YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 11:22

KASIM AYI İHRACAT RAKAMLARI ARTTI

A
A
A
KASIM AYI İHRACAT RAKAMLARI ARTTI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 2011 yılı Kasım ayı ihracat rakamlarında bir önceki yıla göre yüzde 20.6 oranında artış olduğunu söyledi.
Kasım ayı ihracat rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre arttığını, ancak Ekim ayına göre küçüldüğünü ifade eden Boydak, “İhracat rakamlarımız geçen yıla oranla artarak devam ediyor. Ancak Kasım ayı ihracatında bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında bir küçülme söz konusu. Bunun da Orta Doğu ülkelerine yaptığımız ihracatta karayolu geçişlerinde meydana gelen ciddi sıkıntılardan kaynaklanmakta olduğunu düşünüyoruz. Bu ay üyelerimiz tarafından 107 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Kasım ayı ihracat rakamlarımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak 130,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir” dedi.
Boydak, 2011 yılı Kasım ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 oranında artarak 130,5 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
Boydak, Aralık ayı ihracat rakamlarında da bir önceki yıla oranla artış beklediklerini, hedefledikleri 1,5 milyar dolarlık ihracatı yakalayabileceklerini dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir