SPOR - 23 Mart 2019 Cumartesi 17:36

Hikmet Karaman: “Sivasspor maçına kadar hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkaracağız”

A
A
A
Hikmet Karaman: “Sivasspor maçına kadar hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkaracağız”

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sivasspor maçına kadar hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkaracağız” dedi.

İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sivasspor maçına kadar hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkaracağız” dedi.


İM Kayserispor, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Demir Grup Sivasspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kulüp tesislerinde Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde antrenman yapan futbolcular, düz koşunun ardından ısınma hareketleri yaptı. Kısa alanda pas çalışmasıyla devam eden antrenmanda, futbolcuların moralinin yüksek olduğu görüldü.



Sivasspor maçına kadar hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkaracağız


Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İM Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hazırlıklarla ilgili olarak, “Milli takımda olan oyuncularımız ve gelen oyuncularımız var. Milli takıma oyuncu gittiğinde burada çalışanlar ile gidenler arasında bir fark oluyor. Uzun boşluklarda maalesef bir standardı yakalamakta teknik ve fiziksel anlamda baya zor oluyor. Bunu açıkça söylemekte fayda var. Şuanda başlangıçtayız. Futbolculara 4 gün izin vermiştik. Bizim takımın kadro sayısı da düşük olduğu için belki bu bizim biraz oyunculara faydalı gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Aynı 13-14 kişi üst düzey maç oynadılar. Şimdi geri geldiler. Bütün bunları değerlendirip Sivas’a kadar hem fiziksel anlamda hem de taktiksel anlamda hazırlıklı bir takım çıkarmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.



Milli takımımız müthiş bir mücadele gösterdi


Milli takımın 2-0 kazandığı Arnavut’luk maçını değerlendiren Karaman, “Başta Şenol Güneş, teknik heyeti ve futbolcularımızı tebrik ediyorum. Müthiş bir mücadele gösterdiler. Sadece mücadele değil, taktik anlamda da oyun içerisinde varyasyonu bol ve birbirini tamamlayan oyun gösterdiler. Onun için hepsini ayrı ayrı tebrik etmek lazım. Kayserispor olarak Deniz bizim göğsümüzü kabarttı ama esas olan milli takımın durumudur. Dolayısıyla attığımız goller, oradaki bazı futbolcuların mücadelesi, birlikte oynamaları ve skoru yakalamaları çok güzeldi. İnşallah aynı şekilde devam ederler. Temennimiz bu” şeklinde konuştu.



Futbolcular hata yapsalar dahi iyi oyuncuları korumak gerekiyor


Bir gazetecinin, Emre Belezoğlu’nun milli takıma dönmesini sorması üzerine Hikmet Karaman, şu cevabı verdi:


“Emre, Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en büyük futbolculardan biridir. Kültürel anlamda, deneyim anlamında böyle futbolcuların değerini bileceksin. Emre, çok değerli bir oyuncumuz. Zaman zaman oyuncu grupları hata yapabilir. Arda için de aynı şeyleri söylüyorum. Arda’da çok değerli bir oyuncu. Baktığımızda çok eleştirilenler belirli bir zaman geçtikten sonra o kadar güzel hareketler yapabiliyor ki, ondan sonra o eleştiriyi yapanların hepsi de o kişileri inanılmaz derecede takdir edip sayfalarında yer verebiliyor. Hata yapsalar dahi iyi oyuncuları korumak gerekiyor.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan’da öğrencilere “hayvan sevgisi” aşılanıyor BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor. Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gönüllü veteriner hekimler tarafından yürütülen bu projede, ‘ağaç yaşken eğilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitimler veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “İlk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kıymeti konusunda eğitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptığımız bu işbirliği devam edecektir. Genellikle 7-11 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimleri vermekteyiz. Çocukların kalbinin temizliği, güzelliği, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamaları, özgürce yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumda köpekler hakkında büyük bir ön yargının olduğunu ve bu ön yargının yapılan eğitim sonrası kırıldığını söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Akın da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yanaşacağımız konusunda, hayvanların davranışları konusunda ve hayvanların yedikleri yiyecekler hakkında bilgi verildi” dedi.
Van Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi Van’da dağların yüksek kesimlerinde ve yaylarda büyük meşakkatle toplanan ve tescilli ürün olan otlu peynirin içine katılan şifalı otlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Van’da ekonomik getirisi olan ve binlerce aileye ek gelir sağlayan şifalı otlar, kent merkezindeki seyyar satıcılar ve manavlar tarafından halka ulaştırılıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte dağların yüksek kesimlerinde ve yaylalarda toplanan otlar, peynir başta olmak üzere birçok yemekte de kullanılıyor. Yaklaşık bir aylık ömrü olan otları bir an evvel vatandaşlara ulaştırmak için yoğun mesai harcayan toplayıcılar, bin bir zorlukla otların toplandığını söylediler. Yıllardır çarşı merkezinde şifalı otları toplayıcılardan alıp halka ulaştırdığını ifade eden Kerem Timur isimli esnaf, “Van’ın yaylalarından gelen otları genellikle peynirde kullanıyoruz. Bunun yanında kurutup keledoş yemeğinde de kullanıyoruz. Heliz, sirmo, çiriş, mende, kengir, keçikulağı var. Bunlar dağın en yüksek tepelerine çıkıp öyle toplanılıyor. Bir kişi akşama kadar ancak 5-6 kilo toplayabilir” dedi. Fiyatların otun çeşidine göre değiştiğini aktaran Timur, “Helizin kilosu 35 ile 50 TL arasında değişiyor. Sirmo 120 ila 150 TL, çiriş 25 TL, mende ise 50 TL’den başlayıp 85 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunların dağlarda bir ay ile 40 gün arasında ömrü var. Toplandıktan sonra ise 3 gün içerisinde kullanılması gerekiyor. Eğer dolaba atılmazsa veya kullanılmazsa üç günden sonra çürür. Şu anda işler iyi. Ömrü kısa olduğu için vatandaşlar yüklenip hemen alıyor” ifadelerini kullandı. Furkan Gilgin isimli esnaf ise yılın sadece bir ayı şifalı otları sattığını belirterek, “Bunlar köylüler tarafından dağdan toplanıp bize getiriliyor. Biz de bunları vatandaşlara sunuyoruz. Bunlar peynir ve yemeklerde kullanılıyor. Salamurasını da tutan var. Bu otlar kalbe, tansiyona, şekere birebirdir. Van’ın peynirini meşhur eden bu otlardır” diye konuştu. Vatandaşlar ise dağdan toplanan otları beğenerek aldıklarını ifade ederek peynire tadını verenin bu otlar olduğunu söyledi.