GENEL - 23 Ekim 2017 Pazartesi 11:34

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi iklim haftasını kutluyor

A
A
A
Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi iklim haftasını kutluyor

Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Bilgi Merkezleri, iklim değişikliğine ilişkin farkındalığı arttırmak üzere 16-27 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde etkinlikler düzenliyor.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Bilgi Merkezleri, iklim değişikliğine ilişkin farkındalığı arttırmak üzere 16-27 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde etkinlikler düzenliyor.


İklim Eylem Haftası, yıl boyunca halka ulaşmak üzere AB Bilgi Merkezleri Ağı aracılığıyla yürütülen birçok faaliyetten bir tanesidir. AB Bilgi Ağı, Avrupa Birliği, değerleri ve Türkiye ile işbirliği konularında bilgilendirilmede yardımcı olmaktadır. AB Bilgi Merkezleri aynı zamanda halkı AB iklim politikasının hedef ve kazanımları hakkında bilgilendirmeyi ve kamu, iş dünyası ve sivil toplumdan kilit paydaşları konuya ilişkin verimli bir diyalog çerçevesinde bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmak amacı ile 19-20 Ekim 2017 tarihlerindebir dizi etkinlikler düzenlemiştir. Bu kapsamda, 19 Ekim 2017 tarihinde Develi Hacı Kemal Kaman Ortaokulu’nda AB Bilgi Merkezi koordinatörü Pakize Bulut, AB İklim Eylem Haftasının önemine vurgulayarak bilgiler verdi.


Ardından Alman Büyükelçiliği’nin, ‘Umut Var’ ve ‘Mandrake’ kısa filmi öğrencilere izletildi. Öğrenciler ve katılımcılar ile birlikte ağaç dikimi, damlama sulama sisteminin kurulması ile İklim Eylem Haftası kutlandı.20 Ekim 2017 tarihinde ise Melikgazi İldem İMKB Ortaokulu’nda öğrencilerin katılımı ile ağaç dikimi, damlama sulama sisteminin kurulması ile İklim Eylem Haftası etkinlikleri son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)