EĞİTİM - 13 Temmuz 2018 Cuma 12:49

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan:

A
A
A
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan:

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan yaptığı açıklamada, "Türkiye geçtiğimiz günlerde tarihi günler yaşadı.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan yaptığı açıklamada, "Türkiye geçtiğimiz günlerde tarihi günler yaşadı. Başkanlık sistemi ile tanışan Türkiye hemen her alanda değişim ve dönüşüm beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen kökenli bir bakanın gelmesi eğitim camiasında heyecana vesile oldu" dedi.


Aydın Kalkan, hizmet kolunda moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Bir milyona yaklaşan mensubuyla eğitim camiası çok büyük bir camiadır, eğitim çalışanları makineyle değil insanla ve en önemlisi de çocuk ve gençle ilgilenmektedir. Bu hizmet kolunda moral, motivasyon ve iletişim çok önemlidir. Bizim eğitim yöneticilerinden beklentimiz eğitimcilerimizin moralini bozmadan, onlara yeni ufuklar açmaları ve gelişen eğitim yöntemlerinin ve anlayışının uygulanması için fırsat ve imkan vermeleridir" ifadelerini kullandı.


Başkanlık sisteminin ilk bakanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eğitimin içinden gelen bir bakan olduğunu, daha önce Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptığını ve görev yaptığı yıllarda olumlu çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Kalkan açıklamasını şu şekilde sürdürdü;



"Bakanımız ilk açıklamalarında ’Öğretmenin gönlüne dokunmadan eğitimde başarılı olamayız’ açıklamalarını yaptı. Bu açıklama öğretmenlerin gönlünü ferahlattı. Yine bakanımızın istişare mekanizmasını işleteceğine dair açıklamaları karar vermeden eğitimin paydaşlarıyla birlikte çalışacak olması, yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminin uzun vadeli planlamasının yapılmasında önerilere açık olmasını bildirmesi bizleri mutlu etmektedir. En büyük beklentimiz bürokratik oligarşinin artık ortadan kaldırılmasıdır. Eğitimde bir başarısızlık varsa bunun tek sorumlusu öğretmen değildir. Eğitimi planlayamayan, sürekli değişiklerle insanları mağdur eden eğitim bürokrasisi hesap vermelidir. Öğretmene hangi program verilirse öğretmen bu programı uygulamaktadır. Ziya Selçuk Bakanımıza genel merkez yönetimi olarak eğitimle ilgili raporlarımızı takdim ettik. Bizim beklentimiz açık, şeffaf, istişareye dayalı ve süreç ve sonuç odaklı bir eğitim politikasının belirlenmesidir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.