GENEL - 08 Ağustos 2019 Perşembe 16:40

Kur’an Kursu Öğrencileri Ödüllendirildi

A
A
A
Kur’an Kursu Öğrencileri Ödüllendirildi

Hacılar’da Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler, bisiklet, tablet, bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Hacılar’da Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler, bisiklet, tablet, bilgisayar ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


Hacılar Muhittin Tatar Cami Yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler, Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek ve velilerin katıldığı programda çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


İstiklal Marşının okunması, öğrenciler tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve slayt gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Muhittin Tatar Cami İmam Hatibi Nazmi Yüksel, “17 Haziran’da başlayan 8 haftalık yaz Kuran kursumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kursumuzu 78 öğrenci ile kapatıyoruz. Bu 78 öğrenciden 60 tanesi Kur’an-ı Kerim’i okuma başarısı göstermiştir. Uzaktan ve yakından çocuklarını bize emanet eden velilerime çok teşekkür ediyorum. Bu merasimdeki ödüllerimizle bize maddi manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum." dedi.


İlçe Müftüsü Mehmet Özbek ise yaptığı konuşmada “Eğitim bir gönül işidir. Zorlamayla, dayatmayla olmuyor. Hakikaten Nazmi Hocam ve ona destek olan Yusuf Çavdar hocam çok büyük bir gayret sarf ettiler. Diğer yanda genç arkadaşlarımız fahri olarak yani öyle bizden herhangi bir ücret almadan devam ettiler. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.


Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Biz hep şunu dedik. Yerel yönetimler olarak yollar yapılır, parklar yapılır, binalar yapılır ama manevi anlamda neler yapılabilir, bunlar için çalışıyoruz. Bugün burada bir taraftan yerli, bir taraftan milli, bir taraftan da en önemlisi dini anlamda neler verilebilir, neler yapılabilir noktasında çok güzel hizmetlerin olduğunu gördük. Yavrularımız da inşallah burada öğrendiklerini sadece Kur’an-ı Kerim’i tabi ki okumakla kalmayacaklar. Hayatlarında uygulayacaklar ve Nazmi Hocamın bahsettiği gibi adab-ı muaşeret ve ahlakla ilgili noktada çok güzel eğitim verdiklerini biliyorum. İnşallah burada öğrendiklerini ömür boyu hayatlarında da uygularlar. Rabbim yollarını bahtlarını açık etsin. İlçemize, ilimize, ülkemize güzel hizmetler yapmayı onlara nasip eylesin. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Kur’an Kursu’nu tamamlayan öğrencilere, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Müftü Mehmet Özbek tarafından bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğretmen eşini öldüren ve 19 suç kaydı bulunan koca tutuklandı Samsun’da boşanma aşamasındaki İngilizce öğretmeni eşini tabancayla vurarak öldüren ve 19 suç kaydı bulunan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesinde bulunan Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Saadet Çay (43) ile büfeci eşi Adem Çay (48) boşanma aşamasında oldukları için ayrı yaşamaya başladı. 2 çocuk annesi eşi Saadet Çay’ı kendi kafasına silah dayamış halde görüntülü arayarak ‘intihar edip kendini öldüreceği’ şeklinde mesaj atan Adem Çay, son kez görmek istediğini söyledi. Saadet Çay, yardım etmek için yanına erkek arkadaşı ve 2 çocuğunu da alarak konuşmak için Adem Çay’ın depo olarak kullandığı eve gitti. Saadet Çay ile Adem Çay arasında Atakum ilçesinde bulunan yazlık evin kime kalacağı konusunda tartışma çıktı. Yan odada bulunan Saadet Çay’ın erkek arkadaşı silahın doldur boşalt sesini duyunca kendini evden dışarı atıp bekçilerden yardım istedi. Polis ve bekçiler evin kapısını kırıp içeri girdiklerinde İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ı silahla öldürülmüş olarak buldular. Evde bulunan Adem Çay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kasten yaralama, tehdit, yağma, görevli memura mukavemet gibi suçlardan 19 suç kaydı bulunan Adem Çay, polisteki sorgulamanın ardından çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemi altında bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Adem Çay, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Antalya Okuldan el ele çıkan kardeşleri kaza ayırdı Antalya’nın Alanya ilçesinde okul çıkışı el ele tutuşup yola çıkan iki küçük kardeşe otomobil çarptı. Kardeşlerden 8 yaşındaki ağabey hayatını kaybederken, 7 yaşındaki kız kardeşi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, Güllerpınarı Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okuyan 8 yaşındaki Doruk Erdoğan ve 7 yaşındaki kardeşi Belinay Erdoğan okul çıkışı evlerine giderken karşıdan karşıya geçtikleri sırada F. Ü.’nün kullandığı otomobil çarptı. Kazada Doruk Erdoğan aracın altında kalıp feci şekilde can verirken, kız kardeşi çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön kaputuna, ardından yola savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Dorukhan Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif yaralanan Belinay Erdoğan ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sürücü gözaltına alınırken, küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kazadan geriye iki kardeşin el ele fotoğrafları kaldı Torununu kaybeden acılı dede İsmail Göçer, yüzlerce çocuğun geçtiği bölgeye yaya geçidi yapılıp, başka çocukların hayatını kaybetmemesi çağrısında bulundu. Kazadan geriye ise iki kardeşin yine el ele tutuştukları fotoğrafı kaldı. Kaza anı güvenlik kamerasında Öte yandan kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde küçük çocukların el ele tutuşarak karşıdan karşıya geçtiği sırada otomobilin çarpması, Doruk Erdoğan’ın araç altında kalması ve kız kardeşinin yola savrulması yer aldı.