GENEL - 04 Ekim 2017 Çarşamba 16:08

Tüketiciler Birliği Kayseri Büyükşehir Belediyesine dava açtı

A
A
A
Tüketiciler Birliği Kayseri Büyükşehir Belediyesine dava açtı

Tüketiciler Birliği (TB) Genel Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, geçen hafta şehir içi ulaşım ve ilçelere yapılan toplu taşıma zammının iptali için dava açtı.

Tüketiciler Birliği (TB) Genel Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, geçen hafta şehir içi ulaşım ve ilçelere yapılan toplu taşıma zammının iptali için dava açtı.


Bölge İdare Mahkemesi önünde TB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilerden gelen şikayetler dolayısıyla, zammı hukuksuz buldukları için konuyu Yargıya taşımaya karar verdiklerini söyledi. Zamla ilgili şikayetler üzerine yaptıkları incelemede, 20 ay önce de zam yapıldığını gördüklerini, son yapılanla birlikte toplam zam oranının yüzde 80’i bulduğunu belirten Gelen Başkan Mahmut Şahin, “Büyükşehir Belediyesinin 20 ay önce yapılan bir zamma rağmen 20 ay sonra zam yapmasının nedenini, birden yüzde 80 gibi bir zam yapılırsa çok tepki ikiye bölmek ve böylece dikkat çekmemek olarak algıladık. Kendilerini tebrik ediyorum, çok akıllıca bir yaklaşım” diye konuştu.



“Kayserinin başka konularda birinci olmasını arzu ederdik”


Yüzde 80 zammın sosyal belediyecilik anlayışına yakışmadığını savunan Genel Başkan Mahmut Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bu tamamen kâr amaçlı bir ticarethane gibi yönetilme anlayışıdır. Sosyal hizmet sosyal ayıba dönüşmüştür, diyor ve davamızı açıyoruz. Eğer Büyükşehir Belediyesi vatandaşın tepkisini çekmek, Hükumet ve Belediyeden soğutmak gibi bir amaçla bu zammı yapmışsa yüzde 100 isabetli bir yaklaşım olmuştur. Kendilerini tebrik ediyoruz. Yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ulaşımda en pahalı şehir olmak gibi bir amaçla bunu yapmışsa yine isabetli davranmıştır. Halbuki biz, Kayseri’nin başka konularda birinci olmasını isterdik. Böyle bir birincilik söz konusu oldu."



“Hata hesap makinesinde ise makineyi üreten firmaya dava açalım”


Genel Başkan Mahmut Şahin, “Zam yapmaya gerekçe olacak hiçbir şey yokken, böyle bir zammın yapılmasının iki sebebi olabilir: birincisi, muhtemelen hesap makineleri yanlış işlem yapmıştır. Büyükşehir Belediyesinin ilgili biriminde çalışanlara herhangi bir haksızlık yapmak istemiyorum, gücenmesinler. Eğer hesap makinelerinde bir hata ya da kusur varsa, Tüketiciler Birliği olarak biz o hesap makinesi firmasına dava açar, buradaki mağduriyeti oradan gideririz. O konuda Büyükşehir Belediyesine de yardımcı olabiliriz. Ama diğer ihtimali hiç düşünmek istemiyoruz. Yapılan bir zarar, yanlış yatırım ve saire var da, bunlar zamlardan çıkartılmaya çalışılıyorsa bunu da, inşallah Yargıdan dönmesi noktasında Yargıya taşıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe, Süper Lig’e yükseldi Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu. Maçtan dakikalar 5. dakika Messaoudi, Yiğit Efe’nin hatalı pasında orta sahadan gelen pasta topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya pozisyonda sağ ayağıyla şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul üzerine gelen meşin yuvarlağı kurtardı. 33. dakikada Göztepe’de Yalçın’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ogün’ün kale önünden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Çetin’de kaldı. 41. dakikada Dennis ceza sahası dışında kontrol ettiği topla birlikte ceza sahasına girip pasını kale önündeki Romulo’ya bıraktı. Romula boş kale önünde sağ ayağıyla meşin yuvarlağı kalenin üzerinden dışarı gönderdi. 77. dakikada Doğan’ın pasında topu önüne alıp iki rakibinin arasından geçip ceza sahası içine giren Fıratcan, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 90+3. dakikada Lundqvist orta sahada Musa’dan kazandığı topu solundaki Kubilay’a bıraktı. Kubilay’ın ceza sahası içi solundan ortasında Lundqvist’in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0 Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Tarkan Serbest (Fıratcan Üzüm dk. 30), Ümit Akdağ, Ogün Bayrak, Celil Yüksel (Ramon-Pascal Lundqvist dk. 64), Yalçın Kayan (Doğan Erdoğan dk. 64), Anthony Junior Dennis, Billel Messaoudi (Kubilay Kanatsızkuş dk. 64), Romulo Yedekler: Arda Özçimen, Lasse Nielsen, Atınç Nukan, Ahmed Ildız, Ensar Aksakal, Kenneth Mamah Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Gençlerbirliği: Ertuğrul Çetin, Oğuzhan Berber, Francis Nzaba (Özgür Çek dk. 89), Yasin Güreler, Yiğit Efe Demir (Oltan Karakullukçu dk. 89), Alperen Babacan, James Lea Siliki (Musa Çağıran dk. 46), Ensar Kemaloğlu, Bentley, Amilton, Melih Bostan (Mustapha Yatabare dk. 62) Yedekler: Orkun Özdemir, Rahman Buğra Çağıran, Elias Durmaz, Jimmy Durmaz, Özgür Baran Aksaka, Arda Temur Teknik Direktör: Sinan Kaloğlu Goller: Fıratcan Üzüm (dk. 77), Lundqvist (dk. 90+3) (Göztepe) Sarı kartlar: Ümit Akdağ, Ogün Bayrak (Göztepe), Oğuzhan Berber (Gençlerbirliği)