ASAYİŞ - 19 Kasım 2020 Perşembe 14:34

Kayseri’de fuhuş yapıldığı tespit edilen 5 rezidans odası ile 7 ev kapatıldı

A
A
A
Kayseri’de fuhuş yapıldığı tespit edilen 5 rezidans odası ile 7 ev kapatıldı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, fuhuş yaptığı tespit edilen 5 rezidans odası ile 7 ev kapatıldı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, fuhuş yaptığı tespit edilen 5 rezidans odası ile 7 ev kapatıldı.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı bürolar, son bir ay içerisinde kentte huzurun sağlanması için farklı çalışmalara imza attı. Yapılan çalışmalar şu şekilde:



Cinayet Büro Amirliği


2’si kasten öldürme, 3’ü kasten yaralama, 1’i tehdit, mala zarar verme ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması olayı olmak üzere işlem yapılan toplam 6 olayda yakalanan 14 şüpheliden 3’ü tutuklanmıştır. Meydana gelen olaylar ile ilgili 3 adet tabanca ele geçirilmiştir.



Gasp Büro Amirliği


7’si yağma gasp, 2’si tehdit, 1’i kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, 1’i şantaj, 1’i görevi yaptırmamak için direnme olayı olmak üzere işlem yapılan toplam 12 olayda yakalanan 17 şüpheliden 5’i tutuklanmıştır.



Ahlak Büro Amirliği


9’u cinsel içerikli suç, 1’i kumar olayı olmak üzere adli işlem yapılan toplam 10 olayda yakalanan 11 şüpheliden 3’ü tutuklanmıştır. Ayrıca fuhuş, kumar, Kabahatler Kanunu ve Koronavirüsle (covid-19) mücadele kapsamında toplam 145 şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 5 rezidans odası ile 7 ev ilgili komisyon kararı ile kapatılmıştır.



Hırsızlık Büro Amirliği


3’ü evden hırsızlık, 10’u işyerinden ve kurumdan hırsızlık, 1’i otodan hırsızlık, 5’i açıktan hırsızlık olmak üzere işlem yapılan toplam 19 olayda yakalanan 22 şahıstan 4’ü tutuklanmıştır.



Oto Hırsızlık Büro Amirliği: 25’i oto, 35’i motosiklet hırsızlığı olmak üzere toplam 60 olaya işlem yapılmıştır. Çalıntı olan 18 adet oto ile 19 adet motosiklet bulunarak müştekilerine teslim edilmiştir. Olaylarla ilgili yakalanan 35 şahıstan 4’ü tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.



Aranan Şahıslar Büro Amirliği


Kentte haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan toplam 479 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, yakalanan şahıslardan 237’si tutuklanmıştır.



Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği


Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı talimatları gereğince; 26 ayrı soruşturma dosyasının gerekli işlemleri yapılmış ve İlimizde meydana gelen 4 dolandırıcılık, 1’i kapkaç, 1’i yankesicilik olayında yakalanan toplam 8 şüpheliden 1’i tutuklanmış, 3’ü hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Güven Timleri tarafından yapılan çalışmalarda ise 4 aranan şahıs yakalanmış, 76 şahsa ise Koronavirüsle (covid-19) mücadele kapsamında idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir.



Kayıp Şahıslar Büro Amirliği


Kayıp müracaatı alınan toplam 104 şahıstan 94’ü bulunmuş olup, 10 kayıp şahsın ise arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.