KÜLTÜR SANAT - 03 Ekim 2017 Salı 15:09

Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

A
A
A
Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

Büyükşehir Belediyesi Sonbahar-Kış dönemi kültür sanat etkinlikleri başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sonbahar-Kış dönemi kültür sanat etkinlikleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen sezonlarda olduğu gibi yine çok önemli etkinlikleri Kayserililerle buluşturacaklarını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaz dönemi sonrası kültür sanat etkinliklerinin yoğunlaşacağını, söyleşiden konsere, tiyatrodan konferansa kadar pek çok etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti. Düşünen Şehir ve Okuyan Şehir ekseninde yapacakları etkinliklerle yeni döneme hazır olduklarını dile getiren Başkan Çelik, Ekim ayında yapılacak tüm etkinliklere ilave olarak Kitap Fuarı düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Çelik, Kayseri ve Kayserililerin fuar boyunca kitap geleneğine sahip şehir ve insan olduğunu bir kez daha göstereceğini belirtti.


Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri çocuk tiyatrosu ile başlayacak ve Ekim ayı süresince her yaşa hitap eden bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek.


Ekim ayı kültür sanat takviminde şu etkinlikler yer alıyor:


TARİH SAAT PROGRAM YER


4-5 Ekim 11.00-14.00 Çocuk Tiyatrosu (Bıdık ile Köpük) Şehir Tiyatrosu


6 Ekim Çocuk Sineması Kayseripark Cinemaximum


6 Ekim 17.30 Söyleşi (Münir Arıkan) Şehir Tiyatrosu


7 Ekim 12.00-15.00 Çocuk Tiyatrosu (Zümrüdü Anka) Şehir Tiyatrosu


7 Ekim 19.30 Tiyatro (Sevgili Doktor) Şehir Tiyatrosu


8 Ekim 12.00-15.00 Çocuk Tiyatrosu (Şişkolar ve Sıskalar) Şehir Tiyatrosu


8 Ekim Fotoğraf Eğitimi ve Kültür Yolu Gezisi


10 Ekim 19.00 Konser (İlyas Yalçıntaş) ERÜ Marianne Molu Anfisi


10 Ekim 20.30 Konser (Buray) ERÜ Marianne Molu Anfisi


11 Ekim Minik Eller Tarihiyle Buluşuyor Selçuklu Müzesi


12 Ekim 14.00 Sağlık Söyleşisi Konservatuvar Salonu


14-22 Ekim Kitap Fuarı Kayseri Dünya Tic. Merkezi


25 Ekim Minik Eller Tarihiyle Buluşuyor Milli Mücadele Müzesi


28 Ekim 12.00-15.00 Çocuk Tiyatrosu (Pinokyo) Şehir Tiyatrosu


28 Ekim 19.30 Tiyatro (Aliya) Şehir Tiyatrosu


29 Ekim 12.00-15.00 Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Şehir Tiyatrosu


29 Ekim Fotoğraf Eğitimi ve Soğanlı Gezisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.