ASAYİŞ - 20 Nisan 2018 Cuma 11:34

FETÖ’den 8 yıl 9 ay hapis cezası alan iş adamı tutuklandı

A
A
A
FETÖ’den 8 yıl 9 ay hapis cezası alan iş adamı tutuklandı

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında örgüte ait Bank Asya’ya ABD’de bir okula bağış olarak 2013 yılında 242 bin 950 Amerikan Doları yatırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan iş adamı Nuh E.

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında örgüte ait Bank Asya’ya ABD’de bir okula bağış olarak 2013 yılında 242 bin 950 Amerikan Doları yatırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan iş adamı Nuh E. örgüt üyeliğinden 8 yıl 9 ay hapis cezası ile tutuklandı.


Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık Nuh E. (53) ile avukatları hazır bulundu. Nuh E.’nin avukatları arasında ünlü akademisyen Prof. Dr. Ersan Şen de duruşmada hazır bulundu.


5 Eylül 2013’te İstanbul Fatih’de Asya Katılım Bankası’na ABD’de bir okula bağış olarak 242 bin 950 Amerikan Doları yatırdığı iddiasıyla yargılanan Nuh E., 1 Şubat’ta görülen mahkemenin ilk duruşmasında “Ben böyle bir havale yapmadım. Kayseri’de esnafım. Yapmış olduğum ticaret gereği bir çok katılım bankası ile çalışmaktayız. Bank Asya ile de katılım bankası olduğu için çalıştık. 2’si kız üçüz çocuğum var. 2011’de Amerika’da okudular. 2014’ün başında kızlarımı, 2015’in başında oğlumu okuldan aldım. 2013 yılı Ağustos ayında çocuklarımın eğitim gördüğü okulun yetkilileri Kayseri’de toplantı yaptı. Okulun ihtiyaçları için projeleri göstererek yardım talep ettiler. Onlar 50 bin dolar dedi ama indire indire 20 bin doları kabul ettim. 10 bin doları elden peşin verdim. 2013 yılı Eylül ayında gayrimenkul devir teslimi için İstanbul iline gitmiştim. 3 Eylül 2013’te ABD’deki okulun yöneticisi Cüneyt İllez aradı. Bana ‘Nuh bey 10 bin doları resmiyete dökelim. Orada bulunan bir Bank Asya’da bir dekont imzalayın’ dedi. Ben yolda olduğumu söylememe rağmen 5 dakikalık bir iş olduğunu söyleyip ısrar etti. Bankanın Fatih Şubesi’ne gittim. Cüneyt denilen şahıs ile konuşurken, telefonu bankanın müdürüne verdim. Kısa bir görüşme yaptılar. Müdür, bir dekonta imza atmamı söyledi. Boş olduğunu düşündüğüm bir dekonta imza attım, bana ne makbuz, ne yedek dekont verdiler” diye konuştu.


Kendisinin bankada o kadar parası olmadığını ifade eden Nuh E., “Hesaplarımda öyle bir aktarım da yok. Bir anlık gafletle imzaladım, kumpasa mı getirdiler, anlamadım. Bakmadan o dekonta imza attım. 27 Eylül 2013’te kızlarımın okuduğu okula 2 bin dolar hibe olarak gönderdiğim doğrudur. 2015 yılında beni Emniyete davet ettiklerinde o zaman soruşturma konusu olan 242 bin 950 dolardan, böyle bir paradan TL olarak haberim oldu. 2017 yılındaki soruşturmada ise dolar olduğunu öğrendim” şeklinde konuştu.


Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan Nuh E. “Devletimin yanında yer aldım. Tüm bildiklerimi anlattım, ilk bilgi sahibi daha sonra şüpheli olarak ifade verdim, bildiğim isimleri söyledim. Bir hata yaptım, çocuklarımı okullarına gönderdim” dedi.


Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Nuh E. ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan oy çokluğuyla 8 yıl 9 ay hapis cezası ile tutuklanmasına karar verdi. Nuh E. duruşma salonunda bulunan Adliye polisi tarafından kelepçe takılarak götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Perşembe ÇOMÜ’lü öğretim üyesinin projesine 3 milyon TL destek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın Derin Teknoloji Meme Kanseri Görüntüleme Cihazına, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 3 milyon TL verildi. ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın sağlık bilim ve teknolojileri alanında yapmış olduğu “Lumpektomi ameliyatında meme kanseri tümörünün gerekli cerrahi sınırını ve sentinel lenf nodu (SLN) metastazını 3 boyutlu görüntüleme ile tespit eden portatif derin teknoloji tomosentez cihazının (TomoSyn) üretimi” başlıklı projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenerek taraflarca sözleşme imzalandı. 3 milyon TL bütçe desteği alan ve meme tümörünün gerekli cerrahi sınırlarını derin teknoloji ile tespit edecek projede ÇOMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çetin ve ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Hüseyin Vurur araştırmacı olarak görev alacak. Geliştirilen tıbbi cihaz ile ilgili Proje Yürütücüsü ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, "2014 yılında başladığım projenin temellerini sırasıyla İTÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de attım. Türkiye’ye döndükten sonra çalışmalarımı yoğunlaştırarak TomoSyn’i geliştirmeye devam ettim. 10 yıllık bir Ar-Ge çalışması ürünü olan projeyi kısaca özetlemek gerekirse, meme kanseri ameliyatlarında, meme cerrahları 1-2 saat süren ön patoloji raporuna göre ameliyatı sonlandırmaktadır. Dahası yaklaşık 1 ay sonra çıkan detaylı patoloji raporlarına göre ise ikinci bir ameliyat söz konusu olabilmektedir. Patent başvurusu yapılan tıbbi cihaz buluşumuz ile ameliyatı yapan cerrah, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında sadece 10 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine anlık karar verebilecek. Bu sayede hem hastanın yaşam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltılarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlanacaktır" diye konuştu.
Bursa Başkan Özdemir’den dijital alanda iş birliği mesajı Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette kültürel projelerin yanı sıra Başkan Şadi Özdemir’in Nilüfer’de hayata geçirmek istediği ‘Dijital Köy Projesi’nde karşılıklı iş birliği imkanları da ele alındı. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Şadi Özdemir’i tebrik eden Vinito, ikili ilişkilerin güzel bir seviyede olduğunu belirterek, yeni dönemde de Özdemir’in liderliğinde bu durumun sürdürüleceğine inandığını söyledi. Nilüfer Belediyesi ile daha önceki yıllarda 21 Haziran ‘Dünya Yoga Günü’’nde etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Vinito, bu yıl da Dünya Yoga Günü etkinliğini yine birlikte düzenlemek istediklerini belirtti. Başkonsolos 21 Haziran’ın bu yıl Kurban Bayramı tatilinin hemen sonrasına denk gelmesi nedeniyle tarihi biraz daha öne çekmek istediklerini de dile getirdi. Ziyaret için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise kültürlerin etkileşimini önemsediklerini belirterek, gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili destek verebileceklerini aktardı. Başkan Özdemir, görüşmede, seçim vaatleri arasında yer alan ‘Dijital Köy Projesi’nden de bahsetti. Özdemir, “Nilüfer’in geleneksel iş modellerini, yerleşik hayatı reddederek zamandan ve mekandan bağımsız hareket eden dijital göçebeler için cazip bir destinasyon olmasına yönelik projeler ve mekanlar tasarlayacağız. Projeyle, gençlerimize hem köyde doğal ve temiz bir ortamda çalışma fırsatı oluşturacağız, hem de köy yaşamını zenginleştirerek, dijitalleşmeyle köyün tanıtımını ve dünyaya açılımını sağlayacağız. Hindistan’ın yazılım konusunda gelişmiş seviyede olduğunu biliyoruz. Yazılımla ilgili desteklerinizden büyük mutluluk duyarız. Hindistan ve Nilüfer Belediyesi olarak birlikte proje yapmak isteriz” dedi. Nilüfer’in kendileri için değerli olduğunu söyleyen Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito da ‘Dijital Köy Projesi’ ile ilgili ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.