ASAYİŞ - 24 Nisan 2018 Salı 14:51

Şükrü Boydak’ın kızına savcı FETÖ’den ceza istedi

A
A
A
Şükrü Boydak’ın kızına savcı FETÖ’den ceza istedi

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Şükrü ile Aliye Boydak’ın kızı olan ve tutuksuz yargılanan Elif Bozdağ hakkında savcı, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Şükrü ile Aliye Boydak’ın kızı olan ve tutuksuz yargılanan Elif Bozdağ hakkında savcı, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.


Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında ünlü işadamlarının bulunduğu 71 işadamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli davada bir sanık rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, bir sanık da başka bir dava ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71’den 69’a düşmüştü. 23 Kasım’da görülen davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti. Elif Bozdağ da tek dosyada yargılanmaya başladı.


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 39 yaşındaki tutuksuz sanık Elif Bozdağ ile avukatları hazır bulundu.


Boydak kardeşlerin yargılandığı davada tutuksuz yargılanan sanık Murat Bozdağ, eşi Elif Bozdağ’ın yargılandığı davada tanık olarak dinlendi. Tanık Murat Bozdağ, “147 bin TL Bank Asya hesabın, benim yapmış olduğum bir işlemdi. Eşimin finans işleri ile alakası olmazdı. Eşimin adına ben işlem yaptım, ben yönettiğim için hesaplardan eşimin haberi yoktu. Kar işleri getiren işlerden haberi olmazdı” diye konuştu.


İddianamede yer alan Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatı tespit edilen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na, Asya Katılım Bankası A.Ş. nezdindeki hesabından ABD, İsrail, Kanada, Peru ve Avustralya başta olmak üzere farklı ülkelere 2013 yılında 77.900 USD, 2014 yılında 291.930 USD,2015 yılında 225.500 USD transfer gerçekleştirdiği iddiasına da yanıt veren Murat Bozdağ, “Eşimin kayınvalidesi olan benim annem eşime gelerek onun hesabından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na para yatırmayı, daha sonra ödeyeceğini talep etmiş, eşim de kabul etmiş. Daha sonra annem gelerek eşimden borç olarak aldığı parayı elden bana verdi. Ben oraya neden yatırdığını sormadım” dedi.


Cumhuriyet savcısı tutuksuz sanık Elif Bozdağ hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.


Sanık avukatlarının savcının mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 31 Mayıs’a erteledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.