GENEL - 25 Mart 2019 Pazartesi 12:06

Kayseri Bölgesel Ortopedi Toplantısı’nın 5.’si yapıldı

A
A
A
Kayseri Bölgesel Ortopedi Toplantısı’nın 5.’si yapıldı

Çevre illerdeki ortopedistlerin de katıldığı Kayseri Bölgesel Ortopedi Toplantıları’nın 5.

Çevre illerdeki ortopedistlerin de katıldığı Kayseri Bölgesel Ortopedi Toplantıları’nın 5.’si yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ve Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bilimsel toplantıda uzmanlar, bilgilerini meslektaşlarıyla paylaştı.


Acıbadem Kayseri Hastanesi’nin ev sahipliğinde olan ve geleneksel hale dönüşen Kayseri Bölgesel Ortopedi Toplantıları’nın 5.’si, 22 Mart 2019, Cuma günü 55 ortopedistin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya; Kayseri, Niğde, Kırşehir, Kahramanmaraş, Sivas, Samsun, İstanbul, Kütahya gibi çevre il ve ilçelerden ortopedi uzmanları katıldı.


Ev sahipliğini yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, bu toplantıların uzmanların birbirlerine deneyim ve bilgi aktarımı açısından çok önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:


“Tıbbın hızla gelişmesi, uzmanların da bilgi ve deneyimlerinin hızla artması gerekliliğini doğuruyor. Bu noktada da uzmanların birbiriyle bilgi ve deneyimi paylaşmaları daha da önemli hale geliyor. Bu sayede uzmanların tanı ve tedavideki başarısı yükseliyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi olarak biz de uzmanların bir araya gelip, yeni gelişmeleri tartışacağı bir ortam oluşturmak için 5 ay önce yola çıktık. Kayseri ve çevre il ile ilçelerdeki bütün ortopedinin yanı sıra fizyoterapi gibi diğer uzmanlık dallarına da açık toplantıların 5.sini düzenledik. Diğer toplantılarda olduğu gibi 5. toplantının katılımının yüksek olması, sevindiriciydi. Geleneksel hale dönüşen bu toplantılarımıza sadece yaz döneminde ara vererek, önümüzdeki aylarda da devam edeceğiz.’’


5. toplantının konu ve konuşmacıları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sinan Karaoğlu şunları söyledi: “Bu toplantıda özellikle toplumda yaygın görülen ve bilgi karmaşasına yol açan düztabanlık konusuna, geç kalındığında üzücü sonuçlara yol açabilen ortopedik tümörlere ve tedavisinde zaman zaman zorluklar yaşadığımız dirsek kırıklı çıkıklarına yer verdik.”


Bilimsel moderatörlüğü Doç. Dr. Fırat Ozan tarafından yapılan toplantıda; “Ağrılı Düz Taban” konusunu Prof. Dr. Önder Kılıçoğlu, “Ortopedik Onkolojide Tanı Yolunda Tuzaklar” konusunda Prof. Dr. Nevzat Dabak, ’’Dirsek Kırıklı Çıkıkları” konusunda ise Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu sunum yaparak bilgilerini aktardılar. Aynı zamanda katılımcılar kendi alanları ile ilgili vakalar konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit’in “Anne Üniversitesi" başladı Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi başladı. Bu yıl Çorum Valiliği ile Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlıkları işbirliğinde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesine 65 anne ve anne adayı katılıyor. Programa katılan kursiyerlere Hitit Üniversitesi kampüslerindeki derslikler ve laboratuvarlarda mikrobiyoloji, ev kazaları, ebru atölyesi, müzik atölyesi, bağımlılıkla mücadele, eşler arası iletişim, akılcı ilaç kullanımı, kültürümüzde kadın ve aile konularında eğitimler verilecek. Eğitimler sonrasında ise Hitit Anne Üniversitesi 2024 yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlenecek. İlk ders öncesi öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi ile kişisel gelişime katkı sağlamak, aile içi iletişim, ebeveynlik gibi konularda farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Önceki yıllardan farklı olarak Hitit Anne Üniversitesinin bu yıl Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin ilçelerinden 65 anne ve anne adayına yönelik gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde etkinlik ve programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada en önemli programlarımızın başında da Anne Üniversitesi programı geliyor. Hitit Anne Üniversitesini bu yıl Çorum Valiliğimiz ile işbirliği içinde farklı bir konseptte düzenliyoruz. Valilik ve üniversite olarak ilçelerimizdeki kadınlarımıza da bir dokunuş yapmak istedik. 4 ilçemizden 65 anne ve anne adayımızı misafir ediyoruz. Yine mikrobiyolojiden akılcı ilaç kullanımına, ebrudan müzik atölyesine kadar farklı alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Amacımız, kursiyerlerimizin hem kişisel gelişimlerine katı sağlamak hem de hafızalarda yer edinecek güzel bir anı bırakmak. Bu çerçevede başta Çorum Valiliğimiz olmak üzere Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılında aramıza katılan değerli anne ve anne adaylarımıza keyifli ve faydalı bir ders dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu. Anne Üniversitesi’nde dersler 13 Mayıs’ta sona erecek. Hitit Anne Üniversitesinden mezun olacak kadınlar için 14 Mayıs günü de mezuniyet töreni düzenlenecek.