YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 15:36

TALAS BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM’DAN YENİ YIL MESAJI

A
A
A
TALAS BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM’DAN YENİ YIL MESAJI

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yeni yıl nedeniyle yaptığı açıklamada 2012 yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla geçmesini diledi.
Başkan Yıldırım, 2011 yılının çok başarılı geçtiğini belirterek, yeni yılda da aynı başarıların artarak devam edeceğini söyledi. Tarih ve kültürel alanlardaki çalışmalarla artık Talas Belediyesi’nin turizmde referans gösterilir hale geldiğini ifade eden Yıldırım, "Göreve geldiğimiz günden bu yana rutin belediyecilik hizmetlerini fazlasıyla ve kaliteli şekilde vatandaşımıza sunuyoruz. Bu çalışmalarla beraber tarihi kent Talas’ın değerlerini her geçen gün tek tek ayağa kaldırarak turizme kazandırıyoruz. Bu faaliyetlerle 100 yıl öncesinin Talas’ını ortaya çıkararak, hem vatandaşımızın elindeki bu değerlerden faydalanmasını, hem de insanımızın istihdamını sağlayarak ekonomiye katkı sunmayı amaçlıyoruz. Konakların ayağa kaldırılmasının yanı sıra, Ali Saip Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesiyle koskoca bir mahalleyi restore ederek, Osmanlı dönemini canlandırıyoruz. Şu ana kadar 52 evden 37’ünün restorasyonu tamamlandı. Bununla beraber 15 evin daha restore edilmesini planladık. İnşallah yeni yılla birlikte bu çalışmaları tamamlayarak tarihi dokudaki diğer çalışmalara yoğunlaşacağız."
Öte yandan 2004 yılından beri Ali Dağı’nda devam eden hava sporlarına yeni yılda uluslararası anlamda Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası ve Yamaçparatüşü Ali Dağı Kupasını gerçekleştireceklerini hatırlatan Yıldırım, ayrıca 2012’de Model Uçak Şampiyonası yapacaklarını da kaydederek, “Artık Ali Dağında gerçekleştirdiğimiz hava sporlarıyla şehrimiz dünyada bu konuda söz sahibi oldu. Bununla da yetinmeyip bu faaliyetleri daha artıracağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.