GENEL - 12 Ekim 2012 Cuma 18:12

ÖО-DER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI HALİL İBRAHİM KABAK`IN İDDİASI

A
A
A
ÖО-DER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI HALİL İBRAHİM KABAK`IN İDDİASI

Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) Kayseri Şubesi Başkanı Halil İbrahim Kabak, Türkçe 8 ders kitabının okullarda çapkınlığı artıracağını savunarak, ``Müslüman çocuklarına şirk ve ahlaksızlık zehri enjekte edilmektedir`` iddiasında bulundu.
Anadolu Gençlik Derneği`nde basın açıklaması yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) Kayseri Şubesi Başkanı Halil İbrahim Kabak, ``2012-2013 öğretim yılı için okulların açıldığı ilk hafta dağıtılan İlköğretim Türkçe 8 ders kitabının ilk konusu ``˜Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık.` Bu parçada anlatılan olay ise bir Yunan mitolojisi. Epimetheus ile karısı Pandora`nn hikayesi anlatılmakta. ``˜Günlerden bir gün Pandorayla Epimetheus yine sevinç içerisinde dans edip oyun oynarken haber tanrısı Hermes`i gördüler. Hermes tanrıların özellikle de tanrılar tanrısı Zeus`un habercisiydi` diye devam ediyor. Şu ifadelere bakınız. Hapsi şirk (Allah`a ortaklar koşma) ve hepsi küfür, olay bununla bitmiyor. İlköğretim Türkçe 8 çalışma kitabının 15. sayfasında bu metnin analizini yapmak üzere öğrencilere yöneltilen sorular tam bir facia`` ifadelerini kullandı.
Kitap`ta yazılanları okumaya devam eden Kabak, ``Deniliyor ki, ``˜Hermes`in yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus`a karşı tepkiniz ne olurdu? Tanrılar tanrısı Zeus`un yerinde olsaydınız Pandora`yı sandığı açtığı için cezalandırır mıydınız? Nasıl bir ceza verirdiniz?` Bin yıldan fazla zamandan beri İslam`ın bayraktarlığını yapmış bir milletin çocuklarına sorulan sorulara bakınız. Çocuktan kendisini ``˜haber tanrısı` yerine koyması istenmekte, bununla da yetinilmeyip ``˜tanrılar tanrısı` diye ifade edilen Zeus`un yerine koyması, artı bir tanrı gibi birine nasıl ceza kesebileceği düşündürülmektedir. Sözünü ettiğimiz bu yazılarda Müslüman çocuklarına şirk ve ahlaksızlık zehri enjekte edilmektedir. Okullarda öğrenciler arasındaki bıçaklama, silahla yaralama hatta cinayete kadar varan şiddet olaylarının yüzde 70`den fazlasının kız meselesi yüzünden çıktığı istatistiklerde belirtilen bir tespit iken, aşk mektuplarıyla okuma yazmanın geliştirilmesi son derece doğal bir şeymiş gibi sunulması hovardalığı, çapkınlığı ve bunlarla beraber gelen şiddeti artırmaz mı?`` şeklinde konuştu.
Eğitim yöneticilerine çağrıda bulunan Kabak, ``Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu`nun 13.10.2010 tarih ve 174 sayılı kararıyla 2011-2012 öğretim yılından itibaren 5 yıl süre ile ders kitabı olarak kabul edilen söz konusu ders kitabı ve çalışma kitabının derhal toplatılması ve kararın iptal edilmesi gençliğimizin ve milletimizin geleceği açısından çok önemlidir ve zaruridir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 0 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, Adana Demirspor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı Adana Demirspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Manev’in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahası içi sağ tarafında İsmail Çokçalış’ın kontrol edip içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Yusuf Barasi’nin diziyle yaptığı dokunuşta meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1 20. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Barasi, topla birlikte ceza sahasına girip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in kurtarışında meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 23. dakikada sağ kanattan Sambissa’nın yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Loshaj’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 29. dakika Sambissa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mamadou, ceza yayı sol tarafına kadar ilerleyip yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yakın kale direğine çarpıp oyuna alanına döndü. 34. dakikada savunmanın kaptırdığı topta araya giren Yusuf Erdoğan’ın ceza yayı sağ tarafından yaptığı vuruşta kaleci Mücahit Serbest’in müdahalesi sonrası ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Mendoza, kaleye yüzünü dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. Hakemler: Buğra Taşkınsoy, Mehmet Salih Mazlum, Ali Can Alp İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa, Mamadou, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Murat Eser, Vefa Temel, Emir Vuruşaner, Özcan Şahan, Okan Erdoğan, Tunahan Şamdanlı, Baran Vardar, Traore, Eren Arda Şan, Jackson Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Adana Demirspor: Magomedaliev, İsmail Çokçalış, Manev, Abdulsamet Burak, Mohammadi, Maestro, Michut, Mendoza, Yusuf Barasi, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, Alioui, İzzet Çelik, Aymbetov, Burhan Ersoy, Dorukhan Toköz, Ozan Demirbağ, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Gol: Yusuf Barasi (dk. 10) (Adana Demirspor) Sarı kart: Balotelli (Adana Demirspor)