarım” dedi. Toplantıya katılan akademisyenler de tek tek fikirlerini belirterek, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı açısından neler yapılabilir konularında fikir alışverişi yapıldı. Tüm fikirler kayda geçti ve sonuç olarak bir eylem planı yapılmasına karar verildi. Toplantı sonunda 2023 yılında Elsevier Etkin Araştırmacılar listesine giren akademisyenlere belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Benzer nitelikteki fikir sofrası toplantılarının farklı akademisyen grupları ile gerçekleştirilmesi planlandı.