EĞİTİM - 14 Eylül 2017 Perşembe 12:44

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırıyor

A
A
A
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırıyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırmak için ve akran eğitimi vasıtasıyla Suriyeli çocuklara Türk örf ve adetlerini öğretmen için piknik etkinliği düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Suriyeli ve Türk çocukları kaynaştırmak için ve akran eğitimi vasıtasıyla Suriyeli çocuklara Türk örf ve adetlerini öğretmen için piknik etkinliği düzenledi.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, UNICEF ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ortaklığında, 81 ilde düzenlenen ‘Sosyal Uyum Adaptasyon Programı’ kapsamında, Suriyeli ve Türk yaklaşık 60 çocuğu bir araya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe İl Müdürü Nevzat Özer, birim müdürleri, Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri, çok sayıda Suriyeli ve Türk öğrenci katıldı. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Özer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın talimatları ile UNICEF ortaklığında düzenlenen programların benzerlerinin 81 ilde yapıldığını belirtti. Söz konusu programlardaki amacın Suriyeli öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak olduğunu kaydeden İl Müdürü Özer, “Bu etkinliklerle amacımız Suriyeli ve Türk öğrencileri kaynaştırmak, ayrıca kendi örf ve adetlerimizle toplumsal kurallarımız akran eğitimi vasıtasıyla Suriyeli çocuklarımıza aktarılmaktadır. Ayrıca okullar açılmadan önce çocuklarımızın moral ve motivasyonlarının artırılmasına yönelik piknik düzenlenecektir. Bu etkinliğimiz programımızın üçüncü ayağını oluşturmaktadır, bundan sonraki süreçte de buna benzer etkinlikler yapılacaktır” dedi.




İl Müdürü Özeri, konuşmasının ardından, etkinliğe katılan öğrencilere, içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan okul çantaları dağıttı. Ardından öğrenciler, Çocuk Hakları İl Komitesi üyeleri ve yetkililerle birlikte Kıranardı Mesire Alanında düzenlenen pikniğe katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.